Henüz 12 yaşında bir öğrenci olan Benyamin Ahmet hazırladığı, Weird Whales (Acayip Balinalar) adını verdiği grafik serisini NFT (non-fungible token) olarak satarak 12 yaşında nft zengini çocuk olarak kayıtlara girdi.
Ülkemizde karşılığı yaklaşık 3,3 Milyon TL olan 290 bin sterlin değerinde bir kazanç elde eden Benyamin Londra’da yaşıyor.
Bu küçük girişimci NFT zengini çocuk Benyamin Ahmet yaptığı acayip balinalar grafik serisi ile kazancını bir kripto para olana Ethereum üzerinden elde etti. Kazandığı bu değeri de hala ethereum olarak tutmaya da devam ediyor.
Dijital NFT’ler
[caption id="attachment_19837" align="alignnone" width="1200"]
Dijtal NFT
www.startupteknoloj.com[/caption]
Basit bir anlatımla NFT, dijital sanat ve koleksiyon eserlerini tescil edilebilir ve satılabilir ürünler haline getiren dijital sertifikadır. NFT'ler, ethereum ve bitcoin gibi kripto paraları destekleyen veritabanı olan blockchain (blok zinciri) teknolojisi ile kullanılmaktadır.
Dijital olarak yapılan NFT sertifikaları, bir sanat eseri veya koleksiyon ürününün orjinalliğini belgeliyor. Yani bir nevi tescil veya dijital patent olarak da düşünülebilir. Daha sonra belgelenmiş NFT alıcıları ile fiziksel bir sanat eseri alımına imkan veriyor. Yıllar geçse dahi bu, yüksek oranda kazanımlar getirebiliyor.
Djital Eser-Dijital Para
Weird Whales (Acayip Balinalar) adlı NFT çalışması ile 290 bin sterlin para kazanan nft zengini çocuk Benyamin Ahmet parasını hala kazandığı formda, yani ethereum kripto parası şeklinde tutuyor.
Elbette bu beraberinde riskler de taşıyor. En basitinden bu paranın değer kaybetme yada değişme durumu her zaman var. Kripto para birimleri hala birçok ülkede devlet güvencesi altında değil. Bu da sanal dünya korsanları ve hackerların ağzını sulandırıyor.
Olası bir saldırı durumunda veya İnternet sitesinin sahiplerinin ortadan kaybolması durumunda, fiziksel olarak olmayan bu para sanal olarak da toza dumana karışabilir. Aslına bakılırsa küçük zenginin bir banka hesabı bile yok.
Benyamin Ahmet’in Büyük Başarısı
Henüz 12 yaşında NFT zengini çocuk olan Benyamin, çabaladığı bu dijital sanatın yanı sıra, yüzme, taekwando ve badminton gibi spor branşları ile de ilgilenen çok yönlü bir çocuk. Kazandığı başarı ile ilgili açıklamalarda bulunmakla kalmayıp akranlarına tavsiyelerde de bulunuyor.
"
Bu alana girecek olan arkadaşlara tavsiyem kendilerinin kodlama öğrenmeye zorlamasınlar. Bunun yerine dans etmeyi sevenler dans etsin, spor yapmak isteyenler spor yapsın. Herkes sevdiği işi yapsın’’ dedi.
İmran adlı yazılımcı bir babanın iki oğlundan biri olan Benyamin kodlama öğrenmeye bizzat babasından 5 yaşında iken başlamış. Finans sektöründe bir yazılımcı olan baba iki çocuğuna da kodlamayı 5-6 yaşından itibaren öğrettiğini de söylüyor.
Weird Whales
[caption id="attachment_19838" align="alignnone" width="800"]
Acayip Balinalar - Weird Whales
www.startupteknoloji.com[/caption]
Acayip balinalar yaratıcısı olan Benyamin Ahmet’in satışa çıkardığı ikinci grafik serisi. Bu çalışmadan daha öncesinde Minecraft oyununa benzeyen bir seri de çıkarmıştı. Ancak o seri, acayip balinalar gibi bir başarı yakalayamadı.
Weird Whales, yani acayip balinalar çalışması için Benyamin, yaygın kullanılan pixelli balina görüntüsünden esinlendi. Esinlenmesinin ardından ise, yaygın bir dijital sanat formatından da ilham aldığını söyledi. 3500 adet balina görüntüsünü kendi yazdığı bir programla üretti.
Benyamin bu süreci mizahi bir atıfla değerlendirerek, "görüntülerin yavaş yavaş ekranda belirmesi çok ilginçti’’ dedi. Daha on iki yaşında NFT zengini çocuk ünvanını elinde bulunduran Benyamin süper kahraman temalı üçüncü seriye başladığını da duyurdu.
Biz de StartUp ailesi olarak Benyamin’i tebrik ediyor ve çalışmalarını yakında takip edeceğimizi belirtiyoruz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...