Co Print temel olarak 3D yazıcıların tek bir baskı ucu kullanarak hem çok renkli hem de çok malzemeli modeller üretebilmelerini sağlamak için çok filamentli 3D baskı modülleri geliştirmektedir. Co Print girişimi kitle fonlama platformu üzerinden başlatmış olduğu kitle fonlaması kapmanyası sürecinde toplam 12 milyon TL yatırım almayı başardı. Nitekim söz konusu girişim yola 10 milyon TL hedefi ile çıkmıştı. Girişime toplam 335 nitelikli yatırımcı yatırım yapmıştır. Bununla birlikte toplamda 2742 yatırımcı pay almıştır. Bununla birlikte söz konusu kampanyanın hedefine ulaşmasıyla Girişim toplamda 91 milton TL değerlemeye ulaşmıştır.
İlginizi çekebilir: BlackRock, Human Interest’in Azınlık Hissesini Satın Aldı
Co Print ve Çalışma Sistemi
Öte yandan Kickstarter’in yalnızca seçili projelere vermekte olduüğu “Project We Love” rozetini almaya hak kazanan ilk Türkiye girişimi olan Co Print, temel olarak 3D yazıcı teknolojileri geliştirmektedir. Bu girişim eş zamanlı olarak hem 3D yazıcıların kendisine hem de 3D baskı modülüne odaklanmaktadır. Bu sayede de piyasada yer alan hemen hemen tüm 3D yazıcıların yalnızca tek bir baskı ucu kullanarak hem çok renkli hem de çok malzemeli modeller üretebilmesini sağlıyor. Girişimin toplam 7 adet filament besleme mekanizması ile 3D yazıcılara giren filamenti otomatik olarak değiştirilebiliyor.
Girişim kitle fonlama platformu üzerinden almış olduğu yatırımlarla global pazarda büyümeyi hedefliyor.Girişim aynı zamanda bu sene içerisinde Kickstarter üzerinden minimum 400 bin dolarlık yeni bir kampanya yürütmeyi ve bu sayede de yeni ürünü Co Print Lite’ı küresel piyasalara sunmayı hedefliyor. Girişim bunun ardından 3D yazıcı projesini hayata geçirmeyi ve 2023 senesinden itibaren de bütün 3D yazıcı sektöründe hakimiyet kurmayı hedeliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...