Çinli bilim adamları, 6G teknolojisinde kullanılacak terahertz dalgalarına maruz kalmanın beyin hücrelerinde artışa neden olabileceğini keşfettiler. Deneyler fareler üzerinde yapıldı ve küçük bir doz terahertz radyasyonunun beyindeki nöronların büyümesini uyaran belirli proteinlerin üretimini etkilediği ortaya çıktı.
Nöronların radyasyondan zarar görmemesine rağmen 6G dalgalarının beyin üzerindeki etkisi hala endişe kaynağı olduğu için araştırmalar devam edecek. Terahertz dalgalarının, 5G'de kullanılan milimetre dalgalarından (MMW) önemli ölçüde daha yüksek bir frekansa sahip olduğu bilinmekte.
İlginizi Çekebilir: Türkiye’de 5G Dönemi Başlıyor
Terahertz Radyasyonu Beyin Hücrelerindeki Sıcaklığı Arttırıyor
Ek bir endişe nedeni olarak, bilim insanları Rusya Bilimler Akademisi tarafından 2009'da yapılan bir araştırmaya işaret ediyorlar. Terahertz radyasyonuna birkaç saat boyunca yoğun maruz kalmanın beyin hücrelerinin sıcaklığında bir artışa neden olabileceği bulunmuştu.
Tüm bunlara ek olarak Pekinli araştırmacılar, keşfin yeni iletişim teknolojilerinin değerlendirilmesine ve beyin hastalıklarının tedavisine yönelik terapilerin geliştirilmesine yardımcı olabileceğini de söylüyorlar.
Çalışma, Pekin Normal Üniversitesi'ndeki Devlet Anahtar Bilişsel Sinirbilim ve Öğrenme Laboratuvarı tarafından desteklendi ve daha iyi anlamak için çalışmaya devam etmeye karar verdiler.
South China Morning Post'a konuşan yetkililer, “Anormal nöron gelişimi ve bunun sonucunda ortaya çıkan anormal sinir ağı yapısı, Alzheimer hastalığı, otizm ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir” dedi.
6G teknolojisinin hayata geçirilme çalışmaları devam ederken yeni bir raporda Vivo markasından geldi. Şirket yapacağı birçok yatırımı bu yöne çevirecek.
Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Vivo Türkiye, şu açıklamaları yaptı. “Vivo, Fiziksel ve Dijitalin Entegre Edilip Serbestçe Bağlandığı bir Dünya Kurmak: 6G Hizmetleri, Yetenekleri ve 6G’yi Hayata Geçirecek Teknolojiler” adlı üçüncü 6G raporunu yayınladı. Rapor, Vivo uzmanlarının 6G ağına ve 2030 yılı ve sonrasında insanların hayatlarını şekillendireceğine inandıkları teknolojilere dair inceleme ve değerlendirmelerini içeriyor. Vivo’nun raporunda; 6G’nin süper iletişim, bilgi ve birleşik bilgi işlem hizmetleri sunarak birbirine bağlı ve yakınsak bir fiziksel ve dijital dünya için bir temel teşkil edeceği öngörülüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...