Milenyuma 5 kala 90’lı yıllar hayatımıza birçok şey kattı. Teknolojik alanda harika senelerden biri olan 90’lı yıllar içinde 80’li yıllar gibi yine birçok alanda bizi aydınlattı. Pek çok konuda bizi zevk sahibi yapan yılı teknolojik alanda inceleyelim. Bu geri dönüşte yanınıza bir sürü vintage kıyafet almayı unutmayın günümüzde ihtiyacınız olabilir!
Tamagotchi Dijital Hayvan Besleme ‘Sanal Bebek’
[caption id="attachment_14469" align="alignnone" width="300"]
sanal-bebek-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Biliyorum ilk ismini okuyunca size bir şey çağrıştırmadı. Fakat ‘Sanal Bebek’ kısmını okuyunca gözlerinizde bir pırıldama olduğundan eminim. Çocukluk yaşlarımıza sorumluluk ekleyen bize annelik ve babalık içgüdüsü aşılayan sanal bebekler hayatımıza 90’lı yıllarda girdi. Bir yumurta şeklinden büyüttüğümüz dijital bebeğimizi beslemek, temizlemek en büyük eğlencelerden biriydi. Simülasyon oyunlarının çıkış noktası sanal bebekler bu listenin başında yer almadıydı.
Ses Kayıt Cihazı
[caption id="attachment_14471" align="alignnone" width="300"]
Ses-Kayıt-Cihazı-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Ses kayıt cihazı icadı Thomas Edison’a dayansa da 90’lı yıllarda günümüz teknolojisine yakın bir şekilde kullanıldı. Bilgisayarın yaygınlaşması ve dijitalliğin ön plana çıktığı bu yıllarda taşınabilir ses kayıt cihazları büyük rövanştaydı. 21. Yüzyıl dijital kamera ve akıllı telefonların ses kaydı özelliğinin temellerini oluşturmuştur.
Sony Discman
[caption id="attachment_14468" align="alignnone" width="326"]
Sony-Discman
-www.startupteknoloji.com[/caption]
Sony, her zaman teknoloji öncülerinden olan bir marka. 90’lı yılların sonlarında piyasaya sürdükleri Discman ile birçok insanın gönlünü fethetti. Hala nostalji dekorasyonlar için tercih edilen bir aksesuar olsa da Sony, Discman’ın yerini aratmayacak pek çok ürün geliştiriyor. CD piyasası ile yakın temasta olan ürünün, günümüze yakın dönemde de serileri çıkacaktı. Günümüz taşınabilir müzik aletlerine bir adım daha yaklaşmış olduk.
Gameboy Color
[caption id="attachment_14472" align="alignnone" width="300"]
gameboy-color-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Nintendo’nun başarılı ürünü olan Gameboy, 80’lı yıllarda piyasaya sürülse de ‘renkli’ versiyonu 90’lı yılların sonlarında piyasaya sürüldü. Teknolojik aletlerin renkli seçeneklerinin de bulunması bu yıllara dayanıyor diyebiliriz. Samsung E250 modellerinin göz alıcı renklerini Gameboy Color’a borçlu olabilir miyiz ne dersiniz?
Disket
[caption id="attachment_14473" align="alignnone" width="296"]
disket-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Aslında icadı 1960’lı yıllara dayansa da Disket, hayatımıza tam olarak 90’lı yıllarda girdi. Küçültülmüş boyutları ile birbirini takip eden teknolojik aletler furyasında kendini bulsa da veri saklama yöntemlerinin temelini oluşturdu.
Akülü Araba
[caption id="attachment_14474" align="alignnone" width="257"]
akülü-araba-90lı-yıllar-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Bazı kişiler akülü arabaların çok kısa bir zaman önce piyasaya sürüldüğünü düşünebilir fakat akülü arabalar 90’lı yıllarda çocuk olan kişilerin de hayallerini süslüyordu. Çok az sayıda çocuğun sahip olduğu arabaları deneyimleme şansı bulduysanız lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın!
Çağrı Cihazı
[caption id="attachment_14475" align="alignnone" width="300"]
Çağrı-Cihazı-
www.startupteknoloji.com[/caption]
1980’li yıllarda yaygın kullanılmaya başlayan çağrı cihazı, cep telefonlarının temelini attı. 90’lı yıllarda kullanımı iyice arttı. Tek yönlü ve cevap vermenize aracılık eden çift yönlü çağrı cihazları bulunuyordu. Çağrı cihazı, popüler döneminde birçok kullanım alanı mevcuttu.
Password Journal
[caption id="attachment_14476" align="alignnone" width="296"]
Password-Journal-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Şu an günlüğümü birisi okur diye psikolojisinden taviz veren ve içine kapanmış kimseler varsa size çok güzel bir haberim var. 90’lı yıllarda ergenlik zamanlarını geçirmiş gençlerin, ses tanıma özellikli bir günlük kullanma şansları vardı desem kimler kıskanır? Password Journal, ses tanıma özelliği ile açılan bir günlük. Ama biraz gerçekleri konuşursak sanırım bu günlük bile 90’lı yıllarındaki gençlerin psikolojisine yardımcı olmamış gibi ne dersiniz? Bu arada günümüzde de gelişmiş günlükler bulunmakta. Günlüğü kullananlar yorumlarda belirtebilir mi?
iMac G3
[caption id="attachment_14477" align="alignnone" width="300"]
iMac-G3-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Yine 90’lı yılların sonlarında hayatımıza giren bir teknolojik ürün olan iMac, şekli ile biraz akvaryumu andırıyor. Apple’in yine büyük başarılarından biri olan ürün bugünün teknolojisinin bir haberciydi adeta. Apple şirketinin piyasaya hareketlerini canlandıran ürün, 2001 tarihine kadar yeni teknoloji ve renkleriyle sahiplerini buldu. Apple o zamandan itibaren ve ilerleyen yıllarda hep daha iyisini yapmaya kararlıydı.
Palm Pilot
[caption id="attachment_14478" align="alignnone" width="300"]
Palm-Pilot-
www.startupteknoloji.com[/caption]
10 Mart 1997’de piyasa sürülen cihaz, işleri organize etmek adına çok büyük bir icat olarak görülür. Kişisel ve iş bilgilerinin yanı sıra sürekli erişim sağlaması ile birçok markaların iletişim halinde kalmasını sağlamıştır. Boyutu sayesinde de çok kolay taşınabilirdi.
Sony Playstation
[caption id="attachment_14479" align="alignnone" width="300"]
Sony-Playstation-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Sony’nin hayatımıza bir eğlence daha katması bizler için alışılmış bir duruma dönüştü. Günümüzde oldukça popüler olan konsol, 1994’te ilk seri cihazını piyasaya sürdü. O günlerden bu günlere bu şekilde ilerleyeceğinin sinyallerini veren Playstation, dünya çapında bir popülerliğe sahip. Çıktığı yıllardaki en popüler oyunu ‘Crash’ olarak açıklanmıştır.
Hayatımıza birçok yönde etkisi olan 90'lı yıllar hangi teknolojik ürünlere ev sahipliği yapmış ve günümüz teknolojisine temel oluşturmuş
Startupteknoloji tarzıyla inceledik. Bir sonraki yazımızda Milenyum ürünlerini inceleyerek mazi rüzgarı eşliğinde gülümsemeyi ve yad etmeyi planlıyoruz. Bize eşlik etmenizi çok isteriz. İyi okumalar!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...