Eylül 2022'de Adobe, Figma'yı 20 milyar dolara satın almayı planladığı bomba haberini duyurmuştu. Bu, yakın zamanda bu miktarın yarısı kadar değerlenen bir startup için çok büyük bir paraydı. Yatırımcıları ve bazı Figma çalışanlarını da hayallerinden daha zengin yapacak bir anlaşmaydı. Ancak öncelikle düzenleyici otoritelerden geçmesi gerekiyordu ve bunun son derece zor olduğu kanıtlandı.
Aslında, anlaşmanın duyurulmasının üzerinden 13 aydan fazla süre geçmesine rağmen iki şirket ayrı varlıklar olarak kaldı.Belirtelim ki,teknoloji dünyasında bir yıl çok uzun bir süre. Figma, platform üzerinde çalışmalarına devam ederek bugün anlaşmayı duyurduğu günden bu yana 500 yeni kişiyi, toplam 1.300 çalışanı işe aldı. Ayrıca şirket, Haziran ayında 8.000'den fazla katılımcının katıldığı Config konferansına da ev sahipliği yapt. Burada aracı ilk kez geliştiricilerin kullanımına sunan yeni bir geliştirici modunu duyurdu. Geliştiricilerin her iki şirket için de yeni bir alanı temsil etmesi, anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda Figma'yı Adobe için daha da çekici hale getirebilir. Adove ve Figma ile ilgili detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Adobe Photoshop,Popüler AI Araçlarıyla Web Üzerinde Kullanıma Sunuldu
Anlaşma Askıya Alınmış Durumda
Ne olursa olsun, anlaşma duyurulduğunda Adobe'nin büyük bir rakibini künt kuvvet kullanarak piyasadan mı çıkardığı, yoksa ürün yelpazesindeki eksik bir parçayı mı doldurduğu konusunda hemen sorular oluştu. Ancak karar vermek düzenleyicilere kalmış olacak. Onlar da hızla işe koyuldu. Adobe ve Figma'dan temsilciler, geçen yılın büyük bir bölümünü uçaklarda çeşitli düzenleyici kurumlarla konuşarak ve onları anlaşmanın aslında rekabete aykırı olmadığına ikna etmeye çalışarak geçirdi.
Her ne kadar iki şirket birbiriyle konuşamasa da, bu süreçte ikisi de tamamen bağımsız çalışıyor. Bu, Figma'yı, iki şirketin bir araya gelmesi durumunda nasıl görüneceğini araştıran bir blog yazısı yazmaktan alıkoymadı. Adobe, Firefly sunan üretken yapay zekasını Creative Cloud katına ekledi.
Bu noktada iş hâlâ düzenleyicilere kalmış ve bu düzenleyiciler hâlâ başvuruyu bir yıldan fazla bir süre gözden geçirerek anlaşmayı askıya alınmış durumda bırakıyor. Çeşitli düzenleyici kurumların nasıl karar vereceği, Adobe ve Figma'nın ayrı kuruluşlar olarak mı kalacağını yoksa sonunda bir ton parayla bir araya mı geleceğini belirlemede uzun bir yol kat edilecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...