Teknoloji devi Apple'ın kısa bir süre önce, Airpods kulaklıklara sağlık yönetimi özelliği eklemek istediği duyuruldu. , cihazlarının daha fazla sağlık özelliğine sahip olması için çalışmalarını sürdürmek niyetinde. Detaylar yazımızda!
Şirket Airpods'un müzik dinlemek veya aramaları cevaplamak dışında da kullanılabilmesini istiyor. Yayınlanan yeni bir rapora göre şirket, gelecekteki kablosuz kulaklıkları için sağlık ve zindelik özelliklerini ekleyebilmenin yollarını araştırıyor. Bir gazetenin aktardığına göre ise, Bluetooth kulakların, kullanıcının sağlığını izlemek için nasıl rol oynayabileceğinin potansiyelini inceleyen, şu anda konuya ilişkin kapsamlı araştırmalar yapıyor.
Üç temel özellik üzerinde çalışmaların devam ettiği biliniyor. Ancak yeni özelliklerin 2022 yılına kadar kullanıma sunulması beklenmiyor. Airpods, kullanıcının ateşini ölçmek, vücut pozisyonunu izlemek ve işitme cihazı ya da işitmeyi iyileştirme gibi işlevleri görmesi için test ediliyor.
Airpods'u İşitme Cihazı Olarak Sertifikalandırmak Mümkün Mü?
[caption id="attachment_23966" align="aligncenter" width="440"]
Airpods'u işitme cihazı olarak sertifikalandırmak mümkün mü,
Startup Teknoloji[/caption]
Yukarıda bahsedilen ilk iki özellik, gelişen teknolojiyle birlikte aşina olduğumuz türden özellikler. Bununla birlikte, kullanıcının vücut pozisyonunu daha doğru bir şekilde izlemek için halihazırda AirPods'ta bulunan ivmeölçerleri güncelleyebildiği için görece basittir. Fakat öngörülen özelliklerin en komplike ve uğraştırıcı olanı işitme cihazıyla ilgili olan kısmı. İşitme cihazlarının satış prosedürlerinin ülkeden ülkeye farklılık göstereceği göz önünde bulundurulduğunda, hâl biz kullanıcılar için daha da karışık bir hâl alıyor.
Bunların yanı sıra
teknik bazı bağımlılıklar da mevcut. Mevcut Airpods'un pil ömrünün 5 saat olduğu düşünüldüğünde, işitme kaybı olan kişilerin kullandığı türden bir cihaz için bu pil ömrü yeterli olmayacaktır. Bu ise Apple'ın daha farklı şeylere yönelmek zorunda kalabileceğinin bir göstergesi durumunda.
Birtakım kısıtlamaların olmasıyla birlikte, Apple'ın bu adımını anlamak zor değil.
Kulaklık gibi aparatların fonksiyonunu genişletme fikri imkansız gibi görünse de, sağlık özelliklerinin dahil edilmesi cihaz üreticileri için yükselen bir trende işaret etmesi bakımından oldukça önemli. Örneğin ABD merkezli ses ekipmanı üreticisi
Bose, işitme cihazları için gerekli izni alabildi.
Amazfit ise
Powebuds Pro ortaklığında kullanıcıların vücut pozisyonu ve kalp atışını takip edebilen kulaklıklar geliştirdi.
Samsung da bu trendden nasibini alıyor denebilir. baş ses mühendisi
Han-Gil Moon, Gizmodo'ya verdiği demeçte, gelecek zamanlarda şirketin kablosuz kulaklıklarda ses algılama ve ortam sesini iyileştirme gibi özellikleri geliştirmek üzere yapay zekadan yararlanmayı umduğunu belirtti.
Apple ve Sağlık Özellikleri
Apple'ın 2022 yılında, kan şekeri takibi de dahil olmak üzere daha çok sağlık özelliğine sahip olması bekleniyor.
iPhone, akıl sağlığı ve bilişsel bozukluk hakkındaki belirli bağlantı ve göstergeleri tespit edip edemediğini görmek açısından değerlendiriliyor.
2021'in ilk aylarında Apple, iOS 15 güncellemesini başlatmıştı. Bu güncelleme ile kullanıcılar, kimi verileri aile üyeleri ve doktarlarıyla paylaşma; arkadaşlarının ve ailerinin sağlık durumları hakkında bilgi edinme gibi işlemleri yapabiliyor. Bununla beraber, iOS 15'teki araçlar, kullanıcıların sağlık verilerindeki değişiklikleri izlemek ve anlamak için de önemli fırsatlar sunuyor.
Apple'ın kablosuz kulaklığı olan
Airpods için geliştirmek niyetinde olduğu özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Airpods, bir
işitme cihazına entegre edilebilir mi? Ya da bu özellikler yasal gerekçelerle önlenebilir mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...