Yapılan yeni bir araştırmaya göre akıllı telefonunuzun pilini bir dakikada tamamen şarj etme ihtimalimiz doğdu. Bu durum sayesinde, telefon üreticileri de daha düşük kapasiteli bataryalar kullanmaya başlayarak, telefon üzerinde açılacak boşlukta cihazların içinde gelişmiş bilgi işlem ve veri yetenekleri için gereken bileşenleri eklemek için de daha fazla yer olabilir.
National Academy of Sciences (PNAS) Bildiriler Dergisi'nde bulunan yeni bir araştırmaya göre, Colorado Üniversitesi'nde telefonların 60 saniye gibi kısa bir sürede %100'e kadar şarj olmasını sağlayabilecek son teknoloji bir teknik keşfedildi.
Nasıl Çalışıyor
Yeni teknik, süperkapasitörlerdeki iyonların hareketini temel alınarak çalışıyor. İyon, net pozitif yüklü bir atomdur ve süperkapasitör, yüksek akım, kısa süreli şarj ve deşarj döngüleri sırasında enerji depolamak için kullanılır. Bir basın bülteninde araştırmacı Ankur Gupta, iyonların daha verimli hareket ettirilmesiyle, enerjinin yüklenip boşaltılmasının daha hızlı olacağını ve telefonunuzun içindeki pilin bir dakikadan kısa bir sürede %0'dan %100'e şarj olmasını sağlayacağını keşfetti. Aynı zamanda bu tekniklerin bir kısmının petrol rezervuarları ve su filtreleme gibi gözenekli malzemelerdeki akışı incelemek için kullanıldığını, ancak enerji depolama sistemleri için tam olarak araştırılmadıklarını belirtiyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...