Akın Robotıcs, seri üretim yapan ilk insanı robot fabrikasıdır. Akın Robotıcs projesi 2015 yılında, hayatı kolaylaştırmak adına faaliyete geçirilmek üzere seri üretim fikri olarak açıklanmıştı.
2009’da ise Robotik teknolojiler alanında AR-GE çalışmaları başlattı. Akıncı’ a bu projesi hakkında bazı sorular yönetilmişti. Bu sorular çok açık ve net şekilde yanıtlaması herkesi şaşırtmıştı.
[caption id="attachment_10158" align="aligncenter" width="668"] seri üretim yapan ilk insanı robot fabrikası-Startupteknoloji.com[/caption]
Özgür Akın’ın bazı matematiksel problemlerini yanıtlaması ve fiziksel komutları yerine getiren şirket, insan kas hareketlerini birebir taklit ettiği görüldü. Görüntü işleme ile ilgili yapılmış olduğu testlerde ise Akıncı Robotıcs, geometrik şekillerin yerleri sorulduğunda eliyle göstermiştir. Geometrik şekillerin isimlerini de söylediğini gözlemlemişlerdir.
Akın Robotıcs’un Kabiliyetleri
Akın Robotıcs’un yetenekleri arasında 2d ile görme, etrafındaki birçok nesne ve objeyi tanıma ve algılama, insan hareketlerini birebir taklidini yapma ve baş hareketleriyle bir şeyleri onaylama ve kısıtlı olarak da konuşma yeteneğine sahiptir.
Üzerindeki denge sensörleri sayesinde yürüme, itme gibi durumlarda dengesini koruyabilmektedir.
Stereo vision kamerası sayesinde derin algılama ve doğru hedefe yönelebilme özelliği vardır. 5 parmaklı 2 kol sayesinde tüm kol hareketlerini yapabiliyor. Robotların, parmaklarında
ergonomik tasarımına sahip olmasıyla birlikte el nesnelerini kolayca algılayabiliyor ve nesneleri sıkıca tutabiliyor.
Akın Robotıcs Fiziksel Özellikleri
[caption id="attachment_10159" align="aligncenter" width="422"]
Ada robot-
Startupteknoloji.com[/caption]
Akın Robotıcs projesi, 26 Ağustos 2009 tarihinde başlanmıştır. 17 Temmuz 2011 yılında, ise proje tamamlanmıştır. Bu robot’un ağırlığı ise 45 kg’dur. Adaptörlü pil ile çalışır. Robotun boyutu ise 145 cm’dir.
İnsanlığa ve Bilime Hizmet Etmeyi Seviyoruz
Robotik teknolojiler alanında seri üretime hızla geçirilmesiyle birlikte şirketin
bünyesinde 11.000 m2 robotik uygulama alanı üzerine kurulmuştur. 2700 m2 kapalı çalışma alanına sahip olan Akın soft, yeni donanımlı teknolojiler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Akın Robotıcs Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasıdır.
Akın robotıcs, kendi öz sermayesinde barındırdığı mühendislerle birlikte %100 yerli üretim robotu yapmayı amaçlıyor. Sunmuş olduğu hizmette kitlelerin memnuniyetini alıyor.
Olumsuz her geri bildirimi hemen hızlı bir şekilde değerlendiren Akın Robotıcs, olumsuzların tekrarı olması için tüm çözüm aşamalarında kalıcı çözümler yaratıyor. Akın Robotıcs' in amacı kaliteli ve nitelikli robotik teknolojiler üreterek ülkemizi en üst sıralara taşımaktır.
Yeni ADA-G4 Hizmet Robotu
Hizmet robotu projesi ADA-G4, 26 Mart 2015 tarihinde açılışı yapıldı. Türkiye’nin Robotik Uygulama merkezinde görev hizmetine sunulmuştur. Misafirler hizmet veren robot, 150 cm boyunda, 36 kg’dur. Yapay zeka sistemine sahip olan ADA, gelenlere yiyecek ve içecek servisi yapması için hizmete sunuldu.
Robot ADA, alışveriş merkezlerinde, maden ocaklarında ve havalimanlarında kullanılarak, biraz olsun insan iş yükününü hafifletiyor. Hizmet robotlarının kullanılmasıyla birlikte kaliteli iş verimliliğinin sağlanmış olacağı ve verimin artacağı düşünülüyor.
Kaynakça
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...