AKINSOFT'un kurucusu Özgür Akın kimdir? Özgür Akın, kurucusu olduğu şirketi ile hangi başarılara imza atmıştır? Akın'ın eğitim, kariyer ve kişisel hayatındaki önemli olaylar neler?
Özgür Akın Kimdir?
Özgür Akın, 1974 yılında Konya, Seydişehir’de dünyaya geldi. Lise eğitimini Konya Fatih Teknik Lisesi’nde alarak bilişim dünyasına ilk adımını burada attı. Üniversite öğrenimi sırasında ilk olarak 1992 yılında Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı bölümünün ön lisans eğitimine başladı. 1994 yılında buradan mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Yönetim ve Organizasyon bölümünde lisans eğitimi aldı.
21 Yaşında AKINSOFT’u Kurdu
Anadolu Üniversitesi’nde okuduğu sırada, 12 Nisan 1995 tarihinde AKINSOFT’u kurma kararı aldı. Şirketini kurması ile Özgür Akın’ın eğitimi sonlanmadı. Aksine Yönetim ve Organizasyon bölümünü tamamladıktan sonra Akın, Selçuk Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünün öğrencisi oldu. Devamında aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Son olarak 2010-2013 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde Robotik Teknolojiler alanında doktorasını bitirdi.
1995 yılında kurduğu AKINSOFT, öncelikle Wolvox ERP E-Business Yazılımı ve şirketin geliştirdiği sayıları 120’yi aşan program ile çok kısa bir sürede inanılmaz bir başarı elde etti. Hizmete sunulan programların 7 farklı dili desteklemesi ile bu programların 31 farklı ülkeye ihraç edilmesi çok uzun sürmedi. Tüm bunlar AKINSOFT’un, Türkiye’nin en bilinen yazılım şirketlerinden biri olmasını sağladı.
Robotik Departmanı ile İlklere İmza Attı
2009 yılına gelindiğinde AKINSOFT, bir robotik departmanı kurdu. AKINSOFT bünyesinde bu departman, insansı robotlar üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürüttü. Türkiye’nin ilk insansı robot prototipi bu departmanın elinden çıktı. İki ayağa sahip olan AKINCI serisi, PNCR adlı tarım robotları serisi, ADA adlı servis robotları serisi, Mini ADA adlı tarım hoster serisi ve son olarak ARAT adlı arazi robotu ile AKINSOFT, Türkiye’de bir ilki başardı.
Özgür Akın, doğup büyüdüğü ve neredeyse bütün eğitimini aldığı şehrini, edindiği başarılardan sonra da unutmadı. Türkiye’deki insansı robotların çalıştığı tek robotik kafe olan Cadde Meram Kafe’yi, Konya halkının hizmetine sundu.
AKINSOFT, geliştirdiği robotların seri üretime geçebilmesi için 2015 yılında, AKINROBOTICS adlı bir fabrikanın temelini attı. Bu fabrika, Dünya’nın ilk insansı robot fabrikası olarak da bir başka ilke imza attı.
AKINROBOTICS fabrikası 2017 yılında açıldı.
Oldukça Sosyal Bir Bilim İnsanı
Özgür Akın, Ticaret ve Sanayi Odaları ve hatta üniversiteler gibi birçok kurum ve kuruluşta seminerler verdi. Ütopyana Dokun adıyla verdiği bu seminerlerin sayısı 100’ü aştı. Akın, 2014-2015 yılları arasında Karatay Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi oldu.
Akın’ın hobileri arasında kayak, yelkencilik, dalış ve dağcılık gibi doğa sporları yer alıyor. Bunların yanı sıra fotoğrafçılık, şiir yazmak, müzik enstrümanları çalmak, at binmek, tenis oynamak ve motora binmek de onun diğer hobileri olarak sıralanıyor.
Tüm bu özellikleri ile Dr. Özgür Akın, bir bilim insanı olmasının yanı sıra, sosyal yaşantısı ile de ön plana çıkıyor.
47 yaşındaki Akın, bilime ve insanlığa hizmet etmeye devam ediyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...