Gelişmekte olan pazarlardaki su ve elektrik şirketleri için bir Mısır altyapı yönetim platformu olan Pylon, 19 milyon dolarlık bir tohum yatırımı topladı. Borç ve öz sermayenin bir kombinasyonu olarak gerçekleştirilen tur, İngiltere hükümetinin kalkınma finans kurumu British International Investment (eski adıyla CDC Group) tarafından desteklenen ABD merkezli Endure Capital tarafından yönetildi. Katılan yatırımcılar arasında Cathexis Ventures, Loftyinc Ventures, Khawarizmi Ventures ve birkaç isimsiz melek yatırımcı yer alıyor.
Pylon şu anda Mısır ve Filipinler'de faaliyet gösteriyor. Tohum yatırımının bir kısmı, Pylon'un Güneydoğu Asya, Latin Amerika ve Afrika dahil olmak üzere gelişmekte olan pazarlardaki diğer ülkelere giriş yapmasına olanak sağlayacak. Bu finansman, şirketin ilk girişim turu olma özelliğini de taşıyor. Şirketin CEO’su Ahmed Ashour, kendisinin ve kurucu ortağı CTO Omar Radi'nin 2017'den beri Pylon için çalıştığını ve çaba gösterdiğini, bu turdan ve finansmandan oldukça mutlu olduklarını söyledi.
İlginizi çekebilir: LOVO, Web 3.0 için 6.5 Milyon Dolar Topladı
Pylon Yatırımı ile İlgili Açıklamalar!
Ashour, on yıldan fazla bir süredir ölçüm ve kamu hizmeti işinde çalışmış ve çeşitli şirketler için Afrika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da akıllı ölçüm teknolojilerinin uygulanmasına öncülük etmiş bir kişi. Ashour daha sonra 2016 yılında, Mısır'daki ve diğer gelişmekte olan pazarlardaki su ve elektrik dağıtımcılarının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümler için pazarda bir boşluk buldu. Ashour bu kuruluşların ve gelişmekte olan pazarlardaki distribütörlerin taleplerini karşılayamayan Siemens, Oracle ve SAP gibi platformların, farklı ihtiyaç ve zorluklara sahip gelişmiş ekonomiler için tasarlanmış yazılımlar kullandığını söyledi.
Ashour bu tarz şirketlerin, yabancı yazılımların başka projelerde kullanıldığını gördüklerini ama sonunda büyük başarısızlıklar yaşadıklarını farkettiklerini söyledi. Ashour bu şirketlerin ve çözümlerin başarısız oldukları için Pylon’u kurduklarını söyledi.
CEO, Pylon'un su ve dağıtım şirketleri için çeşitli zorlukları çözdüğünü söyledi. Ashour bu şirketlerin ilk olarak, çok yüksek oranda tahsil edilmemiş faturalara maruz kaldıklarını ve bu nedenle büyük gelirleri kaçırdıklarını söyledi. İkinci olarak yüksek elektrik maliyetleri ve su hırsızlığı yaşardıklarından bahsetti. Üçüncü olarak ise şebeke ve ağda teknik kayıplar meydana geldiğini aktardı. Bu üç sorunun bu kuruluşların gelirlerinin %40'ını kaybetmelerine katkıda bulunduklarını bunun da ve nihai bir soruna, bu kuruluşların yüksek maliyetler nedeniyle çözümlerini yükseltememeleri veya akıllı bir altyapıya sahip olmamaları problemine yol açtığını sözlerine ekledi.
Pylon, bu su ve elektrik dağıtım şirketlerini verimli hale getirmek için çözümler üretiyor. Şirket, gelişmekte olan pazarlarda her yıl yüz milyarlarca kayıp dolar olduğunu farketti. Bu da Pylon açısından hizmetlerin toplam gelirlerini %50 oranında artırmak için büyük bir fırsat yaratıyor.
Pylon ve Çalışma Şekli
Pylon'un yazılımı, şebekelerden veri toplar, analiz eder ve tedarik süreci boyunca hırsızlık ve kayıpların nerede meydana geldiğini tespit eder. Ardından, bu pazarlardaki telekom sağlayıcılarının yıllar içinde yaptığı gibi, şirketler için faturalandırma süreçlerini otomatikleştirir. Pylon, ön yatırım olmadan, kamu hizmeti şirketlerinin gelirlerini iyileştirmenin yanı sıra kayıplarını %8'e düşürmelerine yardımcı olabileceğini de söylüyor. Şirket, donanımları için müşterilerinden önceden bir ücret talep etmiyor. Bununla birlikte, hizmet olarak akıllı ölçüm (SMaaS) modeli, nakit bilincine sahip ve kamu hizmeti alanındaki şirketlerinin ürettikleri çözümleri geniş ölçekte dağıtmasını da kolaylaştırıyor.
12'den fazla farklı kuruluş (yedi özel sektörde ve beşi kamuda) Pylon kullanıyor. Bu kuruluşlar Mısır ve Filipinler'deki 26 ayrı sayaç modelinde 1 milyondan fazla ölçüm noktasına hizmet veriyorlar. Pylon tüm bunlar ile birlikte 2021'de gelirlerini 3,5 kat artırdı.
İlginizi çekebilir: Better Origin Sürdürülebilirlik için 14,6 Milyar Euro Yatırım Aldı!
Y Combinator destekli girişim, su ve elektrik dağıtım alanındaki pazar fırsatının, gelişmekte olan ülkelerde 20 milyar doların üzerinde olduğuna inanıyor. Ancak Pylon şu anda sadece şu anda Mısır, Filipinler, Brezilya ve Afrika'yı kapsayan bu rakamın dörtte birine odaklanıyor. Ashour, sonuçta planın zaman içinde daha fazla pazar payı elde etmek olduğunu ve başka bir zarar eden pazar olan Güneydoğu Asya'ya genişlemenin planlarında olduğunu söyledi.
Ancak bunların hepsi uzun vadeli tahminler. Ashour, yakın gelecekte, Pylon şirketinin pazarlarda 3 milyonluk bir değerlemeye ulaşmayı planladığını ve yıllık 4 kat büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Pylon şu anda, iki kıtada ve 15 dağıtım şirketinde 2 milyondan fazla akıllı şebeke teknolojisini kullanan şirketle çalışıyor. Pylon açısından teknolojiyi doğru kullanmak, büyümenin bir sonraki aşamasında çok önemli olacak. Bu nedenle, MENA bölgesinde böyle bir bu tohum finansmanını sağlamak, Pylon'a mühendislik ve ürün geliştirmesini ilerletme şansı sunuyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...