Amazon firması üçüncü şahıs satıcılardan yapılan alışverişlerdeki defolu ürünlerle ilgili yapılacak olan iade sürecini kolaylaştırıyor.
Yeni İade Politikası Blog Üzerinden Paylaşıldı
Alışveriş devi
Amazon firmasının blog sayfası üzerinden paylaştığı ve yeni devreye sokacağı iade politikasına göre;
1 Eylül tarihinden itibaren kullanıcılar ürün hasarı gibi konularda Amazon ile direkt olarak iletişime geçebilecek. Sonrasında ise Amazon kişi ile satıcı arasındaki bağlantıyı kuracak. Şikayetin doğru olduğu onaylandıktan sonra ise
1000 Doların altındaki alışverişlerde geçerli olacak şekilde firma direkt olarak para iadesi yapacak.
Firmanın ifadelerine göre
1000 Dolar ve altı siparişler sitedeki alışverişlerin yaklaşık olarak
%80'lik bir bölümünü oluşturuyor. Dolayısıyla iade politikasında yapılan bu değişiklik genel bir yenilenme anlamına geliyor.
Aynı zamanda firma, Amazon'un koşullarına uygun hareket eden satıcılardan bu ücretleri tahsil etme yoluna gitmeyip oluşacak masrafları kendi karşılayacağını da belirtiyor. Yine satıcı firmaların ürünlerini güvende tutmaya devam edebilmeleri için her adımda bilgilendirilecekleri de not düşülüyor.
1000 Dolar Üstü İçin de Geçerli Olablilir
[caption id="attachment_17078" align="alignnone" width="1200"]
Amazon iade politikasını değiştiriyor - Startup Teknoloji[/caption]
1000 Dolar üstünde yapılan alışverişler için de bazı bilgiler veren Amazon; satıcı tarafın ilgisiz kalması durumunda burada da devreye girebileceğini de belirtiyor. Herhangi bir iade talebinin reddedilmesi halinde müşterilerle kendisinin ilgilenebileceğini söyleyen firma; söz konusu iddiaya karşı satıcıların kendi ürünlerini savunma fırsatına sahip olacağının da altını çiziyor.
Ayrıca söylenene göre firma hile veya kötüye kullanma tespitine dair sahip olduğu sistemlerin yanı sıra bağımsız garanti uzmanlarıyla da birlikte çalışıp yapılan iade iddialarını tartacak.
Şu Anlık Top Satıcıda
Şu anda ise mevcut olarak
Amazon firması ürünlerle ilgili olası şikayetlerde müşterilerin üçüncü şahıs satıcılarla direkt olarak iletişime geçmelerini söylüyor. Bu durumda da doğal olarak hasarlı veya tehlike oluşturabilecek bir şekilde gelen ürünler için kullanıcıların savunmalarını tamamen kendileri yapması gerekiyor.
Bu ürünlere örnek gösterecek olursak; hasarlı bir şekilde gelen karbon-monoksit dedektörleri; gerekli şok korumasına sahip olmayan saç kurutucuları veya çocuklar için yanma riski olan giysiler ilk olarak göze çarpıyor. Söz konusu ürünlerin
Birleşik Devletler Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC) üzerinden yapılan bir şikayette listelendiğini de buraya not olarak düşebiliriz.
Çoğalan Sahte Ürünler Bu Kararda Etkili
[caption id="attachment_17075" align="alignnone" width="910"]
Amazon iade politikasını değiştiriyor - Startup Teknoloji[/caption]
Amazon tarafından devreye sokulacak olan bu yeni politikada özellikle de kanun koyucu oluşumların yanı sıra tüketici organizasyonlarından gelen bazı şikayetlerin etkili olduğu görülebiliyor. Buna göre Amazon platformunda üçüncü şahıs piyasası üzerinden satılan sahte, hatalı ve hatta tehlikeli ürünlerin sayısı bir hayli artmış durumda.
Öyle ki geçtiğimiz ay
CPSC kuruluşu sitedeki güvenlik açısından risk oluşturabilecek kusurlu ürünlerin kaldırılması için Amazon şirketine dava açmıştı. Komitenin konuyla ilgili söylediğine göre ise sitedeki tehlikeli ürünler hakkında Amazon'u uyardıkları; ancak yapılan geri dönüşün yeterli görülmediği belirtilmişti.
Görünüşe göre müşteri odaklı olmasıyla bilinen alışveriş devi Amazon bu konuda bir adım daha atmışa benziyor. Yeni politikanın sonuçlarının nasıl olacağını ise bekleyip görmek gerekecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...