Google’ın önümüzdeki ay yapılacak olan yıllık düzenli geliştirici konferansında yeni nesil Android 13 işletim sistemi hakkında bazı bilgiler açıklaması bekleniyor. Android 13'ün bazı özellikleri internete sızmış olsa da özelliklerin resmi ve kesin olarak öğrenilebilmesi için Google'ın konferansta açıklayacakları bekleniyor.
Google, son raporlara göre, Android 13 destekli akıllı telefon kullanıcılarının tek bir sim kartı portu olan bir cihazda çift sim özelliğine sahip olmalarını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.
Şu anda, eSIM adı verilen, fiziksel bir müdahale olmadan uzaktan sim profilinin yüklenmesi ve yönetimine imkân sağlayan teknoloji, aynı anda yalnızca bir abone hattının aktif olmasına izin veriyor. Ancak sızan son bilgilere göre Google, tek bir eSIM çipi kullanarak çift sim kartı desteği sunmanın bir yolu üzerinde çalışıyor. Bunun için şirket, bir eSIM öğesinin aynı anda iki operatöre aktif olarak bağlanmasına izin veren çoklu etkinleştirilmiş profiller (MEP) geliştiriyor.
Google, bu teknoloji için 2020'de bir patent aldı. Bildirilen haberlere göre, bu yılın üçüncü çeyreğinde Android 13'ün son sürümüne dahil etmeyi planlıyor.
İlginizi Çekebilir: Google Android'e Bluetooth Takip Özelliği Getiriyor
Android 13 Kullanmayan Cihazlarda da Olabilir
MEP desteğinin iOS, macOS ve Windows çalıştıran cihazlar da dahil olmak üzere diğer cihazlar için de mevcut olabileceği düşünülüyor. Pixel serisi akıllı telefonların bu yeni özellik için test edildiği bildirilirken ve Google'ın teknolojiyi diğer şirketlere de lisanslayarak sağlama olasılığı da var.
Android 13'ün, çevrimiçi olarak sızdırılmış birkaç özelliği daha var. Bunlar arasında el fenerinin parlaklık seviyesini kontrol etme ve bildirimlerin bölünmüş ekran modunda ekranda sürüklenmesine izin verme desteği bulunuyor.
eSIM'in Standart SIM Kart Yuvasına Göre Avantajları
Teknik açıdan bakıldığında, bir akıllı telefonda Çoklu Etkin Profiller (MEP) uygulamak, çip üreticileri ve ağ sağlayıcıları için karmaşık bir çözümdür. Bu aynı zamanda, eSIM'de MEP'i destekleyecek yeni bir yonga seti gerektirebilir. Bununla birlikte, fiziksel kart yuvasının kapladığı alanı ve SIM kart boyutlarının uyumluluğunu ortadan kaldıracağı için bu işlevselliğin faydaları çok büyük olacaktır.
eSIM'de gördüğümüz tek dezavantaj, herhangi bir cihaza takabileceğiniz fiziksel bir SIM karta sahip olmanın rahatlığına kıyasla, cep telefonu numaralarını değiştirirken ve farklı bir cihaza geçerken ek adımlar ve doğrulama gerektirebilecek olmasıdır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...