DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde 3 yıl eğitim alan ve 2021 yılında mezun olan Ataberk Çiftlikli ile İlker Burak Bulama’nın kurucu ortağı olduğu “Anneler Satıyor” 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde 3 yıllık eğitiminin yanı sıra “Halley'in Çırakları” takımı ile 2020, 2021 ve 2022 yıllarında TEKNOFEST Roket Yarışmasına katılan Ataberk Çiftlikli, takımı ile 2020 yılında en iyi takım ruhu ödülünü kazandı. Ataberk, aynı zamanda T3 Vakfı'nın İstanbul'da okuyan öğrencilere yönelik “Yükselen Yıldız” adı altında 100 öğrenciye burs verdiği bursiyerler arasında yer aldı.
İlginizi Çekebilir: Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nedir? Nerelerde Var?
TEKNOFEST ve DENEYAP’larda Yeni Bir Başarı Hikâyesi
Bir girişim ve başarı hikâyesinin mimarı olarak karşımıza çıkan “Anneler Satıyor” kurucu ortakları 2021 yılında öncelikle şirket kuruluşunu gerçekleşirdi. 2021 yılı Kasım ayında Kuveyt Türk tarafından yürütülen Lonca Girişimcilik Merkezine kabul aldı. Haziran 2022'de ise Lonca Demoday ile girişimi basın ve yatırımcılar ile buluşturdu ve ardından Bilgiyi Ticarileştirme Merkezinden de kabul gördü. Yapay zekâ modelleri için patent başvurusunun ardından Merkez Bankasından lisans muafiyeti teyiti alan ve tüm yasal süreçleri tamamlayan Anneler Satıyor, Eylül 2022’de canlıya alındı. Çok yakında mobil uygulamada yayına alınacak ve aralıksız olarak kullanıcılara daha iyi bir hizmet sunmak için geliştirmelerine devam edecek olan Anneler Satıyor, MASS Consulting Bilişim Sistemleri liderliğinde 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Anneler Satıyor, Sosyal Bir Pazaryeri Platformu
Anneler Satıyor, annelerin çocuklarının veya kendi eşyalarını yapay zekâ ile kolaylaştırılmış uygulaması sayesinde 5 saniye içerisinde satış için yükleyebildikleri, akıllarına takılan soruları diğer anneler ile tartışabildiği ve cevaplarını alabildiği, çocuklarının detaylı takibini yapabilecekleri sosyal bir pazaryeri platformu olarak tasarlandı. Temel olarak annelerin hızla büyüyen çocuklarının artık kullanmadığı eşyaları diğer anneler ile buluşturarak hem ev ekonomisine hem de sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlayabileceği aktif bir alan yaratmış oldu.
Konuyla ilgili olarak Anneler Satıyor kurucu ortağı Ataberk Çiftlikli, “Kullanıcılarımız artık kullanmadıkları, belki de hiç kullanmaya fırsat bile bulamadıkları eşyaları diğer anneler ile buluşturarak ev ekonomisine önemli katkı sağlarken anneler de daha erişilebilir fiyatlar ile ihtiyacı olan ürünlere ulaşabiliyor.” dedi.
Ataberk ayrıca DENEYAP’ın ve TEKNOFEST’in kariyer yolculuğundaki önemi ile ilgili olarak da “DENEYAP sürecinde aldığımız 11 farklı eğitim ile teknik anlamda kendimi geliştirirken proje şenliklerinde ise küçük proje yönetim tecrübeleri edindim. TEKNOFEST yarışmalar süreçlerinde ise daha büyük proje yönetim tecrübeleri edinme, takım yönetimi ve ekip iletişimi gibi olmazsa olmaz süreçleri deneyimleme şansı yakaladım. Özellikle TEKNOFEST sürecinde karşılaştığımız zorlukların bazıları sonradan girişimde karşılaştığımız sıkıntıların provası gibiydi. Daha önceden DENEYAP proje şenliklerindeki proje süreci ve TEKNOFEST yarışmalarında proje süreçlerinde edindiğim tecrübe girişim yolculuğunda işlerimizi kolaylaştırdı.” açıklamasında bulundu.
Sürdürülebilirliğe dikkat çeken “Anneler Satıyor” kurucu ortağı İlker Burak Bulama ise “Çağımızın problemlerinden olan tüketim çılgınlığına karşı doğal kaynaklarımız savunmasız. Bir tişörtün üretiminde binlerce litre su harcanıyor. Yarınlarımızı korumak için ikinci el alışveriş alışkanlığını daha da yaygınlaştırmamız şart.” dedi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...