Yerli bulut tabanlı dijital enerji platformu Apollo IoT, tohum turunda 675 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. İşte yerli girişimin aldığı yatırıma dair detaylar!
Yerli girişim, tohum yatırım turunu yüzde 5’le kapattı. Turun geri kalanıyla ilgili VC görüşmeleriyse sürüyor. Bu görüşmeyle herhangi bir gelişme olduğunda sizinle paylaşacağız.
Apollo IoT, 2022 yılında İzmir’de Burak Gavas ve Ezgi Eylül Hasvatan Gavas tarafından kuruldu. Yerli girişim; Türkiye’nin öne çıkan birçok kurumuyla iş birliği yaptı. Bu kurumlar içerisinde Aydem, MESS, EGİAD, Türkiye İş Bankası vb. yer alıyor. Yerli girişim, 20 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor.
Apollo IoT Nedir?
Ülkemizin ilk dijital enerji platformu olan Apollo IoT, bulut tabanlıdır. Fatura tahminleme, kontrolü ve optimizasyonu için kurulan platform, herhangi bir donanım ya da cihaz kurulumuna gerek olmadan kolayca entegrasyon sağlıyor. Enerjinin anlık tüketimi ve geçmişine dair veriler sunuyor. Diğer bir ifadeyle elektrik faturasının doğru olmadığını platform üzerinden kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda platformdan gerçek zamanlı doğrulamayla elektrik tüketim maliyetini düşürebilirsiniz.
Apollo IoT platformu, anlık olarak anormal reaktif cezaları ve anormal tüketimleri de tespit ediyor. Gelişmiş alarm sistemiyle tüketiciye bilgi veriyor. Enerji verimliliğini artırıp, maliyet açısından tasarruf sağlıyor. Platform, çevreci bir yaklaşımla kurulmuştur. Kullanıcı dostu web tabanlı arayüze sahiptir. Gelişmiş grafikleriyle şirket çalışanları zorlanmadan enerjinin takibini yapabilir.
Apollo IoT kurucularından Ezgi Eylül Hasvatan Gavas, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Projemiz ile reaktif güç tüketimlerini anlık olarak takip ederek, riskli oranlara erişildiğinde kullanıcılara e-posta ve SMS bildirimleri ile haber vermekte, reaktif güçlerin düşürülmesi avantajı sağlamakta, böylelikle cezaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Kompanzasyon takibi konusunda dijitalleşme gücüyle beraber platform üzerinden takip mekanizması sağlanır. Firmaların en avantajlı elektrik tüketim tarifesinde olup olmadıklarının analizi yapılarak belirlediği tespitlerle en uygun tarifeye yönlendirilir. İşletmeler her türlü enerji giderinin teknik ve finansal analizi, optimizasyonu ve tahminlemesini tek bir platform üzerinden kontrol edebilir hale gelir.”
Yerli girişim aldığı yatırımla ekibini güçlendirecek. Ayrıca küresel pazarda da faaliyet göstermek için yatırımı kullanacak. Apollo IoT’un Ege Üniversitesi Teknopark’ı içinde ofisi var. TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Projeleri Destek Programı’na katılmaya hak kazandı. Bunun yanı sıra Türk Telekom PİLOT, TİM-TEB Girişim Evi ve Yapı Kredi Fast FRWRD’e de katıldı.
İlginizi Çekebilir: Studio Billion, Köprü Turunda Yatırım Aldı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...