Apple , “Apple-Adam” isimli aksiyon komedi filminin dağıtımını durdurmayı amaçlıyor. Şirket, izleyicilerin, filmin teknoloji devi şirket ile alakalı olduğunu düşünebileceğinden dolayı çekinceli.
2020 yılı içerisinde Ukrayna uyruklu bir film yönetmeni olan Vasyl Moskalenko, bağımsız bir aksiyon komedi filmi olan "Apple-Adam" için başarılı bir başlangıç kampanyası yürütmeyi başarmıştı. Film, telekinezi gücü ile elmaları kontrol edebilme yeteneğine sahip olan bir süper kahramanı merkezine alıyor be onun etrafında dönüyor.
Fime Toplamda 467 Sayfalık Dava Açıldı
Film post prodüksiyon aşamasına girerken Apple, dünyanın ilk sağlıklı yaşam tarzına sahip olan süper kahramanının filmini tüketicilere ulaşmadan noktalamayı amaçlıyor.
Filmin yaratıcısının belirttiğine göre bu filme toplamda 467 sayfayı içeren bir dava açıldı. Teknoloji devi şirket tarafından açılan davanın sebebi ise müşterilerin “Apple-Adam" filminin Apple tarafından yaratıldığını, desteklendiğini veya ortaklaşa yapıldığını düşünebilecek olmaları.
Filmin yönetmeni Vasyl Moskalenko, filminin Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından onaylandığını belirtti. Apple ise bu filmin ticari marka tescil başvurusunun reddedilmesini sağlamaya çalışıyor. Vasyl Moskalenko, Kanada'da iPhone'a verdiği demeçte, " Eğer kaydım ve onayım reddedilirse, Apple'ın yayınlandıktan sonra filmimi silmeyi talep etmeyeceğinin garantisi yok" dedi.
Filmin yönetmeni olan Vasyl Moskalenko aynı zamanda bu konu ile alakalı, "Aslında ticari marka zorbalığına benziyor. Hala bu durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu umuyorum. Müzakerelere ve uzlaşamaya açığım. Bu anlaşmazlığı çözebileceğimize dair umudumu koruyorum" diye ekledi.
Günümüzün en büyük teknoloji devi şirketlerinden biri olan Apple şirketi, ticari markalarının bir şekilde ihlal edildiğini veya zarar gördüğünü düşündüğünde müdahalede bulunma ile önemli bir geçmişe sahip. Örneğin şirket 2017 yılında İsviçreli bir saat şirketi olan Swatch’a dava açtı. Davanın sebebi ise Swatch isimli saat şirketinin bazı saat modellerinde “farklı seçin” (tick different) ibarelerinin olması. Şirket bunun 1990 yılında kendisine ait bir reklam kampanyası olan “farklı düşünün” (think different) ile benzer olduğunu iddia etmişti. Teknoloji devi olan şirket tarafından dünyanın en popüler saat şirketlerinden biri olan Swatch’ a karşı açmış olduğu davanın gerekçesini ise bu sebebe dayandırmıştı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...