Apple, nihayet şirketin şimdi satın al sonra öde (BNPL) işini üstlendiği Apple Pay Later'ı başlatıyor. Şirket, kullanıcıların hizmeti kullanarak 50 ila 1.000 ABD Doları tutarındaki Daha Sonra Öde kredilerine başvurabileceklerini duyurdu. Ayrıca ardından bu kredileri altı hafta boyunca faiz veya ücret olmaksızın dört ödemeyle geri ödeyebileceklerini de duyurdu.
Apple Pay Later, Apple Cüzdan içinde bulunuyor. Ve bir ürünün tam fiyatını hemen ödemekten kaçınmanıza izin vermesi bekleniyor. Apple'ın geçen yıl WWDC sırasında ilk kez duyurduğu hizmet, bir süredir üzerinde çalışılıyor. iOS 16 ile çıkış yapması gerekiyordu. Ancak, Bloomberg'den Mark Gurman, Eylül ayında geliştiricilerin "teknik ve mühendislik sorunları" ile uğraştığını ve kullanıma sunulmasını geciktirdiğini bildirdi. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Apple, WaveOne’ı Satın Aldı
Ancak Henüz Herkes Hizmete Erişemiyor
Apple'a göre, kullanıcılar "kredilerini etkilemeden" Apple Cüzdanı içinde bir kredi başvurusunda bulunabilirler. Ancak şirket, Daha Sonra Öde kredisinin ve ödeme geçmişinin "kredi bürolarına bildirilebileceğini ve kredilerini etkileyebileceğini" belirtiyor. ”Bir kredi için onaylandıktan sonra kullanıcılar, iPhone ve iPad'de uygulamalarda ve çevrimiçi olarak kasada Daha Sonra Öde seçeneğini görmeye başlayacak. Apple, kullanıcıların Wallet uygulamasında kredilerini görüntüleyebileceklerini ve yönetebileceklerini söylüyor. Ve ödeme zamanı geldiğinde de bildirim alacaklarını söylüyor.
Ancak bugün herkes hizmete erişemiyor. Hizmet yalnızca ABD'de ve iOS 16.4 ile iPadOS 16.4'te çevrimiçi ve uygulama içi satın alımlar için kullanılabiliyor.
Apple, 2019'da Goldman Sachs ile ortaklaşa bir kredi kartı çıkardı. Ancak bu BNPL teklifi, Apple'ın işlerin finansal tarafını ilk kez tek başına halletmesine işaret ediyor. Apple tarafından belirtildiği gibi, Daha Sonra Öde programı, şirketin "kredi değerlendirmesinden ve borç vermesinden sorumlu" olduğunu söylediği yeni bir yan kuruluş olan Apple Financing LLC tarafından yönetiliyor. Şirket, Apple Financing LLC'nin sonbahardan itibaren ABD kredi bürolarına Daha Sonra Öde kredilerini bildirmeye başlayacağını söylüyor.
Apple'ın "mali sağlık" konusuna odaklanmasına rağmen, Klarna, Afterpay ve Affirm gibi BNPL sistemleri geçmişte müşterilere potansiyel olarak zarar verdiği için eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Geçen yıl, Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB), BNPL'nin "tüketicileri teşvik etmek için tasarlandığını" belirttiği için, tutarsız tüketici korumaları, veri toplama yaygınlığı ve ilk kez birikme riski dahil olmak üzere "tüketiciye zarar verme riskinin çeşitli alanlarını belirledi". Bu arada şunu da belirtelim ki; CFPB, 2021'de birkaç BNPL şirketi hakkında soruşturma açtı. Ve bunların tüketiciler üzerindeki etkisini değerlendirmeye devam ediyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...