AI yalan dedektörü üzerinde çalışan araştırmacılar! Makine öğrenimi, araştırmacıların bilgisayarın kendi kendine daha akıllı olabilmesi için bunu yapmasına izin verdi. Bu, bir dizi yeni uygulamayla birlikte geliyor. Tokyo Üniversitesi'nde çalışan Japon araştırmacılar, yakın zamanda yapay zekanın yanı sıra makine öğreniminden de yararlanacak bir AI yalan dedektörü oluşturma planları hazırladı. Böyle bir gelişme yararlı olabilir. Çünkü bunun potansiyel olarak diğer alanlar arasında suç önleme uygulamalarına sahip olabilecek türden bir şey.
Bunların hepsi söylenmiş ve artık ortadan kaldırılmışken, bu aldatma tespit sisteminin, ifadelerinin doğruluğunu tespit etmek için bir kişinin yüzünü analiz edebildiğine dikkat etmek önemlidir. Dört erkek yüksek lisans öğrencisinden veri toplandı ve deneklerden kendilerine gösterilen görüntüler hakkında kasıtlı olarak yalan söylemeleri istendi. Detaylar haberimizde.AI yalan dedektörü ile ilgili çalışmanın detayı yazımızda.
İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Destekli Beyin İmplantları Felçli Hastalara Umut Oldu
Model, Random Forest Makine Öğrenimi Tekniği Kullanılarak Oluşturuldu
Araştırmacılar, bir kamera kullanarak katılımcıların kendilerine verilen talimatlara göre yalan söylerken yaptıkları yüz ifadelerini kaydetti. Oturum tamamlandıktan sonra, katılımcılardan ne zaman yalan söylediklerini ve ne zaman doğru söylediklerini belirtmeleri istendi ve her şey dikkate alındı.
Aldatma tespit modeli, Random Forest makine öğrenimi tekniği kullanılarak oluşturuldu. Nabız ölçümleri ve yüz ifadeleri gibi verileri de derledi. Bu veri seti muhtemelen AI'yı aksi durumda olabileceğinden çok daha doğru hale getirmeye hizmet edecektir.
AI modelin doğruluğunun yüzde 75 ila yüzde 80 arasında olduğu tahmin ediliyor. Ve tüm cephelerde son derece yararlı bir araç haline gelebilir. Durum böyle olmasına rağmen, veri seti hala oldukça sınırlıdır. Sonuçların tekrarlanabilir olup olmadığını görmek için çalışmanın çok daha geniş bir ölçekte yürütülmesi gerekecektir. Gelecekte bu türden daha fazla test yapılıp yapılmayacağını görmek ilginç olacak çünkü bunlar, bu aldatma testinin ve geliştirilmekte olan benzerlerinin genel etkinliğini belirlemek için çok önemli olacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...