Sanat yatırımlarında blok zinciri teknolojisi kullanarak kişinin dilediği miktarda yatırım yapabilmesini sağlayan Artiox, Keiretsu Forum Türkiye yatırımcıları tarafından Mart 2021’de 7 milyon değerleme ile yatırım sağladı. Platform, kuruluşundan bugüne son 14 ayda 7 milyon TL online sanat hacmi gerçekleştirdi. Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 70 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. [caption id="attachment_26209" align="aligncenter" width="1023"] Artiox Kurucusu Cemal Doğan[/caption] Sanat yatırımlarındaki ticarette bulunan yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldıran Artiox platformunun kurucularından Cemal Doğan şunları söyledi:
“Dünyada bir ilk olunca, bazı şeylerin zorluğunu yaşıyorsunuz. Sanat yatırımları yüzyıllardır aslında bir değer saklama aracı olarak görülüyor ve çok küçük bir zümre erişebiliyor. Biz de oyunun kurallarını değiştirmeden oyuna yeni kurallar ekledik. Pazarlama çalışmalarına hız verdik. Gerçekleştirdiğimiz son eser arzımız Picasso'ya ait bir edisyon eserdi. 130 saniyede arz edilen tüm tokenler tükenerek genel satışı tamamlandı. Dünyada 3 trilyon dolar seviyesinde sanat varlığı olduğu ifade ediliyor. Dünyada yıllık 64 milyar dolar seviyesinde sanat marketi hacmi dönüyor. Bu çok büyük bir pazar. Bunun online tarafında ise sürekli büyüyen bir trend var. 2024 yılında dünya genelinde 9.1 milyar dolarlık online sanat market hacmi öngörülüyordu. Pandemiyle birlikte dünya genelinde 2020 yılında 12 milyar dolarlık online sanat market hacmi gerçekleşti. Artiox ile bunu daha da hızlandıracağız”
[caption id="attachment_26211" align="aligncenter" width="696"] Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren[/caption] Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren de konu hakkında şunları söyledi: “Artiox dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Artiox’un daha da büyüyeceğine inancımız tam. İlgimizi çeken noktalar teknoloji tabanlı, inovatif ve global olma vizyonuyla doğmuş bir girişim olmaları. “Nasıl yatırım alabilirim veya “Neden yatırım alamadım?” sorularıyla çok karşılaşıyoruz. Girişimci para yakarak büyüyor. O girişimcinin satış yapabilmesi, yurt dışına çıkabilmesi için veya bazen ekibini kurması için yatırım almaya ihtiyacı var. Bize başvuru yapılıp, ilk girişim tarama toplantısında yatırımcılarımızla bir araya geldiğimiz süreçten sonraki kurul toplantısına kadar geçen zaman var. Bütün bu adımları 5-6 hafta içerisinde kapatmayı hedefliyoruz. Çünkü girişimciyi oyalamak veya o kapıyı ucu açık bırakmak gibi kimsenin bir lüksü yok. Biz de daima bu farkındalıkla hareket ediyoruz.”
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...