Atıkların son dönemde oldukça arttığı yüzyılımızda geri dönüşümün önemi oldukça arttı. Rice Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni atık işleme yöntemi, 20 dakikada metallerin %98'ine kadarını geri kazanmamızı sağlıyor.
Rice Üniversitesi'nden araştırmacılar, eski lityum-iyon pilleri geri dönüştürmek için yeni bir yöntem geliştirdiler. Önerilen teknoloji, ikincil atık miktarını ve geri dönüşüm için gereken süreyi azaltır. Ortaya çıkan metaller yeni piller üretmek için yeniden kullanılabilecek.
Araştırmacılar, işleme için kendi anlık joule ısıtma yöntemlerini kullandı. Ezilmiş katot-annot kütlesi saniyede 2100 K sıcaklığa ısıtılıyor. Sıcaklığa maruz kalma, malzemelerin yüzeyindeki inert bir tabakayı temizliyor. Bundan sonra, zayıf bir hidroklorik asit çözeltisi metalleri çözüyor.
Geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, önerilen yöntem aynı miktardaki maddeyi 20 dakikadan daha kısa sürede (24 saat yerine) çözüyor. Aynı zamanda, zayıf asitler bir çözücü görevi görüyor. Sonuç olarak, daha az enerji, su ve asit kullanılarak işleme maliyeti azaltılıyor.
Elektrikli araçlar yayıldıkça ve takılı piller arızalandıkça pilleri geri dönüştürme ihtiyacı artacaktır. Üretimleri için nadir ve pahalı metaller kullanılıyor. Geri dönüşüm, doğal kaynakların çıkarılmasını azaltacak, pillerin maliyetini düşürecek ve elektrikli araçların seri üretimini teşvik edecektir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...