2021 yılının mayıs ayında hizmet vermeye başlayan Atomic Al, yapay zekadan yararlanarak RNA tabanlı ilaçlar üretiyor.
Amerika merkezli biyoteknoloji şirketi, Playground Global’in liderlik yaptığı A serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldığını kamuoyuyla paylaştı. Bu yatırıma Greylock, Factory HQ, NotBoring, 8VC, Curai CEO’su Neal Khosla Doug Mohr, AME Cloud Ventures, Arc Institute kurucu ortağı Patrick Hsu ve GitHub’in eski CEO’su Nat Friedman katıldı. Amerikalı biyoteknoloji şirketi, Raphael Townshend tarafından kuruldu. Atomic Al’in toplamda aldığı yatırım miktarıysa 42 milyon dolara yükseldi.
İlginizi Çekebilir: Hemodiyaliz Girişimi Nextkidney 1,4 Milyon TL Yatırım Aldı
Atomic Al İlaç Keşif ve Geliştirme Süreçlerini Hızlandıracak
Atomic Al, yapay zeka teknolojisiyle RNA tabanlı ilaçlar üretmek için çalışmalar yapıyor. Atomic Al şirketi kurucusu Raphael Townshend, RNA yönteminin işlevsel olduğunu belirtiyor. Bundan dolayı RNA'i şirketlerinin tedavi yöntemi olarak benimsediğini belirtiyor.
RNA’in görevi protein sentezi üretmektir. Protein sentezini üretebilmek için RNA, kendisi için gerekli olan bilgiyi alıcıdan vericiye taşıyıp kopyalamak için genetik kod bilgisi transfer eder. İnsan vücudu için RNA çok önemlidir.
Makine öğrenimi ve yapay zeka (Al) sayesinde günümüzde hem ilaç keşif hem de geliştirme aşamaları hızlandı.
Kanadalı Deep Genomics, 2021 yılında yapay zeka destekli RNA tedavi yöntemleri için 180 milyon dolar yatırım almıştı. 2015’te Brendan Frey’in kurmuş olduğu Deep Genomics şirketi, ilaç keşfi için yepyeni yöntemler geliştirdi. Deep Genomics; Fidelity Management & Research Company LLC, Magnetic Ventures, SoftBank Vision Fund 2, CPP Investments, Alexandria Venture Investments, Khosla Ventures ve Amplitude Ventures tarafından yatırım aldı. Şirketin almış olduğu toplam yatırım tutarı 236,4 milyon dolara yükseldi.
Deep Genomics’in hedefiyse yeni genetik ilaç evreni dizayn etmek. Şirket, RNA verilerinden yola çıkarak genetik bazlı hastalıklara yeni tedavi yöntemleri geliştirmeyi hedefliyor. Deep Genomics şu anda 1000’in üzerinde moleküler bileşikten oluşan sanal kütüphanesi bulunuyor. Şirkette biyologlar, genetikçiler, ilaç geliştiriciler ve kimyagerler istihdam ediyor.
Atomic Al ve Deep Genomics gibi şirketlerin artmasıyla birlikte önümüzde yıllarda ilaç sektörü farklı bir boyuta ulaşacak. Yapay zeka ve makine öğrenimiyle birçok hastalığa daha kolay ilaç geliştirilebilecek. Peki, siz bu durum için ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...