Bir risk sermayesi firmasında çalışan Nicolas Sharp, firma için müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımı bulma projesini üstlendi. Sürecin "bir kabus" olduğunu, kendisinin ve şirketinin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir CRM platformu oluşturmasına yol açtığını belirtti. Proje, performans gösteren bir veri modelini genellikle kodsuz yazılımlarda bulunan işbirliği yetenekleriyle birleştiren bir CRM platformu olan Attio'ya dönüştü.
Platformun bugün 100'den fazla ülkede 2.000'den fazla müşterisi var. Ve Attio, Balderton Capital ve Point Nine'ın sürekli katılımıyla Redpoint Ventures liderliğindeki A Serisi turda 23,5 milyon dolar yatırım aldı.
İlginizi Çekebilir: GUI Verileri Nasıl Demokratikleştiriyor?
Yeni Nesil Bir CRM Platformu Oluşturuluyor
Edinilen bilgiye göre, 25 çalışanlı Attio bugüne kadar 31,2 milyon dolar topladı.
Sharp, "Mevcut makroekonomik ortama rağmen, şu anda mükemmel bir konumdayız. Birkaç yıllık pistimiz var ve gerçekten inşa etmemiz gereken şeyi inşa etmek için iyi bir konumdayız" ifadelerinde bulundu.
Çoğu CRM'de olduğu gibi, Attio'nun platformu da bir işletmenin düzenli olarak etkileşimde bulunduğu kişiler ve şirketlerden oluşan bir veritabanı oluşturuyor. Kullanıcıların, iletişim bilgileri gibi ayrıntıları otomatik olarak güncelleyerek müşteri kayıtlarını sıralamasına, filtrelemesine ve analiz etmesine olanak tanıyor. Ayrıca not almasına ve iş akışları oluşturmasına da olanak tanıyor.
Sharp, "Attio'yu ilk kez kullandığınızda, e-postanız ve takviminizle senkronize olur ve profiller, etkileşimlerin ve konuşmaların zaman çizelgeleri, e-postalara erişim ve her bir ilişkinin gücüne ilişkin istihbarat ile müşteri ilişkilerinizin bir görünümünü oluşturur" diye belirtti. "API'miz aracılığıyla başka herhangi bir veri kaynağını da Attio'ya bağlayabilirsiniz. Oradan, bu kayıtları sıralayabilir ve filtreleyebilir ve farklı sektörler, kullanım örnekleri veya senaryolar için iş akışları oluşturabilirsiniz."
Sharp, Attio'nun performansını ve fiyatını başlıca farklılaştırıcı unsurlar olarak görüyor. Eski CRM'lerin karmaşık veri modelleriyle çok güçlü olabileceğini, ancak aynı zamanda devreye alınmasının yavaş ve maliyetli olabileceğini öne sürüyor. Bu arada, CRM girişimleri ve şirket içi CRM'ler daha iyi, daha istikrarlı bir deneyim sunuyor. Ancak daha basit ve katı modellerle geliyor.
Sharp, "CRM alanında meydan okumaya çalışan birçok girişim oldu" dedi. "Ancak, tüm bu seçeneklere rağmen bu kadar çok insanın hala 'Kendin Yap modunda' olması ve CRM'lerinden bu kadar mutsuz olması, kesinti için çok fazla alan olduğu anlamına geliyor." diye de belirtti.
Başarılarına güvenmeyen Attio, yakında kullanıcıların müşteri kayıtlarını dilimlemesine, değiştirmesine ve görselleştirmesine olanak tanıyan gerçek zamanlı bir raporlama özelliği başlatmayı planlıyor. Çalışmalardaki diğer yetenekler, genişletilmiş iş akışı otomasyonunu içeriyor.
Sharp, "CRM'in karşı karşıya olduğu en büyük zorluk, sektöre tek bir şirketin hakim olması. Sonuç olarak, CRM'nin mevcut durumu, 20 yıl önceki durumla hemen hemen aynı" dedi. "Girişim şirketlerinin ellerinden geldiğince uzun süre bir elektronik tablo üzerinde çalışmayı tercih etmelerinin nedeni budur. Attio'yu diğer CRM'lerden ayıran felsefe, esnek ve uyarlanabilir olacak şekilde tasarlanmış olması, işletmelerle yolculuklarının olduğu yerde buluşabilmesi ve ölçeklendikçe onlarla birlikte büyümesi."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...