Avrupa Birliği, 2023’te dijital euro oluşturmak için bir yasa tasarısı önereceğini açıkladı. Dijital para birimi alanındaki bir sonraki büyük oyuncu, 2023'ün başlarında bir yasa tasarısı sunmayı planlayan ve Avrupa Merkez Bankası'nın devam eden çalışmaları için yasal temeli belirleyen Avrupa Birliği olacak gibi görünüyor.
Kripto para birimlerinin değeri son iki veya üç yılda muazzam bir şekilde arttı. Görünüşe göre dünya çapındaki hükümetler ve yönetim organları, alternatif para birimleri ve ödeme denemeleri yapan vatandaşları yönetmeye çalışıyor gibi görünüyorlar.
ECB Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta Kasım ayı ortasında yaptığı açıklamada, "Biz bu talebi karşılayamazsak, o zaman başkaları karşılayacak. Eş yasa koyucular olarak, dijital bir euroya geçiş için gerekli olabilecek AB yasama çerçevesinde yapılacak herhangi bir değişiklikte önemli bir rol oynayacağız." dedi.
Dijital Euro İyi Bir Fikir mi?
Planlar ilk olarak AB finans şefi Mairead McGuinness tarafından bir fintech konferansında duyuruldu.
AB'nin önerdiği planı tam olarak görmemiz gerekecek, ancak dijital euro giderek dijitalleşen bir dünyaya girerken bazı net faydalara sahip.
ECB'ye göre, bu yeni para birimi tam olarak şöyle olacak:
Bunlar elbette yüksek hedefler ve onları gerçeğe dönüştürmek zor olacak. AB'nin dijital euro için yasal dayanak oluşturmak için bile gelecek yıla kadar beklemesi, bloğun ve ECB'nin çalışmalarını ne kadar sistemli bir şekilde üstlendiğini gösteriyor.
2021'de kripto para birimleri ana akıma girdikten sonra, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, dijital teknolojileri kendi para birimi çerçevelerine nasıl entegre edeceklerine ciddi şekilde araştırıyorlar.
Örneğin Çin, blockchain teknolojilerine ilişkin endişelere ve ülkedeki kripto ile ilgili faaliyetlerin genel olarak yasaklanmasına rağmen, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda e-CNY'yi test ediyor.
Sizce dijital euro kripto paraların yerini alabilecek mi? AB’nin hedefi gerçekleşecek mi?
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...