Gelir ve gider akışını doğru raporlamak için sağlam araçlara, yeterli bilgi birikimine ve online takip cihazlarına sahip olmak gereklidir. Henüz kâr aşamasında olmasanız dahi, gerçekçi bir gözlem ile belli bir müddet sonra küçük bir yüzdelik dilimle kâr oranınıza giriş yapabilir ve büyüme sürecinizi kolaylıkla yakından takip edebilirsiniz. İşte bu süreçte uygulamanız gereken temel metotlar hakkında daha fazla bilgiye yazının devamından ulaşabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Yaşanabilecek Piyasa Durgunluğu Sırasında Büyüme Pazarlaması Nasıl Yapılır?
Kredi Harcamalarınızı Kontrol Edin
İşletmeniz ne kadar küçük olursa olsun projenizin en başından beri kredi harcamalarınızı takip etmeniz, işletmenizin gidişatını görmenin en iyi yollarından biridir. Üstelik kartları harcama departmanlarına göre bölümlere ayırmak özelleştirilmiş takip sistemini aktif ederek, hangi departmanın yükselişte ve hangisinin düşüşte olduğunu görmenize olanak sağlayıp nokta atışı yapmanıza ve sorunu kolaylıkla görebilmenizi sağlar.
Gelir - Gider Dengesini Ayarlayın
Giderleri takip etmek, çoğu zaman gelirleri yönetmekten daha önemli olabiliyor. Giderlerinizi ne kadar kontrollü ve öz bir şekilde yaparsanız, aynı oranda gelir düzeyiniz artış gösterecektir. Gider dengesini tutturmak için, işletmeniz için gerekli olan temel parçaları belirleyin. Ve o parçalara gider bakiyenizden oran orantı hesabını baz alarak bir bütçe belirleyin. Bu sayede bütçenizi mantıklı bir şekilde iş bölümüne ayırıp, gider dengesini elinizde tutabilirsiniz. İleriki zamanlarda projeniz veya işletmeniz büyüdükçe gelirler artacak ve doğal olarak gider maliyetlerinizde ihtiyaç meydana gelecektir. Bu sebeple her büyüme gösterdiğinizde sadece gelire odaklanıp gider maliyetlerinizi sabit tutmak yapacağınız en büyük yanlışlardan olabilir. Unutmayın ki, gider tutarını iyi yapmak ileriyi görebilmeniz açısından bu işin püf noktası!
Çalışan Maliyetlerini Girin
Hesaplama araçlarınızda olmazsa olmaz kriterlerden birisi olan çalışan maliyetlerini doğru ve dengeli ayarlamak, hem işletmenizin memnuniyet oranında güzel bir izlenim bırakacak hem de para akışını kontrollü bir şekilde takip edebilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca işletmeniz büyüdükçe ihtiyaç olan eleman sayısı artış gösterecektir. Bu durumu normal karşılayarak yeterli ve dengeli bir düzeyde çalışan – maaş dengesini ayarlamanız, işletme kariyeriniz için önemli bir adım olacaktır.
E-Fatura Sistemleriyle Çalışın
Aylık gelir ve gider takibinizin yapıldığı faturaların elektronik ortamda oluşturulması sistemine e – fatura denmektedir. Sanal ortamda alıcı ve satıcıya iletilen e faturalar hızlı ve daha kolay bir çalışma sistemi oluşturuyor. Üstelik bu sisteme geçen işletme sayısı her geçen gün katlanarak artarken sizin de bu sistemin içinde yer almanız çok önemli. Maliyetten ve zamandan kâr sağlayan e faturalar, faturaların takibi ve depolanmasını da kolaylaştırır. Böylelikle eski usul kağıt fatura sistemi ile gereksiz kağıt ve fatura kaybolmaları gibi durumların önüne geçebilirsiniz.
Gelir-Gider Takibi Yapan Programlardan Yararlanın
İşini tamamen online ve iş takibini elektronik ortamda yapmaktan keyif alanların başvurduğu bu yöntemde; şirket gelir-giderleri, satış takibi, çalışan analizi, fatura akışı gibi departmanların takibi ve analizi kolaylıkla yapılabilmektedir. Hesabınız üzerinden indireceğiniz online muhasebe hesap takip programlarıyla gelir-gider akışınızı kolaylıkla takip edebilir, doğru analiz bir analiz ile sistemli bir büyüme sağlayabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...