Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Varank, Bilişim Vadisi’ni ziyaret ediyor. Bilişim Vadisi’nde özellikle oyun geliştirme amacıyla kurulan DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı’nda birçok kişiyle bir araya geliyor. Bu kampta özellikle teknolojik gelişmeler hakkında birçok görüşme yapılıyor. 51 farklı ülkeden gelen 600 kişiyle görüşme sağlayan Bakan Türkiye’nin teknolojik gelişmeleri hakkında da birçok görüşte bulunuyor. Yazımızda Bakan Varank’ın Bilişim Vadisi’nde olan ziyaretinden bahsediyoruz!
İlginizi çekebilir: Türkiye’nin Bilişim Liderleri 13. IDC Türkiye CIO Zirvesi’nde Buluşuyor
Mustafa Varank Bilişim Vadisi’nde
Varank, Türkiye tabanlı teknolojilerin giderek hız kazandığını vurguluyor. Oyun ve yazılım firmaları sayesinde bu hızın büyük bir ivmeyle artışa doğru yöneldiğini de ifade ediyor. Aynı zamanda Bilişim Vadisi’nde 600 gençle bir araya gelen bakanın farklı ülkelerden gelerek takımlarla tasarlanan oyunları denediği de biliniyor. Bu denemelere Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimoğlu da katılıyor. Birçok oyun deneyimi yaşayan bakanın eğlenceli vakit geçirdiği de gözleniyor.
Kamp hakkında sorular soruların odak cevabı ise katılan gençlerin kariyerlerine katkı ve avantaj sağlamak yönünde olduğu. Gençlerin bu kamp sayesinde oyun geliştirme konusundaki ihtiyaçlar, hangi bilgilere sahip olunması gerektiği, bu bilgilerin oyunlara aktarılması, startup kuracaklarsa nasıl desteklerden faydalanabilecekleri gibi bilgiler öğrenebiliyor. Katma değer üretebilmenin önemi ve ekonomiyle olan ilişkisinden de bahsediyor. Daha çok genci Bilişim Vadisi'nde olan kamp alanında ağırlamak istediğini de dile getiriyor.
DIGIAGE Kampı 11 Eylül’de Son Buluyor
DIGIAGE oyun ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan bir etkinlik ve 1 Eylül’de başlayan bu etkinlik 11 Eylül’de yani yarın son buluyor. Avrupa Birliği kapsamına giren ve Bosna Hersek, Norveç ve Litvanya’dan 30 kişilik ekibin katıldığı kampta toplam 600 katılımcı bulunuyor. Birçok meslek dalından insan da bulunuyor. Bir araya gelerek oyun oluşturacak ve uluslararası jüriye oyunlarını tanıtarak Oyun Senaryosu, Oyun Karakter Tasarımı, Oyun Mekaniği olmak üzere üç dalda yarışabiliyor. Jüriyi beğendirmeye çalışmak önemli bir amaç olarak görülüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...