Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş’ın kaleme aldığı, yeniçağın girişimcilik dinamiklerini disiplinlerarası bir modelle ortaya koyan “Yeni Düzende Girişimcilik, Girişim Savaşçılığı Perspektifi” kitabı, tüm Türkiye, Avrupa, KKTC ve Azerbeycan’da raflarda yerini aldı.
Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş’ın yaklaşık beş yıldır üzerinde çalıştığı, birçok uzman ismin destek verdiği ve Alfa Yayınları’ndan çıkan “Yeni Düzende Girişimcilik Girişim Savaşçılığı Perspektifi” kitabı,okurlarıyla buluştu. Kitapta büyük çaplı ve ses getirecek bir girişimcilik projesinin uluslararası toplumun desteği ile nasıl inşa edilebileceği ve bir şirketin sosyal sorunlarla mücadeleyi kâr etmekle nasıl harmanlayabileceği üzerine yeni ve çığır açıcı yol haritaları paylaşılıyor.
İlginizi Çekebilir: Amsterdam Merkezli Dairesel Paylaşım Girişimi Peerby, 2,3 Milyon Euro Yatırım Aldı
Girişim Savaşçılığı Perspektifi
Girişimci yetiştirmekle ilgili 18 yıllık birikimini 200’den fazla nitelikli kaynakla birleştirerek girişimciliğin kitabını yeniden yazan Sarpaş Danışmanlık ve Girişim Savaşçısı kurucusu Berke Sarpaş, hedefinin yüz binlerce kişiye iş kurdurmaktan ziyade dünyanın gidişatına pozitif yönde önemli katkılarda bulunabilecek kapasiteli, devrimci girişimcileri yetiştirebilmek ve onları bu yolculuklarında üst düzeyde destekleyebilmek olduğunu ifade etti.
Kitabının uluslararası bir çağrı yaptığını da belirten Sarpaş, “Sosyal problemler çığ gibi büyüyor. Dünyamız yüksek nitelikli, amaç odaklı ve azimli kahraman girişimcilere ihtiyaç duyuyor. Bu kitapta yeniçağın girişimcilik dinamiklerini disiplinlerarası bir modelle ortaya koymaya; kahraman girişimcilerin yetiştirilebilmesi maksadıyla da altını geliştirdiğimiz Girişim Savaşçısı modeliyle doldurmaya çalıştık. Kurulduğumuz 2013 yılından bugüne eğitimden sonraki örgütlenme modelimize en az eğitimin kendisi kadar önem vermeyi seçtik. Yapılması en gerekli olan işler genellikle en imkansız görünenler arasından çıkar. Sıkı bir girişimci yalnızca imkansız görevlere adanır, azmeder, bir yol bulur, imkan yaratır, çevresini gözetir ve gereğini yapar. CBInsights verilerine göre girişimcilerin yüzde doksanı başarısız oluyor. Buna yol açan başlıca etkenlerden birisi de çoğu girişimcinin kararlılık seviyesinin zayıf olması; yani kolay vazgeçmesi. Dolayısıyla bu noktada yaratıcılığımızı ve mental mukavemet seviyemizi artırmamız, duygusal olarak daha dayanıklı olabilmemiz, teknik bilgiyle donanmamız ve yaptığımız iş ile hayat amacımız arasında doğru bir denklem kurarak tutkuyla mücadele edebilmemiz çok büyük bir önem kazanıyor. Vizyonunuzu açın, büyük düşünün, sosyal fayda gözetin ve gereğini yapın. Bu kitap yeni nesil girişimciler için bir yol haritası niteliğinde” şeklinde konuştu.
Kitapta; Girişim savaşçılığı yaklaşımının özü; gerçek ihtiyacı sahiplenmek, devrimci girişimcilik, babalarımızın inançları, öz yönetim, devasa düzen, affetme sanatı; odak değiştiren kontrol, güç ve özgürlük, adanmış liderler ve değişim, yeni düzen ve girişimcilik, duygudaşlık, bütçelemede yenilikçi yaklaşımlar, yeni çağ ve şeffaflık, doğru amaç tespiti ve daha birçok önemli noktaya değiniliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...