Türkiye’nin lider girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi olarak İTÜ Çekirdek; alanında fark yaratmayı amaçlayan inovatif düşüncelerin, geleceğe ışık olmayı hedefleyen parlak fikirlerin her daim yanında! Bu doğrultuda, birbirinden farklı girişimleri bir araya getirerek yatırımcıların ve fonların odağında tutan, girişimcileri şirketleşme aşamasında finanse ederek yatırımcılarla tanışmasına ve olası müşterilere erişmesine vesile olan BIG BANG Startup Challenge etkinliğini yıllardır büyük bir gurur ve mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Dünya genelinde en başarılı 5 kuluçka merkezinden biri olarak, teknoloji odaklı girişimlere kaynak sağladığımız bu yolda; yatırımcıların ve potansiyel girişimcilerin yenilikçi fikir ve iş modellerinden haberdar olmasını sağlıyoruz. Etkinliğimizde bu sene daha fazla girişimi sizlerle buluşturarak, tanışma ve paylaşma heyecanını ikiye katlamayı planlıyoruz. Bu sebeple, BIG BANG Startup Challenge bu yıl 7 ve 8 Aralık 2022 tarihlerinde kapılarını sizlere açıyor! Dünyadan ve ülkemizden en iyi girişimcileri ağırlayacağımız etkinliğimiz, pandemi döneminin ardından bu sene fiziksel olarak Uniq İstanbul’da gerçekleşecek. Siz de farklı ve yenilikçi fikirlerle tanışmak için Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliğine davetlisiniz!
Etkinlikte bu yıl; birinci gün TOP 71 girişimimiz, sektörel dikey sahnelerinde sunum yapacak. Etkinliğin ikinci gününde ise TOP 20 girişimlerimiz sahnede sunumlarını yapacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Hadi gelin bu yazımızda, etkinliğe doğru geri sayım yaparken BIG BANG heyecanını yaşayacak 71 girişimimizi daha yakından tanıyalım!
İlginizi Çekebilir: İTÜ Çekirdek, Bir Kez Daha Ödülün Sahibi Oldu
BIG BANG Startup Challenge Program Akışı
BIG BANG SAHNELERİ
Big Bang Otomotiv Sahnesi Girişimleri:
AxMagShift: Dünyada henüz kullanılmaya başlanılan, tork-hız dengesini en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan, motoru hafifletmeyi ve aynı zamanda performansını da üst seviyeye çıkarmasını destekleyen değişken manyetik alan teknolojisinin, eksenel elektrik motorlarına uygun hale getirilecek bir kontrol mekanizması sunmaktadır.
DKDB: Dişli krank dişli biyel mekanizmasıdır.
EVbee: Elektrikli araç sahiplerinin menzil kaygısı ve hızlı şarj altyapısı sorunlarına yenilikçi çözümler sunan mobil, hızlı ve temiz bir şarj istasyonudur.
Hebunk: Elektrikli scooterlara kıyasla iki kat daha uzun menzile sahip, her türlü yokuşu çıkabilen ve 5 dakika içinde yeniden şarj olabilen hidrojen bataryalı bir scooter üretmektedir.
İyimetal: Alüminyum alaşımlarının yüzey özelliklerinin iyileştirilmesi ve kontrol edilmesini temel alan, geleneksel elektrokimya ile yazılım teknolojisini birleştirerek, otomotiv endüstrisinde yüksek alaşımlı alüminyumun çok daha geniş bir yelpazede kullanılmasını sağlayabilecek global ölçekli bir inovasyon ve yüzey kaplama teknolojisidir.
Komporize: Otomotiv sektöründe araç içi birçok parçanın üretimine uygun, düşük maliyetli ve çevreci atık çay lifinden biyokompozitlerin üretimini gerçekleştiren girişimdir.
Oxodes: Hibrit teknolojiler yardımıyla hassas konum tespitine dayalı, personelden bağımsız kalite kontrol ve ölçüm sistemleri geliştiren bir girişimdir.
Robeff: Orta ve son kilometre teslimat operasyonları için elektrikli ve sürücüsüz teslimat araçları geliştiren girişimdir.
Şarj Ağı: Elektrikli araç kullanıcılarının tüm şarj istasyon ağına tek bir yerden ulaşmasını, ödeme yapmasını, bilgi almasını ve kampanyalardan yararlanmasını sağlayan bir hizmettir.
Tayko Pil: Türkiye’de üretimi olmayan CR2032 sınıfı çevreci ve uzun ömürlü lityum iyon pili üretimi yapan bir girişimdir.
Big Bang InsurTech Sahnesi Girişimleri:
Actimi: Sağlık kuruluşları için kronik hastalıkların medikal takibini uçtan uca yönetmeyi sağlayan bir SaaS platformudur.
ActiveWear2.0: İnovatif kumaşlara entegre sensör teknolojisi ile kullanıcıların sağlık verilerini, kas ve sinir hareketlerini ve karbon ayak izini gözlemleyen ve gerektiğinde uyaran akıllı spor kıyafetleri uygulamasıdır.
Blue Colibri: Çalışan katılımı, örgütsel gelişim ve iç haberleşmeyi artıran basit, etkili ve ölçülebilir bir çoklu platform çözümüdür.
CounterFake: Online ortamlarda satılan sahte ürünler yüzünden markaların gelir ve itibar kaybı yaşamasını, geliştirdiği görüntü işleme ve nlp yaklaşımı ile otomatik olarak engelleyen online marka koruma çözümüdür.
Drinkables: Tüketici elektroniğinde kullanıcıların konforunu ve sağlığını esas alarak ve benzersiz ürünler tasarlama vizyonunu benimseyerek, bireylerin günlük içecek tüketim alışkanlıklarını sağlık teknolojisi içinde iyileştirmeyi hedefleyen girişimdir.
Fidauth: Bireylerin kimliklerini çevrim içi ortamda doğrulamasını ve evrak validasyon süreçlerinin dijitalleştirilerek otomatize edilmesini sağlayan yapay zeka destekli evrak validasyonu süreçleri otomasyonudur.
Kolay Karavan: Türkiye’nin ilk ve en büyük karavan kiralama pazaryeri olarak; kendine ait teknolojisi ve yenilikçi süreçleri ile uçtan uca güvenilir ve kolay bir karavan deneyimi sunan girişimdir.
Metisbot: Yapay zeka destekli chatbot uygulaması olarak farklı sunum katmanlarında müşteri hizmetleri deneyimini geliştirmek ve kişiye özel yardım sağlamak için şirketler ve potansiyel müşterileri arasındaki boşluğu dolduran bir girişimdir.
Synthdata: Banka ve sigorta şirketleri için AI tabanlı sentetik veri üretimi platformudur.
Tahsilist: Vadeli çalışan işletmelerin cari alacaklarını zamanında ve sorunsuz tahsil edebilmelerini sağlayan otomasyon ve yapay zeka araçlarına sahip, ticari yazılımlar ile entegre çalışan alacak süreç otomasyonudur.
Touchless ID: Kullanılabilirliği korumak ve patentli yapay zekâ teknolojilerini kullanarak dolandırıcılığı azaltmak için uzaktan kullanıcı kimlik doğrulamasını etkinleştirmek üzere abonelik esasına dayalı temassız SDK mobil yazılım çözümleri sunmaktadır.
Uniqgene: Bireylerin doğuştan gelen genetik verilerini fiziksel parametrelerle birleştirerek anlamlı verilere dönüştürür ve sporculara, spor kulüplerine ve spor yapmayı seven kişilere, kişiye özel raporlar sunarak her zaman yanınızda olmayı hedefler.
WatchBot: Sensörlerden, görüntü işleme ve yapay zekâ algoritmalarından aldığı verileri sürü robot sistemi kullanarak değerlendiren ve kontrol ünitesine aktaran güvenlik, gözlem ve devriye robotudur.
Big Bang IGA Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği Sahnesi Girişimleri:
Bi-park: AVM ve havalimanı işletmelerinin otopark alanlarını dijitalleştirerek Bi-Park ekosistemine dâhil etmekte ve bu işletmelerin müşterilerine dijital park asistanlığı hizmeti sunmasını sağlamaktadır.
Bixbyte: CCTV kamerası görüntülerini analiz ederek, hırsızlık ve diğer suçları gerçek zamanlı olarak tespit etmektedir.
Bomensoft: Yapay zekâ tabanlı sistem ve teknolojilere dayalı, şirketlerin verimliliğini arttırmaya yönelik her türlü çözümü tasarlayıp üretmektedir.
Ecofoni: İşletmelerin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla karbon ve ESG yönetim hizmetleri sunan SaaS bir platformdur.
Eyesofsolar: Güneşten aldığı güç ile kablolamaya ihtiyaç duymadan kesintisiz bir güvenlik sistemi olarak tasarlanmış bir girişimdir.
Fromyoureyes: İnsan ve yapay zekâ iş birliğiyle görme engellilere hem hızlı hem de nitelikli görsel açıklamalar sunan bir SAAS çözümüdür.
Regularaized: Havaalanı ve yer operasyon süreçleri için gerçek zamanlı, dinamik, geriye dönük karar verme ve verimlilik analizlerine, son teknoloji veri bilimi ve yapay zekâ çözümleri entegre etmeyi amaçlayan bir girişimdir.
Ro Mobility: Yüksek maliyetli iç mekân kazalarına kalabalık ortamlarda bile bir son vermek ve operasyon verimliliklerini arttırmak için mobilite cihazlarına entregre uç zeka ürünleri geliştiren girişimdir.
Seyirdefteri: Emniyetli, yasal, etkin dron operasyonları için bilgi ve teknoloji çözümleri sağlamaktadır.
Walkers: Kullanıcılarına daha fazla hareket etmek ve sağlıklı bir hayata adım atmak için gereken motivasyonu sunarken, partner olduğu firmalara promosyon yapma imkanı , Loyalty as a Service ve alternatif marketing kanalı sunan, oyunlaştırma içeren sağlık ve fitness uygulamasıdır.
Big Bang EPDK|ELDER Enerjim Sensin Sahnesi Girişimleri:
Arventek: Geliştirdiği bulut tabanlı RemoteSite platformu ile dronlar tarafından çekilen görüntülerden şantiyenin yüksek doğrulukta 4 boyutlu dijital ikizini oluşturur ve yapay zekâ ile drone verilerini anlamlandırarak şantiyelerde zorlu takip operasyonlarının daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar.
Batarya Zekası: Elektrikli araç üreticileri ve filo sahipleri için araçların batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla bataryaların sağlık durumlarını izleyen ve raporlayan yapay zekâ tabanlı bir bulut platformudur.
Energyment: Kullanıcıya özel en verimli enerji yönetimi için makine öğrenmesini temel alarak çalışan akıllı enerji yönetim sistemi olarak; gelecekte yaşanacak global enerji krizlerinde kullanıcılara ait çözümler geliştirmektedir.
Harcy: Bina cephelerinde kullanılmak üzere tekstil atıklarından ısı yalıtım malzemesi geliştirmektedir.
Numanufacturing: Geliştirdiği yerli yapay zeka ve makine öğrenmesi platformu Bestekar4.X ve NumBox sensor bileşkeleri ile üretimde ve enerji dağıtımında bakım ve arıza olasılıklarını öngörerek kesintisiz üretimi ve verimlilik artışını hedeflemektedir.
Some Carbon: Endüstriyel CO2 emisyonlarını fabrika bacalarından alıp deniz üzerinde yeşil yakıtlara dönüştüren karbon borsalarına entegre bir Ar-Ge çalışmasıdır.
Tayko Pil: Türkiye’de üretimi olmayan CR2032 sınıfı çevreci ve uzun ömürlü lityum iyon pili üretimi yapan bir girişimdir.
Tedronex: Yüksek riskli süreçlere sahip kuruluşlar için çalışma alanını daha güvenli hale getiren ve otonom uçuşun gücünden yararlanan bir görüntülü teyit drone girişimidir.
Thermabee: Elektronik sistemlerin ısınma problemlerini çözmeye yardımcı olan termal arayüz malzemeleri geliştirerek enerji verimliliğine katkıda bulunmak amacıyla, TÜBITAK desteği ile İTÜ Çekirdek’te kurulmuş bir girişimdir.
Werover: Yenilenebilir enerji sektöründe AI ve IoT teknolojilerini kullanarak kestirimci bakım çözüm önerileri sunmaktadır.
Big Bang Genel Kategori Sahnesi Girişimleri:
Abrakadabra: 3D oyun motorları ve kod bilgisine ihtiyaç duymadan yalnızca gerçek hayattan videoları kullanarak mobil cihazlardan bile oyun ve yaratıcı deneyimler yaratıp, sosyal ve ekonomik olarak oyun yaratanlar ve oynayanlarla global paylaşımda bulunan video oyun platformudur.
Arkhe Tech Latmos Explorer: Kültürel miras öğeleri içeren, çocuklara kodlama mantığını öğreten bir robotik kodlama oyunudur.
Beetech Biyoteknoloji: Arı polenini fermente ederek geliştirdiği bir arı ürünü olan inovatif perga (arı ekmeği) ile tüketicilerinin daha sağlıklı, dinç ve genç kalmalarını sağlamaktadır.
Bimnesne: Malzeme üreticileri ile tasarımcıları bir araya getiren uygulama platformudur.
Bitely: Kişisel öğrenme rehberi ile 5 dakikada kolay, keyifli ve hızlı öğrenmeyi sağlayan bir uygulamadır.
Catchpad: Oyunlaştırılmış yüzlerce aktiviteyle kullanıcılarının fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen, aynı zamanda performansa dair istatistikler sunan mobil uygulama destekli interaktif egzersiz platformudur.
Citrucide: Yerel bir sektörün işlevsiz atığı olan portakal kabuklarını kullanarak organik insektisit üretmektedir.
Compactive: Yenilikçi mekaniklere sahip mobil oyunlar ve oyun teknolojileri geliştirmektedir.
Cool Card: NFC odaklı dijital kartvizit teknolojileri geliştiren bir girişimdir.
Gokido: İnteraktif içerikleri ve dinamik engel algılama sistemleri sayesinde görme engelli çocukların bağımsız hareket deneyimlerini kolaylaştıran akıllı bastonlar üretmektedir.
Hyperitem: Sinema ve fotoğrafçılık sektöründe kullanılan cihazlar için inovatif teknoloji üretmektedir.
Kozmik: Teknik olmayan kurucu ve girişimcilerin, kodlama ve tasarım bilgisine ihtiyaç duymadan mobil uygulamalar geliştirmesini sağlayan kodsuz geliştirme platformudur.
Latissim: Kadınların tüm güzellik süreçlerine hizmet eden ve yanıt veren bir girişimdir.
Longstage: Blockchain tabanlı bir metaverse platformudur.
Memoritory: İnsanların birbirlerine hediye etmeleri için kişiye özel mobil oyunlar üretmektedir.
Monitup: Çalışan takibi ile ekiplerin ve serbest çalışanların verimliliğini ölçmektedir.
MYTH Ai: Yapay Zeka Tabanlı Desen Tasarım Teknolojisi Myth.Ai, %100 sürdürülebilir dijital tasarım aracı olarak tasarım sürecini %70 hızlandıran bir girişimdir.
Otokiosk: Büyük veri ve yapay zekânın gücüyle geliştirdiği sistemlerle showroomların uzaktan kontrol edilebilmesini, showroom içi ziyaretçi deneyimlerinden toplanan verilerin analiz edilip raporlanmasını sağlayan, interaktif çözümler sunan bir uygulamadır.
Palamut: Kripto varlıkları güvenle saklamak ve mülkiyet problemlerini ortadan kaldırmak için geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek soğuk donanım cüzdanıdır.
PeerBie: Ekibiniz ve iş yerinizdeki tüm işleri tek bir yerden halletmek için çalışma şeklinizi dönüştüren bir uygulamadır.
Pixio: Seri üretim hatlarında üretilen hatalı ürünlerin tespiti için endüstriyel akıllı kameraların geliştirilmesi projesidir.
PLAICHESS: Satranç oyuncularının oyun stilini ve karakterini “yeniden hayata getiren” yapay zeka botu ile 150 sene önce yaşamış satranç şampiyonlarından günümüze kadar tüm oyuncularla oynama ve onlardan öğrenme fırsatı sunan bir web ve mobil uygulamasıdır.
Postuby: “Sosyal medyada ne paylaşsam?” problemini ortadan kaldıran yapay zekâ destekli pratik bir sosyal medya içerik yönetim platformudur.
Rotorbit: Firmaların insana bağlı karar alma süreçlerinden kaynaklı gecikmeleri, hataları ve riskleri en aza indirgeyen, fizik tabanlı yapay öğrenme destekli bir dijital ikiz platformudur.
Shopiroller: KOBİ’lerin ve bireysel satıcıların dijital dönüşümünü kolaylaştıran ve satışlarını artırma konusunda güç veren çok kanallı e-ticaret altyapısıdır.
Somin.Ai: Dijital bir reklam optimizasyonu platformudur.
Trueyogi: Yapa zekâ ve görüntü anlamlandırma alanında yer alan bir teknoloji şirketi olarak kullananın fiziksel kondisyonu, duygusal ve mental beyanı ile hedeflerini dikkate alan, anlık olarak kişiselleştirilmiş yoga seansları ve programları sunan bir sağlıklı yaşam uygulamasıdır.
Winfluencer: Influencer’lar ve e-ticaret sitelerini gelir ortaklığı modeli ile buluşturan, tam otomatize bir pazaryeri platformu olarak Winfluencer; marka ve Influencer iş birliğine yeni nesil teknolojik çözüm getiren bir uygulamadır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...