ODTÜ Teknokent, Arçelik Garage ve KWORKS´ün işbirliği ile yürütülen, TÜBİTAK´ın Bireysel Genç Girişim Programı BiGG3 başarılı girişimleri açıkladı. Dijitalleşme ve iletişim alanlarına yönelik farklı çözümler geliştiren girişimler, KWORKS BiGG ile TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.
Deneyimlerden Yararlanabilme İmkanı
BiGG3 programının açıklanan 1.Çağrı kapsamında girişimlerin %60´ı aldıkları 200 bin TL´lık hibe ile şirketleşme yolunda önemli bir adım attı. Program kapsamında, gerçekçi bir iş planı yazma yolunda doğru mentor eşleşmesi için iş fikirleri titizlikle incelendi. Dijitalleşme, iletişim ve akıllı üretim sistemleri gibi alanlarda yenilik fikirlerini gerçeğe dönüştürmek isteyen adaylar, BiGG3 ile girişimlerini sergileme imkanı buldular. Bu sayede programa destek olan üç büyük kuruluşun da deneyimlerinden yararlanabilme fırsatı elde ettiler.Girişimler Birbirinden Yenilikçi
[caption id="attachment_18475" align="alignnone" width="868"] BiGG3 Yenilikçi Fikirlerle Dolu[/caption] Yarışma kapsamından birbirinden yenilikçi fikirler ortaya çıktı. İşte hibe desteği almaya hak kazanan girişim fikirlerinden birkaçı: Ddosify Yazılım Teknolojileri Bu teknoloji web sistemlerine yüksek miktarda yük testi uygulayarak performans testi/DDOS atak simülasyonu yapabilen bir yazılım. İstek çıkışlarını geniş lokasyon ağından yapabiliyor ve test sonrası bilgilendirici analiz raporu hazırlıyor.Kutucare
İnsülin takviyesine ihtiyaç duyan diyabetli bireyler için kişiselleştirilmiş otomatik insülin enjeksiyon yöntemi sunan akıllı bir insülin pompa sistemi.
Logex
E-ticaret alanında kurtarıcı bir yapay zeka tahminleme platformu. Satış aşamasındaki ürünlerin satıcıya hangi yüzde ile iade edileceğini tahmin ediyor ve bunu en aza indiriyor. Firmalara ürün daha iade edilmeden karar destek mekanizması olarak kaybettikleri kâr geri kazandırılıyor.
Onarfa
Oyun severler için eşşiz bir oyun deneyimi sunuyor. Geliştirilecek "PUP: Yeni Nesil Programlanabilir Analog Oyun Klavyesi ve DEN Yazılımı" ile analog girdi alınıyor. Mekanik klavyelerin algılayamadığı tuşa basma hızı ve kuvveti algılanabiliyor. Den yazılımı üzerinden, Pup klavyenin tuşlarına 3D Makro komutlar ile birçok işlev tek bir tuşa atanıyor. Birçok farklı komut tek bir parmak ile gerçekleştirilebiliyor.
Recool
CNC tezgahlarında kullanılmakta olan soğutma sıvılarını filtre ediyor. Ardından üretime geri kazandırarak firmalara çalışan sağlığını koruma, çevreci teknoloji, üretim verimliliği ve düşük üretim maliyeti değerlerini kazandırıyor.
Tayyar
Dördüncü seviye otonomiye sahip bir insansız hava aracı üretiyor.
Tedavem Bilişim
Personellere, yoğun bakımdaki mekanik ventilasyon tüpünün bağlı olup olmadığı ve infüzyon pompasının bitip bitmediği konularında bilgi veriyor. İlgili personel için belli sensörler ve verici aracılığı ile ileten bilişim sistemleri geliştiriyor. Cihazların kişiye etkisi olmadığı anda durumu tespit ediyor ve durum uzaktan takip edilebiliyor. Bu da erken müdahale şansı tanıyor. Hasta kayıpları ve sakatlanmaları, hastanelere açılan malpraktis dava sayıları da azalıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...