Çok sayıda start-up projeleri, başarılı bir dijital işletme haline gelemeden ve hedef noktasına varamadan hüsrana uğruyor. İstatistiklere göre Türkiye’de ki yeni girişimcilerin sadece %20’si, 5 yıl sonra hala ayakta kalabiliyor. Bu da demek oluyor ki, yeni bir girişim bulmanın önemli olmasının yanı sıra, üretilen bu fikrin süreklilik kavramı çevresinde ilerliyor olmasıdır. Yeni bir start-up girişiminin başlangıçtan, orta-üst düzey seviyelere çıkması için dikkat edilecek önemli hususlar bulunmaktadır. Yeni hayata geçirilmiş bir start-up, sağlam temellere dayandırılmadığı müddetçe düşüş yaşaması büyük olası. Bu yüzden işletmeyi büyütmek için kurulum aşamasının hangi derecede olduğu belirlenmelidir. Start-up için gerekli sermaye ve hatta ihtiyaç fazlası bir yatırım gereklidir. Parayı ve akışını iyi bir şekilde kontrol etmek, karşınıza çıkan fırsatlardan yararlanmanızı sağlayacaktır. Böylelikle geleceğe açılan kapıyı aralamakta geç kalmamış olacaksınız.
İlginizi Çekebilir: Startuplar için Altın Niteliğinde Tavsiyeler
Start-Up Büyütmenin Püf Noktaları
Hedef kitlenin isteklerini her daim ön planda tutun. Müşterilere karşı ürünlerinizi veya fikirlerinizi cezbettirmeye çalıştırmak yerine onların istek ve ihtiyaçlarını baz alarak bir talep listesi oluşturun. Müşteriler, onları dinleyen ve önerilerini dikkate alan işletmelere karşı oldukça güven ve memnuniyet dolu yaklaşım sergilerler. Bu noktada start-up tarafından müşterilere has üretilen yenilikler ve çözümler ile gelecekte de yer alma şansınızı arttırın.
Dijital pazarlama alanında kendinize mutlaka özgün bir alan oluşturun. Eğer somut bir start-up kurduysanız onu büyütmenin en iyi yolu dijital pazarlamadan geçiyor. İşletmenize dair göze çarpan ve kalıcı bir isimle detaylandırılmış bir web sitesi açmanız, yapmanız gereken ilk adım. Bu aşamada bir sosyal medya uzmanı veya planlayıcı ile çalışmak işinizi kusursuz bir şekilde yönetmenizi sağlar. Tamamen markanıza özgün tasarımlar ve afişlerle oluşturacağınız Web sitesi, müşteriye keyif ve güven hissettirmelidir.
Bununla birlikte ürün veya hizmet analizlerini doğru yaparak uygun bir listeleme yapmanız gerekmektedir. Ayrıca fiyat-performans dengesini baz alarak müşterinin dikkatini çekeceği kampanyalar oluşturmak size artı puan kazandıracaktır. İkinci adım olarak, network ağınızı geliştirmeniz çok önemli. Bunun için sosyal medya hesaplarından yardım alabilirsiniz. Start-up temanıza uygun çeşitli platformlarda hesaplar açarak müşteri kitlenizi mümkün olduğunca genişletin.Hesaplarınız da sürekli aktif kalın ve gönderi akışını stabil düzeyde tutun. Ayrıca üyelerinize yönelik zaman zaman yapacağınız çekilişler ve kampanyalar ile sürekli kendinizden bahsederek güncelde kalabilirsiniz. Büyüme aşamasında olan bir start-up olduğunuzu varsayarsak eğer çalışan sayısını arttırmaktan öte verimli çekirdek bir ekip ile yola devam edin. Alanında uzman bir sosyal medya ekibi ve finansal ekip bunlardan birkaçı…
Başarılı girişimciler büyütmekte oldukları start-up projeleri için şirket kültürünün öneminden sıkça bahsederler. Sürekli gelişime dayalı geniş ölçekli bir start-up planı yapmak ve bu plana sadık ilerleyerek kalıcılığınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca şirket kültürünün soyut yanı olan çalışanlarınız ile aktif iletişimde kalmalısınız. Tıpkı müşterilerin memnuniyetini ve ihtiyaçlarını gözettiğiniz gibi çalışanlarınızın da istek ve memnuniyetlerini göz ardı etmemelisiniz. Aylık veya haftalık toplantılar yaparak start-up gelişiminizi ölçmenin yanı sıra eğlenceli etkinlikler ve memnuniyet anketleri ile şirket kültürünüzü pekiştirebilirsiniz. Çalışanın mutlu ve güvenli hissettiği bir işletmede, müşteri de kendini huzurda hissederek hızla ve emin adımlarla büyümek kaçınılmaz bir durum haline gelecektir şüphesiz…
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...