2021 yılında kurulan Cerebrum Tech, derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak bir yapay zeka uygulaması geliştirdi. ‘Cere’ adı verilen bu uygulama geçtiğimiz günlerde Android ve iOS kullanıcılarına sunuldu.
Hem yazılı hem de sesli sohbet edilebilen Cere, kullanıcının ruh haline göre şarkı öneriyor, kişiye özel olarak gündemdeki haberleri derliyor. Bununla da kalmayan Cere, yemekten modaya, sağlıktan spora hemen her konuda sorulan sorulara cevaplar veriyor, bilgi paylaşıyor. Geniş dil modelleri baz alınarak geliştirilen ve samimi olması için özel olarak eğitilen Cere’nin şirketin ilk mobil uygulaması.
İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Destekli Bina Tasarımı
Cere, ChatGPT ile Benzer Dil Modelini Kullanıyor
Cere hakkında bilgi veren Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, Cere’nin hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer olarak, hem de iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı olarak tasarlandığını belirtti. Türkçe yazılı ve sesli bir dil desteği olan mobil uygulamada kullanıcılar yapay zekanın sunduğu bütün olanakları hem günlük hem de iş hayatlarında deneyimleyebiliyor.
Cerebrum Tech, Cere’yi ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle dünyada büyük ilgi gören ve kullanımı gittikçe yaygınlaşan derin öğrenme tabanlı dil modeli yapısıyla inşa etti. Ülkemizde 3 boyutlu sanal karakter ile entegre edilen ilk mobil sohbet uygulaması olan Cere, Türkçe İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Korece dil desteğine sahip.
Hem yazılı hem de sesli sohbet özelliğine sahip olan uygulama, Google Play Store ve AppStore üzerinden ücretsiz olarak telefon, tablet gibi akıllı cihazlara indirilebiliyor. Ayrıca uygulama içinde ücretli olarak sunulan Pro ve Kurumsal versiyonları, kullanıcılara gelişmiş özellikler sunuyor.
Cere, Neredeyse Her Konuda Bilgi Sahibi Olan Bir Yapay Zeka Fenomeni
Cere hakkında açıklamalarda bulunan şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Erdem Erkul, Cere’nin neredeyse her konuda bilgi sahibi, yorum yapabilen ve fikir belirtebilen akıllı bir yapay zeka fenomeni olduğunu belirtti. Cere’nin bir sanal karaktere sahip olması kullanıcılarla daha samimi ve etkili iletişim kurmasını sağlıyor.
Cerebrum Tech, Cere’yi bir sohbet robotu olmanın ötesinde şirketin bir çalışanı, bir yapay zeka uzmanı olarak görüyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan sanal karakter, bu sayede insanlarla sürekli etkileşim halinde. Aynı zamanda kullanıcılar Cere’yi “Bugün ne giysem” gibi sorular sorarak günlük hayatlarında, “Sunumum var. Bana bu konuda bana bilgi ver” diyerek de iş hayatında rahatça kullanabiliyor.
Ayrıca 3 boyutlu iletişim platformu Ceremeet’ten yapılan toplantılara katılarak ihtiyaç duyulan bilgileri anında sunabiliyor, toplantının konuşma dökümlerini ve özetlerini istenilen e-posta adresine postalayabiliyor.
Yapay Zeka Fenomeni, Kullanıcılarla Sohbet Ettikçe Daha da Akıllı Hale Gelecek
Önümüzdeki zamanlarda Cere’nin yeni sürümleri için yaptıkları planlar hakkında da konuşan Dr. Erkul, Cere’nin kullanıcılarla etkileşime girdikçe kullanıcıyı tanıtan, daha doğru ve etkili yanıtlar veren bir uygulamaya dönüşeceğini belirtti. Zamanla Cere, düşünce ve duygularını ifade eden ve hatta mimiklerini, hareketlerini kullanan bir hal alacak.
Aynı zamanda şirket, Cereverse ekosistemine oyunlar eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcıların bu oyunları Cere ile beraber oynayarak keyifli vakit geçirebilmesi hedefleniyor.
Cerebrum Tech’i tanımayan okurlarımız için şirket hakkında kısa bilgi verelim. Şirket 2021 yılında kuruldu ve Web3, akıllı şehirler, metaverse, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra, yapay zeka, veri güvenliği çözümleri ve danışmanlığı gibi birçok alanda uygulamalar geliştiriyor. Şu anda Silikon Vadisi, İstanbul, Seul, Ankara, Hollanda, Malta ve Londra’daki ofislerin çalışmalarını sürdüren Cerebrum Tech, kısa süre içinde uluslararası bir teknoloji merkezi olmayı hedefliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...