Bugün, pek çok türde yapay zeka sohbet botu ortaya çıkıyor. ChatGPT için belirtelim ki, zaman içinde vaat ettiği yeteneklere sahip olup olmadıklarını bilmek şimdiden zor.
Konu akademisyenler dünyasına geldiğinde ise yapay zeka sohbet robotları tam bir alay konusu olacak mı? Sektördeki uzmanlara gerçekten ihtiyacı var mı yoksa tek seferde onların yerini alabilir mi? Ayrıca I Robot ve Skynet gibilerinin habercisi olabilecek kapasiteleri var mı? Görüldüğü üzere düşünceler çok çeşitli. ChatGPT'nin tüm dünyası da işte böyle. Purdue Üniversitesi'ndeki yazarların tartıştığı çok ilginç bir çalışma mevcut.
ABD'de, Chatbot'ların her şeyi bilmediği ve tamamen güvenilmemesi gerektiği konusunu gündeme getirmeye çalışıyorlar. Ve evet, aslında uzun zaman önce gelen bir konu. Çalışma, ChatGPT dahil, yapay zeka teknolojisini kullanan sohbet robotlarının her zaman en doğru yanıtı verecek şekilde tasarlanmadığını vurgulayarak başladı. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: ChatGPT’ye İddialı Rakip: Anthropic Claude Instant 1.2!
İnsanlar Önemsemiyor
Çok fazla dezenformasyon da üretiliyor. Ve gerçekle kurguyu ayırt etmek için dikkat etmeliyiz. Çünkü bu burnumuzun dibinde oluyor. Ancak çok az kişi dikkat ediyor.
Bu çalışmada yazarlar, belirli sitelerde görülen konularla ilgili 517'ye yakın sorgu içeren bir yapay zeka sohbet botu besledi ve bu yanıtların reddedilemez olduğu vurgulandı.
Aracın yanıtlarının yüzde 52'ye yakını doğru değildi. Ve matematik için aynı yardım Stack Overflow'tan alındığında, açıklanan gerçeklerin yalnızca yüzde 48'inin doğru olduğu kanıtlandı.
Bu tür sonuçlar, AI teknolojisinin kullanımlarının çok net olduğunu ve aslında eğlence ve oyun olmadığını açıkça hatırlatıyor. Bu ciddi bir iştir ve hata yapma olasılığının ne kadar yüksek olduğunu bilmenize rağmen, onu günlük aktiviteler için kullanarak tehlikeli bir bölgeye girmiş olursunuz.
Bahsetmeye değer başka bir şeyi de belirtelim. Giderek artan sayıda insanın bunu nasıl fark etmediği ve önemsemediği! Dahası, insanlar artık aracı, diğerlerinden üstün olarak adlandırmaya başvuruyorlar. Ancak bunun durması gerekiyor ve bu tür çalışmaların amacı her şeyden çok aslında bunu vurgulamak.
ChatGPT için yanıtların oluşturulma ve kullanıcıya sunulma şekli, ondan daha iyi bir çözüm olmadığı gibi bir tuzağa düşürüyor. Ancak yapay zekanın ne kadar aldatıcı olabileceği konusunda dikkat etmemiz gerek!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...