AI ChatGPT sürpriz bir sansasyon yarattı. Hatta hızla artan popülaritesi nedeniyle Google'ı sarstı. Şu an İsviçre bankası UBS'deki analistler bunun tarihteki en hızlı büyüyen tüketici uygulaması olduğunu düşünüyor.
UBS analizi, ChatGPT'nin iki ay önce Kasım ayı sonlarında kullanıma sunulmasının ardından Ocak ayında 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu tahmin ediyor. İlginç olan şu ki, sadece bir hafta içinde bir milyon kullanıcı çekti.
İlginizi Çekebilir: ChatGPT Ücretli Abonelik Paketi Kullanıma Sunuldu
ChatGPT ile İlgili İşte Detaylar!
Edinilen bilgiye göre; ChatGPT'nin büyümesi, TikTok'un 100 milyona ulaşması için geçen dokuz aydan ve Instagram'ın oraya ulaşmasındaki geçen iki buçuk yıldan çok daha hızlı gerçekleşti. Web'in çok daha eski bir çağında, Google ve Facebook'un her birinin 100 milyon kullanıcıya ulaşması yaklaşık beş yıl sürdü. İlginç değil mi?
"ChatGPT tarihteki en hızlı büyüyen uygulama mı?" diye soruldu.
"Hayır, OpenAI'nin ChatGPT'yi destekleyen GPT-3 dil modeli bir uygulama değil, kendisine sağlanan girdiye dayalı olarak insan benzeri metinler oluşturmak için tasarlanmış bir makine öğrenimi modeli. GPT-3, geniş çapta kabul gördü. Bugüne kadarki en büyük ve en gelişmiş dil modelleri. Ancak bu bir uygulama değil ve kullanıcı büyümesi açısından ölçülmedi." diye belirtiliyor.
Geçen ay OpenAI'ye büyük bir yatırım yapan Microsoft, GPT-3'ü ürünlerine entegre etmeye başladı. Örneğin GPT-3.5, yeni Teams Premium Microsoft 365 eklentisindeki birçok akıllı özetleme özelliğinin temelini oluşturuyor.
Microsoft ayrıca geliştiricilerin GPT-3.5'e erişmesini sağlamak için Azure OpenAI Hizmetini; DALL•E 2, rastgele açıklamalardan görüntüler oluşturan yapay zeka; GitHub'ın Copilot AI eşleştirilmiş programlama hizmetinin GPT-3 tabanlı temeli olan Codex.
OpenAI bu hafta, kapasite dolduğunda bile aracı kullanmak isteyenler için ChatGPT Plus olarak bilinen bir abonelik hizmeti de başlattı. Ücretli hizmet, ABD'deki müşterilere ayda 20 ABD doları karşılığında sunuluyor.
Google'ın, Arama'yı ve muhtemelen diğer ürünleri ChatGPT'ye uyarlamak için yarıştığı bildiriliyor. Şirket, Apprentice Bard adlı benzer yeteneklere sahip ancak Arama ile gömülü bir sohbet robotunu test ediyor. Bu arada Microsoft'un, Bing'i geliştirmek için ChatGPT kullanmayı planladığı da bildiriliyor.
Meta'nın Yapay Zeka Şefi Yann LeCun Açıklamaları
Bununla birlikte, Meta'nın yapay zeka şefi Yann LeCun kısa süre önce ChatGPT'nin temel tekniklerinin, büyük ölçüde Google tarafından geliştirilen Transformer teknolojisine dayandığından "özellikle yenilikçi olmadığını" ifade etti.
"OpenAI'nin çalışmalarını veya iddialarını eleştirmiyorum. Halkın ve medyanın, chatGPT'yi bu inanılmaz derecede yeni, yenilikçi ve herkesin çok ilerisinde olan benzersiz bir teknolojik atılım olarak gören medyanın bir algısını düzeltmeye çalışıyorum. "
Meta ve Google ayrıca sohbet robotları geliştirdiler, ancak bunları OpenAI'nin ChatGPT ile yaptığı gibi dünyaya ifşa etmediler. LeCun, Google ve Microsoft'un en üstte ve OpenAI'nin en altta yer aldığı bir yapay zeka araştırma çıktısı grafiğini tweetledi ve şunları kaydetti: "Çeşitli araştırma kuruluşlarından yapay zekaya entelektüel katkıya ilişkin veriler. Bazı kuruluşlar bilgi ve açık kaynak kodu yayınlıyor, tüm dünyayı kullanmak için. Diğerleri onu sadece tüketiyor."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...