Çin, dünyanın ilk yeni nesil internet hizmeti ile çığır açarak büyük bir başarı elde etti! Çin, endüstri tahminlerini iki yıl gibi şaşırtıcı bir farkla aşarak dünyanın ilk yeni nesil internet hizmetini başlattı. Büyük şehirleri birbirine bağlayan kritik bir veri yolu olan bu yeni omurga ağı, saniyede 1,2 terabitlik etkileyici bir veri aktarım hızına sahip. Mevcut ana internet rotalarının çoğundan on kat daha hızlıdır ve küresel internette önemli bir sıçramaya işaret etmektedir.
3.000 kilometreden fazla bir alana yayılan ağ, Pekin, Wuhan ve Guangzhou'yu kapsamlı bir fiber optik kablo sistemi aracılığıyla birbirine bağlıyor. Temmuz ayından bu yana resmi olarak faaliyet gösteren ağın güvenilirliği ve verimliliği kapsamlı bir şekilde test edilmiş ve kanıtlanmıştır. Bu çığır açan başarı için ekleyelim. Tsinghua Üniversitesi, China Mobile, Huawei Technologies ve Cernet Corporation'ın dahil olduğu ortak bir çabanın sonucudur. İlk yeni nesil internet hizmeti ile ilgili detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Gazze’de İnternet Krizi! İşte Detaylar
Çin'in Yeni Ağı Bu Standardı Yerle Bir Ediyor!
Küresel internet omurga ağlarının çoğu şu anda saniyede 100 gigabit civarında çalışırken, Çin'in yeni ağı bu standardı yerle bir ediyor! Hatta Amerika Birleşik Devletleri'nin yakın zamanda saniyede 400 gigabit İnternet'e yükseltmesini bile geride bırakıyor.
Çin Mühendislik Akademisi'nden Wu Jianping'in liderliğindeki FITI projesi, yalnızca süper hızlı bir hat oluşturmayı değil. Aynı zamanda gelecekte daha da hızlı bir internetin temellerini atmayı amaçlıyor. Huawei Technologies'in başkan yardımcısı Wang Lei, ağın yalnızca bir saniyede 150 yüksek çözünürlüklü filme eşdeğer veri aktarma kapasitesine sahip olağanüstü kapasitesini vurguladı.
Bu yeni ağ için belirtelim. Tsinghua Üniversitesi'nden Xu Mingwei tarafından açıklandığı gibi, aynı miktarda veriyi taşımak için birden fazla normal rayın yerini alan süper hızlı bir tren yoluna benzetiliyor. Bu benzetme, yeni sistemin verimliliğini ve maliyet etkinliğini vurguluyor. Önemli ölçüde de daha yüksek bir veri yükünü yönetirken yönetimi kolaylaştırıyor.
Ağ, teknik yeteneklerinin ötesinde, ulusal eğitim, araştırma ve bağlantılı elektrikli araçlar ve endüstriyel 5G teknolojisi gibi uygulamalara yönelik veri aktarımında ortaya çıkan ihtiyaçlar açısından da hayati önem taşıyor. Hükümet tarafından desteklenen ve Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen FITI projesi, yalnızca internet teknolojisinde değil. Aynı zamanda da Çin'in teknolojik bağımsızlık arayışında da dikkate değer bir kilometre taşını temsil ediyor.
Ağın gelişimi, tüm yazılım ve donanım bileşenlerinin yerli üretimini içeriyordu. Bu da, Çin'in daha önce yabancı teknolojiye olan bağımlılığından bir değişime işaret ediyordu. Wu Jianping liderliğindeki ekip, yönlendiriciler, anahtarlar ve fiber optik bağlantılarda önemli ilerlemeler kaydederek Çin'in internet teknolojisinde artan becerisini ortaya koydu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...