Çin yasalara uyması taktirde Metaverse'ün önünü kapatmayacağını söyledi.
Uzmanlar, Çin'in kısa vadede kriptoyu suç olmaktan çıkarma ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı. Çin, Metaverse alanındaki uygulamalarıyla uluslararası rakiplerinden daha farklı bir şekilde pazara dahil olacağı yönünde araştırmalar mevcut. Bu geliştirmelerde merkezi olmayan altyapının oyun planının bir parçası olmayabileceği söyleniyor.
NewZoo'nun trend 2021 raporu "Metaverse'e Giriş", yasalara uyması halinde ulusun Metaverse'e katılmalarına engel olamayacağını iddia etti.
Çin yönetimi, yerel internetini sıkı bir şekilde takip ediyor. Ayrıca denizaşırı web sitelerini engelleyerek siyasi açıdan hassas içeriği filtreliyor.
Roundhill Investments araştırma başkan yardımcısı Mario Stefanidis, Çin'in Web3 trendlerine benzer bir yaklaşım benimsemesinin muhtemel göründüğünü söyledi ve “Çin için, kullanıcıların 'küresel meta veri deposuna' erişmesine izin vermek ve belirli deneyimleri sansürlemek ve engellemek için önemli kaynaklar harcamak yerine yerel bir meta veri deposunun gelişimini denetlemek çok daha kolay olacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Teknoloji istihbarat ve veri şirketi China Money Network'ün kurucusu ve gazetecisi Nina Xiang, bölünmenin özellikle Çin'in Metaverse'i ile ABD arasındaki farkın belirgin olacağını ekledi. Yeni kitabı için yaptığı duyurusunda, “Metaverse'in gerçekleşmesi, kalıcı ABD-Çin jeopolitik ve teknolojik rekabeti ortasında gerçekleşecek." söyledi.
Metaverse'ün Yasalara Uyduğu Takdirde Sorun Yaratmayacağını Açıkladı
Çinli şirketler Metaverse'in potansiyeliyle yakından ilgileniyorlar. Kasım 2021'in sonuna kadar olan üç ayda, Metaverse ile ilgili girişimlere 1,6 milyar dolar yatırım yapıldı.
Aralık ayında Çin arama motoru devi Baidu, 'Umut Ülkesi' anlamına gelen kendi metaverse uygulaması XiRang'ı duyurdu. Uygulamanın dijital altyapıya odaklanmasına rağmen, Baidu başkan yardımcısı Ma Jie, kripto para birimini veya NFT'leri desteklemeyeceğini vurguladı.
Çinli eğlence şirketi Tencent, yatırımlar bazında dünyanın en büyük video oyun şirketidir. Bu yıl Ocak ayında VR donanım üreticisi Black Shark'ı satın almayı planladığını duyurdu ve şirketin başkanı Martin Lau da yakın tarihli bir kazanç çağrısında Metaverse'i "gerçek bir fırsat” olarak nitelendirdi.
Metaverse Raporuna Giriş'e göre; Tencent, teorik olarak merkezi olmayan altyapı olmadan yüksek birlikte çalışabilirlik sağlayabilir. Nedeni ise Tencent'in ekosisteminin kendisi zaten oyun ve teknoloji hizmetleri endüstrisindeki çoğu köşeyi kapsıyor. Yani Tencent, mevcut pazar hakimiyeti nedeniyle metaverse vizyonuna ulaşmak için merkezi olmayan altyapıya ihtiyaç duymuyor.
Yerel medya yayını IPRdaily'nin analizine göre Tencent, 2020 ve 2021 yıllarında sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisi için toplam 4.085 patent başvurusunda bulundu.
Çin Zorlamaya Devam Ediyor
Reuters'in 27 Ocak tarihli bir analizine göre, Çin'in Metaverse'deki çabaları hala geride kalıyor.Analiz, yerli teknoloji devleri tarafından daha az yatırım yapıldığını ve ayrıca Meta'nın Oculus sanal gerçeklik (VR) kulaklıkları gibi sektör lideri ürünlerin Çin'de yasaklandığını belirtti.
Kullanıcı içeriği oluşturma aynı zamanda Metaverse'in temel direklerinden biridir. Ancak ifade üzerindeki katı kısıtlamalar göz önüne alındığında, Çin'de bu durumu gerçekleştirmek herkesin bildiği gibi zordur. NewZoo, Tencent gibi şirketlerin büyük olasılıkla yeniden kullanılabilir oyun modları, canlı operasyonlar ve IP iş birlikleri yoluyla kendi Metaverse içeriklerini üreteceğini öne sürdü.
Oyun, Metaverse'in önemli bir parçasıdır ve aynı zamanda, güçlü şiddet içerikli içerikten "müstehcen" olarak yorumlanabilecek herhangi bir şeyin tasvirine kadar her şeyi yasaklayan Çin hükümetinin sıkı düzenlemeleriyle karşı karşıyadır. Geçen yıl boyunca hükümet, reşit olmayanların oyun oynamak için ne kadar süre harcayabilecekleri konusunda da kısıtlamalar getirmeye başladı.
Güncel dijital yaşam haberleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...