Çinli uzay bilimciler, 2100 yılına kadar güneş sistemini kapsayan kapsamlı bir uzay kaynakları sistemi kurmayı amaçlayan bir ön yol haritasını açıkladı! Adını Ming hanedanı bilim insanı Song Yingxing'in "Tiangong Kaiwu" veya "Doğa Eserlerinin Sömürüsü" adlı çalışmasından alan iddialı girişim hakkında ne biliyoruz? Küresel uzay ekonomisini dönüştürme ve Çin'in uzay araştırmaları dünyasındaki konumunu yükseltme potansiyeline sahip olduğu bildirildi.
Bu proje, China Aerospace Science and Technology Corporation'dan seçkin bir bilim adamı olan Wang Wei tarafından yönetiliyor. Öncelikli olarak Dünya'nın sınırlarının ötesindeki su buzu ve mineral kaynaklarını ekonomik olarak keşfetmeyi, çıkarmayı ve kullanmayı amaçlıyor.
Wang Wei, uzay teknolojilerindeki hızlı ilerlemenin, uzay kaynaklarının ekonomik olarak kullanılmasının önünü açtığını vurguladı. Yakında da Dünya-ay sisteminin ötesine geçerek uluslar arasındaki küresel ekonomik rekabette önemli hale gelebileceğini vurguladı.
Wang Wei yakın zamanda yapılan bir Çin konferansında şunları belirtti. "Tıpkı büyük navigasyon çağında yaratılan mucizeler gibi, uzay kaynaklarının kullanımını içeren 'büyük uzay çağı' da… insanlık tarihinde bir sonraki mucizeleri yaratacak ve medeniyetimize yeni refah getirecektir." Uzay kaynaklarının kullanımına ilişkin plan hakkında detaylar haberimizde!
İlginizi Çekebilir: Virgin Galactic: Bir Sonraki Uzay Turist Uçuşu 8 Eylül’de!
Araştırma Nasıl Sonuçlandı?
Wang Wei ve ekibi, karmaşık bir planın ana hatlarını çizdi. Erişim alanlarını adım adım genişletmek için düğümler olarak gezegenler, ay ve güneş de dahil olmak üzere gök cisimleri arasında stratejik olarak konumlandırılmış yerçekimsel olarak dengeli bölgelere dayanan karmaşık bir plan.
China Space News için, ekibin son üç yılda derin uzay kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için gereken fizibiliteyi ve temel teknolojileri titizlikle incelediğini bildirdiğini belirtelim.
Bu araştırma nasıl sonuçlandı peki? Wang tarafından sunulan ve aydan, Dünya'ya yakın asteroitlerden, Mars'tan, ana kuşak asteroitlerinden ve Jüpiter'in uydularından su buzu çıkarmak için tesislerin kurulmasını içeren bir sonuçla.
Bu tesislerin güneş sistemini kapsayan, Dünya ile Ay arasındaki yerçekimsel olarak kararlı Lagrange 1 ve 2 noktalarına bir ikmal sistemi oluşturması bekleniyor. Güneş ile Dünya, Mars ve Jüpiter arasındaki noktalara da stratejik olarak yerleştirilen bir ikmal sistemi oluşturması bekleniyor.
Ayrıca planın, kaynak taşıma yolları ve dünya dışı madencilik ve işleme istasyonları gibi altyapıların inşasını da kapsadığını belirtelim. Bunların büyük ölçekli ticari uzay operasyonlarını kolaylaştıracağı belirtiliyor.
Wang, büyük vizyonlarının uzay kaynak madenciliği ve işleme, uçuş tabanlı ulaşım ve uygun maliyetli kaynak dönüşü ile ilgili teknolojilerin daha da geliştirilmesine bağlı olduğunu belirtti.
Çin'in uzay araştırmalarına olan bağlılığı, Wang'ın planının ötesine geçiyor. Çin, uzay kaynakları kullanımındaki yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan çeşitli misyonları aktif olarak sürdürüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...