CRIF InnovEcos Analizi kapsamında 2023 yılı ve sonrasında öne çıkacak işlerle teknoloji trendleri açıklandı.
CRIF’in bünyesindeki küresel açık inosvasyon merkezi InnovEcos tarafından yapılan analizde devrim niteliğinde teknoloji trendlerinden bahsedildi. Özellikle yapay zeka ve metaversenin damga vuracağı analizde yer aldı.
CRIF; şirketlerin “Kredi Yaşam Döngüsü”nün tüm aşamalarına yönelik gelişmiş ve bütünleşik çözümler sunuyor. Aynı zamanda bilgiye yönelik ticari kararlar alınmasında öne çıkan katma değerli çözümlerde üretiyor. Bu doğrultuda kamuoyuna “2023 Teknoloji Trendleri” analizini sundu. CRIF InnovEcos Analizinde yapay zeka ve metaversenin yanı sıra 2023 inovasyonunda devrim niteliği taşıyan teknoloji tredleri şunlardır;
CRIF InnovEcos Analizi’ne Göre İş Uygulamalarında Metaverse Öne Çıkacak
CRIF InnovEcos 2023 Teknoloji Trendleri Analizi’ne göre bu sene; markalar, müşterilerinin dikkatini çekebilmek adına metaverseyle alakalı yeni deneyimler yaratmaya odaklanacak.
Analiz; dünyanın en saygın kurum ve kuruluşlarının görüş ve raporlarının detaylı incelenmesi sonucu oluşturuldu. Metaverse girişimlerinde en çok dikkat çeken nokta, işlevsellikten çok güvene dayalı yükselmesi olacak. 2023 yılında iş uygulamaları ön planda olacak. Birkaç seneye kadar sanal, somut ve diyaloğa dayalı arayüzler daha çok kullanılacak. 2027 yılına kadarsa global anlamda büyük kurumların yüzde 40'ından fazlası geliri artırmaya yönelik olarak metaverse tabanlı projeleri kullanacak. Web3, dijital ikiz ve bilgi işlemlerin kombinasyonları ön planda olacak.
CRIF InnovEcoS “2023 Teknoloji Trendleri” analizinde; insanların yaratıcılık anlamında yardımcı pilotunun yapay zeka olduğu belirtildi. Analizde; yeni nesil kurumsal uygulamaların hemen hemen tüm yazılım kategorileri içerisinde yapay zekanın olduğu açıklandı. Konuyla ilgili uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. “2027'ye kadar, herhangi bir yeni üründe/süreçte yapay görüyü (machine vision) devreye alma ve kullanma becerisi çoğu endüstride en hızlı büyüyen beş girişimin temel özelliği olacak. Önümüzdeki yıllarda kurumsal üretkenlikte önemli gelişmeler sağlaması beklenenen yapay zekânın, yeni araçlar ile kuruluşlarda kullanılması da yaygınlaşacak. 2026 yılına kadar yapay zekâ şeffaflığını ve güvenliğini operasyonel hale getiren kuruluşlar, yapay zekâ modellerinin benimsenmesi ve kullanıcı kabulü açısından yüzde 50 iyileşme elde ettiklerini görecekler.”
CRIF, 2023’te FinTech’lere 350 Milyon Euro Yatırım Yapacak
CRIF, yatırım stratejileri doğrultusunda 2023 yılının sonuna kadar FinTech'lere toplamda 350 milyon Euro yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti. CRIF; bankacılık, gıda, sigorta, teknoloji vb. çeşitli sektörlerden şirketleri finanse ediyor.
CRIF aynı zamanda yenilik yapma potansiyeli olan dijital iş modellerini benimseyen şirketlere destek veriyor. CRIF’in bahsettiğimiz anlayışla küresel açık inovasyon merkezi InnovEcoS’i hayata geçirdi. InnovEcoS; FinTech sektörüne uzun senelerdir hizmet veren tecrübeli kişilerden oluşuyor. InnovEcoS uzmanları; global dijital trendleri inceliyor. Metaverse başta olmak üzere yapay zeka, açık bankacılık, sentetik veriler, Web3/blockchain gibi dünya çapındaki dijital trendleri inceleyip onların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda finans vb. çeşitli konularda karşılaşabilecekleri problemlere de çözümler üretiyor.
CRIF Nedir?
CRIF, İtalya’da 1988 yılında faaliyete geçti. Finansal ve ticari kuruşlarla tüketicilerin karar alma süreçlerine hem hızlı hem de etkin şekilde destek sunuyor. Bunun için kredi bilgi ürünleriyle çözümler üretiyor.
CRIF; 50 ülkede 92.000’in üzerinde banka, kredi birliği, finansal ve finansal olmayan kuruluşa hizmet veriyor. Ayrıca 20 ülkede kredi kayıt bürosu olarak faaliyet yürütüyor. 2022 yılında CRIF’in toplam cirosu 714 milyon Euro’ya ulaştı. Grubun İtalya ve dünyadaki ofisleri ve iştirakleri ile çalışan sayısı 6.600’ün üzerindedir.
İlginizi Çekebilir: Fabrikatör, 650 Bin Euro Yatırım Aldı!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...