Deliverect, tüketicileri önde gelen restoranlara ve markalara bağlayarak siparişlerin düzenlenmesine dijital çözümler getririyor.
COVID-19 pandemisi ile birlikte kalabalık ortamlardan uzak durmak için restoranlara gitmek yerine yemek siparişlerini eve, ofise vermeye başladık; gel-al servisleri daha fazla tercih eder olduk. Öyle ki İngiltere’de pandemi öncesi insanların yaklaşık olarak %60 paket yemek siparişi veriyorken bu sayı pandemi sonrası %76’ya yükseldi. Bununla birlikle hali hazırda var olan birçok şirket yönünü paket yemek servisine çevirdi.
Bizim tüketici olarak gözlemlediğimiz bu artan talebin üretim boyutunda restoranlara olan etkilerini Deliverect, iyi analiz edip aksiyona geçmiş olacak ki çevrimiçi ve çevrimdışı yemek siparişlerini düzene sokmak için D serisi fonlama aşamasında 1,4 milyar doların üzerinde değerleme alarak 150 milyon dolar artırdı. Geçtiğimiz nisan ayında, C Serisi fonlamada 65 milyon dolar toplayan Deliverect, bir yıldan kısa bir sürede oldukça yüksek bir oranda büyüme gösterdi. Yazılımını kullanan lokasyon sayısını da yine bir yıldan kısa bir süre içerisinde ikiye katlayarak 20.000’e yükselten girişim, şu anda 40 pazarda hizmet veriyor. Şirketin kurucularında olan CEO Zhong Xu’ nun verdiği bir röportaja göre şirketin değerlemesi son turdan bu yana kabaca üç katına çıktı. Yine CEO’ya göre girişim, global çapta 100 milyon siparişi işleme yolunda hızla ilerliyor.
Deliverect Restoranlara ne Sunuyor ?
Entegrasyonlar:
Deliverect, online sipariş takibini kolaylaştırarak ürünlerinize ve müşterilerinize odaklanmanıza yardımcı oluyor. Mevcut çevrimiçi ve Uber Eats, Deliveroo, DoorDash gibi üçüncü parti satış kanallarını uygulama hesabınızda toplayarak kurulum sürecini sizin yerinize hallediyor. Tüm online siparişlerinizi POS’unuza yönlendirerek manuel kopyalamaya gerek kalmadan satışlarınızı eksiksiz biçimde takip edebilmenize olanak sağlıyor.
Deliverect’in Aldığı Fonlamayla Yeni Hedefi ne?
Şirket aldığı yatırımı uygulamanın fonksiyonelliğini arttırmak, daha fazla şirektin entegre edilebilmesini kolaylaştırmak için bir uygulama mağazası oluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda bünyesine daha çok çalışan katmayı planlıyorlar.
Covid sonrası çağ için hazırlık yaptıklarını söyleyen Xu , yemek servis sektöründeki tüm dijital fırsatları karşılayabilmek için ölçeklendirmeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Girişimin en büyük pazarı Avrupa’da bulunmasına rağmen en hızlı büyümeyi Kuzey Amerika’da göstermesi üzerine bu bölgede de yatırımlar yapılacak.
Deliverect’e göre sundukları hizmete gösterilen talep yavaşlamayacak tek şey.
Deliverect'in Serüveni
2018’de Belçika’nın Ghent kentinde bağımsız restoranlara hizmet vermesiyle başlayan iş, aslında Xu’ nun Çin restoranlarına nokta satış sistemleri satan babasının işindeki parçalanmayı görmesi ve bu boşluğu doldurmak adına tek başına harekete geçmesiyle başlıyor.
O yıllardan bu yana Taco Bell gibi birçok büyük şirketlerle çalışan Deliverect’in bugün sunduğu hizmetleri kabaca iki başlık altında inceleyebiliriz: restoranlar ve dağıtım şirketleri.
Restoranlar için tek bir mutfağa gelen normal siparişlerin yanında dağıtım servislerinden de hazırlanması gereken siparişlerin gelmesi restoran için işleri zorlaştırırken dağıtım şirketleri için siparişlerin birden çok restorandan geliyor olması ve düzenlemeye ihtiyaç duyulması Deliverect’in çözümüne odaklandığı iki temel sorunu oluşturuyor.
Girişime güç veren unsurlardan biri ise müşterilerin memnuniyeti. Pandemide zor süreçler geçiren restoranların salgını atlatmalarının altında Deliverect'in teslimat siparişlerini işlemedeki başarısı yatıyor. Girişimin CTO’su Jan Hollez’ e göre müşterilerin girişme olan minnettarlığı bu işi neden yaptıklarını bir göstergesi.
Şu an bahsi geçmese de Deliverect uzun vadede potansiyel olarak bir halka arz durumunun olabileceğinden söz ediyor.
Rekabet konusunda çok fazla endişe barındırmayan girişim, herkesle iyi geçinmeye ve doğrudan kimseyle rekabete girmemeye odaklanıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...