Türkiye'yi derinden sarsan depremle ilgili üzüntü içerisindeyiz. Bu yüzden depremle ilgili bilinçli olmak çok önemli. Bu içeriğimizde sizlere deprem çantası ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktalara değineceğiz.
Deprem çantası nedir? Deprem çantası nasıl hazırlanmalı ve içerisinde neler olmalı? Bu konularla ilgili araştırmalarımızı sizlere aktarıyoruz. Detaylar için okumaya devam edelim.
İlginizi Çekebilir: E-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği Başladı!
Afet Ve Acil Durum Çantası Hakkında
Depremden sonraki ilk 72 saatte hem acil ihtiyaçlarınızı hem de değerli eşyalarınızı yardım ekipleri gelene kadar saklayabileceğiniz afet ve acil durum çantası hazırlamak hayati önem taşıyor. Afet ve acil durum çantası sayesinde kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilirsiniz.
Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri içeren bir afet ve acil durum çantasının elinizin altında olması çok önemli. Çanta içerisine sorumlu olduğunuz kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınızın ihtiyaç duyabileceği malzemeleri koyabilirsiniz.
Bir afet sonrasında yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa, bunları kendiniz düzeltebilirsiniz. Bu gibi durumlar için afet çantanızda olması gerekenleri doğru belirlemeniz ve çantanızı kolay ulaşılabilir bir yerde saklamanız çok önemli. Araştırmalara göre afet ve acil durum çantası sadece ev ya da iş yerinde değil aynı zamanda okullarda sınıflarda da bulunmalı.
Bunun için ihtiyacınız olabilecek şeyleri öğretmeninizle birlikte belirlemelisiniz. Hazırlanan çanta olası bir deprem anında hızlıca ulaşılabilecek bir yere koyulmalı. Engelli bireylerin de özel ihtiyaçları ile ilgili olarak çantanızda nelere yer vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. İçindeki yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol etmeli ve onları nasıl bozulmadan muhafaza edeceğinizi de büyüklerinizden öğrenmelisiniz.
Deprem Çantasının İçinde Neler Olmalı?
Araştırmalarımızda deprem çantasının içinde yer alması gereken yiyecek ve malzemeler genel olarak;
Yüksek kalori, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (bozulmayan) besinler (Konserve, kuru meyveler, tahin-pekmez, meyve suları vb.).
Önemli belgelerin fotokopileri, kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.), tapu, sigorta, ruhsat belgeleri, Zorunlu Deprem Politikası, diplomalar, pasaport, banka cüzdanı vb. diğer (evcil hayvan sağlık kartı vb.)
Giyim olarak; İç çamaşırı, Çorap, Yağmurluk,İklime uygun giysiler, Su(Her aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalıdır.)
Hijyen malzemeleri olarak da deprem çantasında şu eşyalara yer verilmeli;
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...