DEVA partisi, partinin Türkiye'nin dijital dönüşümü için yapmış olduğu eylem planı olan "Yarına Atılım Eylem Planı"nı tanıttı. Parti lideri Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirilen, UNIQ İstanbul'daki tanıtıma pek çok akademisyen, iş insanı, gazeteci ve sivil toplum temsilcisi iştirak etti.
Ali Babacan, planın ilk kısmında yer alan açıklamasında: "Dünya dijitalleşiyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler sağlıktan eğitime, tarımdan bürokrasiye, her alanda hızla dijital dönüşüm gerçekleştirerek çağın gereklerine uygun yaşam koşullarını vatandaşlarının hizmetine sunuyor.
Türkiye dijitalleşen dünyanın gerisinde ve atılım yapmayı bekliyor. Bu nedenle biz DEVA Partisi olarak yeni dünyayla uyumlu, zengin, özgürlükçü ve cesur bir ülke için adım atıyoruz. Yarınların Türkiye’sinde, merkezinde insanın olduğu ve teknolojinin insan mutluluğu için geliştirildiği dönüşümün öncülüğünü yapmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Planın sloganı ise ‘Dünyayla Yarışan, Özgür ve Zengin Bir Türkiye İçin Dijital Dönüşüm’ olarak belirlendi.
[caption id="attachment_24992" align="aligncenter" width="696"] DEVA Partisinden "Yarına Atılım Eylem Planı"[/caption]
Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik Ekosistemi ile İlgili Vaatler
DEVA Partisi, Türkiye'nin dijital dönüşümü adına planladıkları hamleleri içeren Yeniden Eylem Planı'nı halka duyurdu.
Plan, DEVA Partisinin iktidara gelmesi durumunda ilk 90 gün ve ilk 1 yıl içerisinde uygulanacağı belirtilen 38 maddeden ve 3 ayrı bölümden oluşuyor.
Planın ilk bölümü
“7’den 70’e Dünyayla Bütünleşen Türkiye” başlığını taşımakla beraber 25 yaşına kadar olan öğrencilere sunulan ücretsiz internet vaadiyle ve fırsat eşitliği vurgularıyla öne çıkıyor. Ayrıca gençlerin sıkça kullanmakta olduğu dijital cihazların üzerinde olan vergi yükünün de hafifletileceği ifade ediliyor.
Planın ikinci bölümü ise
‘Yoksullaşan değil, zenginleşen Türkiye’ başlığıyla öne çıkıyor. Ekonomik atılım vurgusu yapılan bu bölümde, dijitalleşme, girişimcilik ve özel sektörün gelişimi adına atılması planlanan adımlar sıralanırken, kripto paralar ve Dijital Türk Lirası ile ilgili öneriler sunuluyor.
Startup kanunu, Dijital Hizmet Vergisinin azaltılması ve kripto para mevzuatı ise bu bölümün en çok öne çıkan kısımlarından birkaç tanesi. Ayrıca planın bu bölümünde, iktidara gelinmesi durumunda girişimcilerin ihtiyacını tek duraktan karşılamak adına bir Girişimcilik Merkezi kurulacağı da belirtiliyor.
Planın üçüncü bölümü ise
‘Yeni Dünyaya Uygun Kamu Hizmeti ve Mimarisi’ başlıklarıyla karşımıza çıkıyor. Bu üçüncü kısımda ise partinin Dijital Dönüşüm, Girişimcilik ve Teknoloji adına ayrı bir bakanlık kurma, Bilim ve Teknoloji İstişare Kurulu ve Yapay Zeka Etik Kurulu oluşturma gibi vaatleri öne çıkıyor.
"Fikir ve Üretim Üssü Olan Bir Türkiye"
[caption id="attachment_24996" align="aligncenter" width="696"]
Ali Babacan, partisinin "Yarına Atılım Eylem Planı" lansmanında söz aldı[/caption]
Planın lansmanında söz alan Ali Babacan:
“Dijital dönüşümle birlikte yepyeni bir dünya düzeni kuruluyor. Dijitalleşme, toplumsal ve ekonomik hayatı köklü bir şekilde değiştirdi, değiştiriyor. Türkiye, bu değişime seyirci kalamayacak kadar önemli bir ülke. Yeni bir dünya kurulurken, ülkemizin içine kapanarak bir yol alamayacağını iyi biliyoruz.
Değişimden korkmuyoruz. Ne istediğimizi, ülkemizin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilerek hareket ediyoruz. İktidardaki zihniyetin Türkiye’yi dünyadan koparmasına, özgürlüklerimizi, ekonomimizi geriletmesine izin vermeyeceğiz. Dünyaya gururla ve onurumuzla bakacağız. Refah seviyemizi yükseltmek amacıyla çıktığımız yolda pusulamız özgürlükler, adalet, hukuk olacak.
Fikir ve üretim üssü olan bir Türkiye olmayı hak ediyoruz. Kendi geliştirdiği teknolojileri, kendi geliştirdiği markalarla dünyaya ihraç eden bir Türkiye hayalimiz var. Yeni teknolojilerin pınarı olmuş bir Türkiye hayal ediyoruz. Finansın, paranın oluk oluk akacağı, yatırım üssü olmuş bir Türkiye hayalimiz var. Fırsat eşitliği temelinde yükselen, hiçbir vatandaşımızın geride kalmadığı bir Türkiye hayalimiz var.” ifadelerini kullandı.
Lansmanda Ali Babacan'ın ardından Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın da söz alarak birtakım açıklamalarda bulundu.
Burak Dalgın konuşmasında;
“Eylem planımız Van’da EBA’ya ulaşamayan çocuğun, İzmir’de uluslararası tahsilat alamayan freelance çalışanın işine yarayacak, Diyarbakır’da internete giremeyen gencin, Konya’da e-ihracat yapmak isteyen KOBİ’nin, Adana’da dijital tarım yapmak isteyen çiftçinin, İstanbul’da bu toplantıya gelmeye çalışırken taksi bekleyenlerin, Sinop’ta kripto parayla nasıl para kazanırım diyenlerin işine yarayacak. Yani bütün Türkiye’nin işine yarayacak.
En lüks telefonları, en iyi bilgisayarları, en hızlı interneti kullanmanız tabii ki güzel bir şey ama o kendi başına bir şeyi başarmıyor. Özgürlükleri kısıtlıyorsanız, girişimcinin önüne duvarlar çekiyorsanız o aletler pek bir işe yaramıyor. Eylem planımız; bu işi bir teknoloji magazininden kurtarıp toplumsal değişime doğru ittirme planı. Bilgi çağına ulaşırken hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız. Bütün meselemiz bunun etrafında şekilleniyor” ifadelerini kullanarak, Yarına Atılım Eylem Planından dijital dünya üzerinden iş yapan ve hizmet alan pek çok insanın nasıl faydalanabileceğini belirtti.
Partinin görkemli bir lansmanla tanıttığı Yarına Atılım Eylem Planına ise şu
bağlantı üzerinden ulaşabilmeniz mümkün.
Bu tarz diğer haberlerimize
buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...