Web sitenizin internetteki varlığını geliştirmek adına uzmanlaşmış tam kapsamlı bir dijital ajans olan Naklov, beyaz şapka SEO tekniklerini kullanarak web sitelerini üst sıralara taşımak ve bu sayede web sitenize gözle görülür ziyaretçi artışı sağlamak için çalışıyor.
Bu bağlamda Naklov'un kurucusu Volkan Deniz İkiz Bey ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Lafı daha fazla uzatmadan röportajımıza geçelim.
⁃ Volkan Bey Öncelikle Hoş Geldiniz. Bizimle Naklov'un kuruluş hikayesini paylaşır mısınız?
Naklov olarak 2020 yılında kurulduk. Şirketi kurarken çok düşündüm. Çünkü bir şirket nasıl yönetilir tam anlamıyla öğrenmem lazımdı. Naklov’u kurmadan önce yine aynı sektörde hizmet veren farklı bir şirkette genel müdür pozisyonunda görev alıyordum. 3.5 yıllık stajyerlikten genel müdürlüğe ve +50 kişilik bir ekip yönetimi tecrübesinden sonra gerçekten Naklov’u kurmaya hazır olduğumu fark ettim ve işimden istifa edip 2 aylık bir altyapı çalışmasından sonra Naklov’u kurdum.
⁃ Naklov'un odaklandığı ana hizmetler nelerdir? Müşterilerinize nasıl değer sağlıyorsunuz?
Ana hizmetimiz SEO, Dijital pazarlama ve web tasarım. Bunun yanında müşterilerimize sosyal medya yönetimi ve mobil uygulama hizmetleri de sunmaktayız. Eğer müşterimiz dijitalde yeniyse ve gerçekten başarılı olmak istiyorsa sıfırdan direkt Naklov’dan her türlü hizmeti alabiliyor.
⁃ Dijital pazarlama ve SEO alanında hizmet vermek neden bu kadar önemli ve nasıl bir ihtiyaca cevap veriyorsunuz?
Dijital pazarlama ve SEO çalışması yapacağımız her projeye ayrı önem veriyoruz. Özellikle eğer bizden önce bir ajans veya kişi o işletmeye hizmet verdiyse artık o projeye bir vaka gözüyle bakıyoruz. Çünkü müşteri önceki çalıştığı kişilerle/ajanslarla bir problem yaşamış ve bize gelmiş oluyor. Biz de sorunlarını temelden inceleyip nerede ne sorun var analiz edip kapsamlı bir toplantıyla birlikte sorunu üzerinde tartışıyor ve hizmet sunmaya başlıyoruz.
⁃ Naklov'un farklılaşma stratejisi nedir? Rakiplerinizden nasıl ayrışıyorsunuz?
Biz Naklov olarak butik bir ajansız. Her müşterimize özel bir asistan atıyor ve en fazla 30 saniye içerisinde müşterimizin bizimle iletişim kurmasını sağlıyoruz. Müşterimiz belirli saatler çerçevesinde (Anlaşmalarımıza göre 7/24 de olabilir) istediği her konuda ister projesiyle ilgili olsun ister farklı konularda, bize en fazla 30 saniye içerisinde ulaşarak kafasındaki soru işaretlerini çözmesini sağlıyoruz. Alanında uzman ekibimiz sayesinde de kesinlikle “bilmiyorum” yanıtı vermiyoruz ve olabildiğince müşterimizin doğru bir şekilde yönlendirilmesini sağlıyoruz.
⁃ Müşterilerinizle olan ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Başarılarınızın arkasındaki anahtar noktalar nelerdir?
Butik bir hizmet verdiğimizden bahsetmiştim. Bu yüzden her kişiyle ve kurumla da çalışmıyoruz haliyle. Biz her müşteriyle arkadaş gibi olmayı ve karşılıklı olarak iki tarafın da kafasında soru işareti olmadan iletişim kurmasını istiyoruz. Örneğin, farklı ajanslar müşterilere İngilizce ve bilmediği raporlar sunarken, biz müşterimizin projesinde yaptığımız her işlemi hem türkçe olarak raporluyoruz, hem de nasıl ve neden yaptığımızı da detaylı olarak anlatıyoruz.
Örneğin, SEO çalışması yaptığımız bir web sitesinde bir sayfadaki görseli başka bir görsel ile güncellediğimiz zaman veya görselin renk skalasını değiştirdiğimiz zaman o güncellemeyi yapma sebeplerimizi müşteriye tamamen şeffaf bir şekilde uzun ve detaylıca anlatıyoruz ki müşterimiz de nasıl çalıştığımızı ve bu hizmeti verirken ne denli detaylı/ince bir şekilde düşündüğümüzün de farkına varmasını isteriz.
⁃ Dijital pazarlama ve SEO alanında yeni başlayan girişimcilere veya şirketlere tavsiyeleriniz neler olurdu?
Hani bir söz vardır ya, çırak olmadan usta olunmaz. Bu sözün her girişimcinin kulağına küpe olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü eğer bir alanda hizmet verecekseniz önce o işin çırağı olup mutfağında öğrenmeniz gerekiyor. Ekibimizde bazı stajyer arkadaşlarımız da var, hatta aralarındaki bir arkadaşımızın geçmişteki 3 dijital ajanstaki stajyerlik deneyimlerine baktığımız zaman 3’ünde de 2 ay boyunca bir google ads veya meta reklam panelini bile açmadığını duydum. Eğer bir alanda başarılı olmak istiyorsanız o konunun sürekli üzerine gidip, o alanda projeler geliştirip eksiklerinizi öğrenip katlaya katlaya devam edip alanınızda ustalaşmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra başarı kaçınılmaz oluyor.
⁃ Naklov'un başarı hikayelerinden bazılarını paylaşabilir misiniz? Özellikle gurur duyduğunuz projelerden bahseder misiniz?
Naklov olarak gurur duyduğumuz 2 konu var. Birincisi, sektörde geçmişimize baktığımız zaman toplamda 1600’den fazla projeye hizmet vermemiz, aynı zamanda çoğunluğu fiziksel olmak üzere SEO & Dijital pazarlama alanında 4000’den fazla insana eğitim vermemiz.
Hizmet vermekten ziyade insanlara bir şeyler kattığımız zaman daha çok gurur duyuyor ve daha çok keyif alıyoruz. Müşterilerimiz de aynı şekilde bizimle çalışırken aslında bizden bir hizmet satın almaktan ziyade bunu bir eğitim olarak değerlendirdikleri için bir süre sonra projelerini kendileri de yönetebilir hale geliyorlar. Bu da çok keyif verici oluyor.
⁃ Müşteri memnuniyetini artırmak için nasıl bir strateji izliyorsunuz? Müşteri geri bildirimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizimle çalışmayı bırakan her müşterimizin sebeplerini analiz ediyor ve özel toplantılarla sorunu tespit etmeye çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak bizden kaynaklı olmasa da müşterilerimiz çeşitli konularla çalışmayı bırakmak isteyebiliyor. Herhangi bir çalışma zorundalığı veya sözleşmeye bağlı bir çalışma tarzımız olmadığı için de çok rahat bir şekilde müşterimiz çalışmayı bırakıp ilerleyebiliyor.
⁃ Dijital pazarlama ve SEO dünyasında sıkça karşılaşılan zorluklar nelerdir? Naklov bu zorluklarla nasıl başa çıkıyor?
Müşterilerimiz bazı durumlarda hızlı bir şekilde yükselmeyi veya ilk aydan itibaren bizden aldığı hizmet için ayırdığı bütçeyi amorti edeceklerini düşünebiliyorlar veya isteyebiliyorlar. Bizim için en zor durum da bu oluyor.
Dijital pazarlama kanallarında kısa vadede sonuç elde ettirip amortisman süresini müşterinin aklındaki zamana indirgeyebiliyoruz fakat SEO tarafı tamamen bir yatırım süreci olduğu için sadece SEO hizmeti alan müşterilerimiz SEO’nun uzun vadede sonuç getiren bir iş kolu olduğunu unuttukları zamanlar bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Onun dışında çok fazla zorluk yaşamıyoruz.
⁃ Naklov'un gelecek vizyonu nedir? Şirket olarak nereye odaklanmayı planlıyorsunuz?
Naklov olarak gelecekte Ahrefs ve semrush gibi bir altyapı ile (yaklaşık 5 yıldır temellerini atıyoruz) dünya genelikte kullanılabilecek ve standart hale gelebilecek bir yazılım geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Naklov bir ticari işletme ünvanından çıkıp bir girişim olabilecek.
⁃ Dijital pazarlama trendlerindeki değişimlere nasıl ayak uyduruyorsunuz? Yenilikçi yaklaşımlarınızı nasıl sürdürüyorsunuz?
Güncel teknolojileri sürekli takip ediyoruz. Örneğin, ChatGPT Ocak 2023 tarihinde piyasaya sunulmadan 1 sene önce Ocak 2022’den beri text-davinci-002 modelini kendi admin panelimiz ve CRM altyapımız içerisinde müşterilerimizin proje yönetimlerini kolaylaştırmak adına kullanmaya başlamıştık. Bu gibi trendleri kendi admin panelimize entegre ederek hızlı bir şekilde ayak uydurmaya çalışıyoruz.
⁃ Naklov'un sosyal sorumluluk projelerine veya toplum için yapabileceği katkılara dair planları var mı?
Bazı teknoloji odaklı yarışmalara, üniversite öğrenci kulüplerine ve Teknofest gibi etkinliklerdeki projelere sponsor olarak gençlerin teknolojideki gücünü geliştirmeye yönelik elimizden geldiğince çalışmalar yapmaya ve destek olmaya çalışıyoruz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...