İş kurmak için gerekli olan fiziki mağaza, ofis, depo ihtiyacı gibi şeyler artık ortadan kalkıyor. Ticari faaliyetlerin artık dijital olarak yapılabilmesi, iş kurmak için gerekli olan minimum sermayeyi pek çok girişimci için erişilebilir bir noktaya çekti.
[caption id="attachment_17092" align="alignnone" width="555"] dijital-sirketler-artiyor-startupteknoloji.com[/caption]
Türkiye'de dijital şirket konseptiyle birlikte gelecek yıl 10.000'in üzerinde yeni şirketin kurulacağını ön gören WorqCompany kurucu ortağı Cem Baytok, 7 kat büyüme hedeflediklerini de ekledi.
Peki Nedir Bu Dijital Şirketler?
Teknolojide yaşanan gelişmeler ve yenilikler, ticari işletmeler için de bir dönüşüm başlattı. Özellikle yaşadığımız pandemi dönemi, ticaretteki değişimi ve farklılaşmayı hızlandırdı. Dijital işletme, bilgi teknolojilerindeki gelişmelerin belirleyici olduğu dönemde, faaliyetlerini tümüyle ya da kısmi olarak bilişim teknolojileri ile gerçekleştirmeye deniyor.
[caption id="attachment_17089" align="alignnone" width="730"]
dijital-sirket-
startupteknoloji[/caption]
Büyüme Hedefi
Faaliyetlerin dijital ortamda yapılabilmesinin getirdiği kolaylıklar doğrultusunda şirket açmak isteyenlerin sayısı da hızla artıyor. Hatta KOSGEB gibi kurumların sağladığı destek sayesinde bu altyapı karşılanır hale geldi. WorqCompany ise dijital araçlarla sağladığı destek ile kayda değer bir girişimci artışı olduğunu vurguluyor. İhracat faaliyetlerinde de hızla artış görülüyor.
Genç ve Kadın Girişimciler de Unutulmuyor
Girişimcilerin yaş dağılımı, nüfustaki yaş gruplarıyla uyumlu durumda. WorqCompany, yapılan kampanyalarla genç ve kadın girişimci sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi. Özelikle de kadın girişimci sayısını artırmak için farklı kurumlarla yeni projeler geliştirildiği de söylenen diğer bilgiler arasında. Maalesef halen, kadın girişimci oranı hem Türkiye'de hem de WorqCompany'de %15 civarında. WorqCompany, hedeflerinin bu oranı %30 ve üzeri yapmak olduğunu söylüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...