Dijital yaşam kalitesi ve ülkeler sıralaması 2023 yılı için nasıl olacak? Yaşam kalitesi, belirli bir nüfusun genel mutluluğunu ölçmek için kullanılan bir terimdir. Bunu hesaplamanın birçok yolu da vardır. Dijital yaşam kalitesi nispeten yeni bir olgudur ve Danimarka sürekli olarak en üst sıralarda yer almaktadır.
İsrail'in son iki yılda baş döndürücü bir yükseliş kaydettiğini de belirtmek önemli. 2020'de İsveç ikinci sırada yer alırken, Kanada üçüncü sıraya yükseldi. Bir yıl sonra Danimarka zirvedeki yerini korumaya devam etti. Ancak Güney Kore ikinci sıraya yükselirken, Finlandiya da üçüncü sırada yer aldı.
2022'ye gelindiğinde Danimarka ikinci sıraya geriledi. Almanya her şeyin dikkate alındığı ve hesaba katıldığı üçüncü sırayı aldı. Bu, Almanya'nın ilk üç listeye girdiği anlamına geliyor. Bu ivmeyi de sürdürüp sürdürmeyeceğini görmek ilginç olacak. Orta Avrupa ülkesi, internet paketlerinin uygun fiyatlı olması ve vatandaşlarının yararlanabileceği birinci sınıf internet güvenliği sayesinde muazzam ilerlemeler kaydetti. Dijital yaşam kalitesi ile ilgili ülkeler için detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Dünya Çapında En Refah İş-Yaşam Dengesi Sağlayan Şehirler Belli Oldu
Sonuçlar Nasıl Olacak?
Danimarka ise dijital yaşam kalitesi için zirvedeki yerini koruyamamış olsa da hâlâ dünyadaki en etkileyici dijital altyapılardan bazılarını sağlıyor. İyi bir internet altyapısı önemlidir. Çünkü bu potansiyel olarak vatandaşları mümkün olduğunca iyi bir şekilde bağlantıda tutabilecek türden bir şeydir. Danimarka da bu konuda açıkça iyi bir iş çıkarıyor.
Buradan sonra sonuçların nasıl görüneceğini görmek ilginç olacak. 2023 DQL endeksi çok yakında ve ufukta başka bir değişiklik olması ihtimali var. Danimarka dışında hiçbir ülke üst üste iki yıl boyunca DQL açısından ilk üçte kalmayı başaramadı. Dolayısıyla İsrail'in az çok benzeri görülmemiş bir şey yapma fırsatı var.
Almanya da konumunu korumaya ve hatta potansiyel olarak sıralamalarda yükselmeye çalışacak. Ancak bu, İsrail'in hızlı yükselişi nedeniyle aksi durumda olabileceğinden daha zor olabilir. Bu arada Danimarka, üst üste dördüncü kez ilk üçte yer almanın eşiğinde; bu, diğer herhangi bir ülkenin şu ana kadar başardıklarından çok daha iyi bir şey.
Bu sıralamalar hiçbir şekilde keyfi değildir. Çünkü çeşitli göstergelere dayanmaktadırlar. Sağlanan internet bağlantısının kalitesi gibi internetin karşılanabilirliği de denklemde dikkate alınır.
İsrail ve Güney Kore, olağanüstü DQL sağlayan tek kıtanın Avrupa olmadığını gösterdi. Asya yükselirken, Kuzey Amerika, özellikle de ABD, oldukça geride kalıyor ve bu durum zaman geçtikçe daha da kötüleşebilir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...