Türk girişimciler tarafından kurulan Duckt, Amerika merkezli Acton tarafından satın alındı.
Duckt Estonya’da Türk girişimciler tarafından kurulmuştu. Duckt girişiminin ilk tohumları ise Fark Lab’ta kurumsal iç girişim olarak atılmıştı. Türk girişimciler tarafından kurulmuş olan Duckt'ı Amerika merkezli Acton tarafından satın alındı. Acton ise mikro mobilite araçlara bulut tabanlı yazılım altyapısı sağlayan bir başka girişim. Duckt bu satın alınma ile birlikte Fark Labs’in ikinci Spin-Off’u oldu.
Sokaklarda kullanılan bir scooter veya elektrikli bisiklet bazen rastgele park edildiğinde veya kaldırımlarda yere düştüğünde yayalar açısından problemlere yol açabiliyor. Yayalar bu durumlardan oldukça fazla derecede şikayetçi oluyorlar. Çünkü bu rastgele park edilen scooter veya elektrikli bisiklet benzeri araçlar yayaların geçişini önemli ölçüde etkileyebiliyor. Türk girişimciler tarafından Estonya’da kurulan bu girişim aslında temelinde bu soruna bir çözüm getirmek amacı ile kurulmuştu. Duckt bu soruna bir çözüm bulmak ve bu tarz, paylaşımlı mikro mobilite olarak adlandırılan araçların park halinde şarj olmalarını sağlamak için işe koyuldu. Duckt bu hedef doğrultusunda bazı adımlar attı. Duckt tarafından atılan adımlardan bir tanesi temelinde donanım ağırlıklı olan ancak içerisinde mükemmel bir yazılım olan ürünleri hayata geçirmek oldu.
Duckt Girişiminin Satın Alınmasının Amacı
Acton dünya çapında yüzlerce şehir ve yüzlerce ortak operatör ile ortaklık kuruyor. Bununla birlikte Acton müşterilerine uçtan uca bir ürün sunmak istiyor. Acton park yeri olmayan mikro mobilite araçların yarattığı kaosa çözüm bulmak istediği için Duckt'ı satın aldı. Acton’un bu satın almada önemli bir fırsat gördüğü de düşünülüyor. Acton’un Duckt'ı bünyesine katması ile birlikte scooter sahibi veya filosu olan müşterilerine çözüm önerileri sunmak istediği de söylenenler arasında.
Duckt girişimleri aynı zamanda yerleştirme istasyonlarını da kullanmakta. Duckt'ın yerleştirme istasyonlarını kullanmasının oldukça olumlu yanları mevcut. Bunlardan bir tanesi bu istasyonların tüm scooter ve elektrikli bisiklet çeşitleri ile şarj uyumlu olmasıdır. Şarj uyumlu olmayan istasyonlarda da müşteriler küçük bir dönüştürücü aparat ile bu şarj uyumunu elde edebilir.
Acton’un sahibi ve kurucusu olan Wang’ın Duckt'ı satın almasındaki hedeflerinden birinin büyük filoları kendine bağlamak olduğu söyleniyor. Bunun yanında büyük filolara ihtiyaçları olan çözümleri sunmak da Wang’ın Duckt'ı satın alma aşamasındaki hedeflerinden bir diğeri.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...