Metaverse, sunduğu imkanlar ile birçok insanı cezbedebiliyor. Bu teknoloji daha hayatımıza entegre olmadan ilgilileri metaverse evreninin hayatımıza getireceği kolaylıklardan çokça bahsediyor. Her yıl Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'na her yıl dünyayı olumlu ve olumsuz yönleriyle değiştiren konular ele alınıyor. Bu yıl size organizasyonun konularından biri metaverse oldu.
Ülkelerin verdiği tepkileri gün yüzüne çıkarmak için yapılan ankette; Metaverse ve sanal/artırılmış gerçeklik (VR/AR) için heyecan gelişmekte olan ülkelerde yüksek gelirli ülkelere göre çok daha fazla. Pazar araştırması şirketi Ipsos, geçtiğimiz günlerde anketin sonuçlarını yayınladı ve bu kavramın artık geniş çapta kabul edildiğini gösterdi. Veriler; 29 ülkede ankete katılan 21.000'den fazla yetişkinin %52'sinin Metaverse'e aşina olduğunu ve %50'sinin ise Metaverse evrenini günlük yaşamda kullanma eğiliminde olduğunu söyledi.
Çin, Hindistan, Peru, Suudi Arabistan ve Kolombiya gibi ülkelerde yaşayan kimselerin bu konu hakkında olumlu yanıt verdikleri tespit edildi. İstatistiklere göre ise bu ülkeler anket yapılan ülkeler arasında ilk beşte yer aldı. Çin %78 ile günlük metaverse kullanmaya karşı olumlu görüş bildiren ülkelerin başında geliyor.
İlginizi Çekebilir: Sosyal Adaleti Teşvik Eden Fidye Yazılımı: GoodWill
Yüksek Gelirli Ülkeler Metaverse Hakkında Olumlu Değil
Ipsos tarafından yapılan bu ankette, metaverse konusunda olumsuz görüşler bildiren ülkelerin aynı zamanda yüksek gelirli ülkelerden oluştuğu tespit edildi. Japonya, sadece %2'lik bir olumlu görüş bildirerek bu kategoride birinci oldu. Japonya'yı Birleşik Krallık (%26), Belçika(%30), Kanada(%30), Fransa(%31) ve Almanya(%31) izledi.
Türkiye Metaverse Evrenine En Aşina Olan Ülke
Türkiye'de ise %86'lık bir yüzdelik dilim ile Metaverse'e en aşina olan ülke olarak belirlendi. Türkiye'nin ardından Hindistan(%80), Çin(%73) ve daha yüksek gelirli ülkelere dahil olan Güney Kore(%71) geliyor. Polonya %27 ile en düşük verinin sahibi oldu.
Katılımcılara ayrıca metaverse evreninin en çok hangi alanları etkileyeceği konusunda da bir anket yapıldı. Güney Afrika, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkeler sanal öğrenme, eğlence, dijital sosyalleşme ve hatta uzaktan cerrahi gibi uygulama alanlarında etki edeceği konusunda hemfikirdi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...