510 milyon km2 yüz ölçümüne sahip olan Dünya, yaklaşık 2 milyon yıldır yaşamımıza ev sahipliği yapıyor. Dünyamızda 2021 yılı itibariyle 7 milyardan fazla insan yaşıyor. Dünyanın en az nüfusuna sahip olan bölge ise 925 nüfusu ile Vatikan olarak biliniyor. Tabii daha derinlere ve bölgelere indiğimizde 3 - 5 nüfuslu bölgeler dahi bulunabiliyor. Dünyanın en kalabalık bölgesi Japonya'nın Tokyo şehri, söz konusu şehirde 2021 yılı verilerine göre 39 milyon insan yaşıyor. Bir çoğumuz sosyal mecralarda kimsenin yaşamadığı sadece bir kaç evin bulunduğu bölgeleri görmüşüzdür, bu görüntüler genellikle İskandinav bölgesine ait oluyor. Fakat bu yazımızda size tek bir bölgeden bahsedeceğiz ki bu bölgede DNA izine dahi rastlanamadı.
Antarktika
Dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanları Antarktika'da bazı çalışmalar yürütüyor. Buna Türkiye'de dahil. 2019 yılı sonunda ve 2020 başlarında özellikle Türkiye'nin Antarktika bölgesinde üs kurması çok konuşulmuştu. Colorado Üniversitesi'ne bağlı bir grup bilim insanı bir süredir Dünya üzerinde bulunan Antarktika bölgesinde araştırmalar yürütmekteydi. Araştırmalar her geçen gün sonuç verirken son olarak keşif gezisi yaptıkları bölgede mikrobiyal (mikropların sebep olduğu olay) yaşamın dahi olmadığı yeni bölgeler keşfedildi. Bu bölgeden alınan topraklar incelenerek bu sonuca varıldı. Bu çalışmanın Antarktika kıtasının iç kısımlarında olduğunu belirtmekte fayda var. Bilim insanlarının aldığı bu veriler tarihte bir ilk olma özelliğini taşıyor. [caption id="" align="alignnone" width="535"] dünya üzerinde en ıssız yer- startupteknolojicom[/caption] Transantarktik (Antarktika'daki sıra dağlar) dağlarında yapılan bu incelemenin finansmanı 2018 yılında ABD Ulusal Bilim Vakfı tarafından finanse edilmişti. 2 yıl içerisinde 204'den fazla farklı örneğin bulunduğu belirtilmekte. PCR test yöntemi ile teste tabi tutulan verilerde DNA izine rastlanılmadı. Geçtiğimiz dönemde yapılan araştırmalarda canlı izlerine rastlanıldığı belirtilse de daha soğuk bölgelerde bunun olmadığı belirtilmekte. Colorado Üniversitesi'nden Noah Fierer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:''Mikropların her zaman dayanıklı olduğu, her yerde yaşayabilecekleri varsayımı olmuştur. Alınan örnekler herhangi bir mikrobiyal yaşam barındırmıyorlar''
Bugün Antarktika bölgesinde yapılan bu çalışmanın gelecek dönemlerde Mars gezegeninin yüzeyinde yapılabileceği düşünülüyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...