11 Kasım 2020 tarihinde kurulmuş olan kitle fonlaması platformu efonla, 14 Ekim 2021 tarihinde SPK tarafından listeye alınarak paya dayalı kitle fonlaması aracılığı konusunda yetki sahibi oldu. Girişimcilerin, girişimleri için aradıkları yatırımı dijital ortamda kolayca bulabilmelerini sağlayan platform efonla, onlarca yatırımcı ile yatırım bekleyen yüzlerce girişimciyi bir araya getiriyor.
efonla Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Melek Demiray, platformu hakkında: “Girişimcilerin ve ekosistemin sıkıntılarını iyi analiz ettiğimiz için standart pazaryeri mantığında değil, onlara değer katan ve her aşamada girişimcinin yanında olan bir iş modeli oluşturduk” ifadelerini kullandı.
[caption id="attachment_24204" align="aligncenter" width="600"] EFonla Girişimcilerin Yanında![/caption]
Paya dayalı kitle fonlaması konusunda SPK listesine girerek bu konuda yetki sahibi olan efonla'nın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Melek Demiray kitle fonlaması alanında uzman bir isim olarak öne çıkıyor. Bu alanda pek çok projesi, eğitimi, uluslararası çapta pek çok makalesi, danışmanlık ve seminer tecrübesi bulunan Demiray, kitle fonlaması alanında oldukça kapsamlı bir çalışma gerçekleştirerek İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından "En başarılı doktora tezi" ödülüne de layık görülmüştü.
“Kitlelerin desteğini alarak hedef fona ulaşan girişimler başarılı oluyor”
[caption id="attachment_24205" align="aligncenter" width="696"]
EFonla Girişimcilerin Yanında![/caption]
Melek Demiray efonla'nın yapısını ve serüvenini ise şu sözlerle ifade ediyor:
“efonla, yenilikçi girişimlere herkesin pay karşılığında 1 liraya bile yatırım yapabilmesine fırsat sunuyor. Kolay ve pratik bir yatırım deneyimi sunmak üzere yola çıkan platform, kısa sürede paya dayalı kitle fonlamasına aracılık etmek için gerekli tüm yükümlülükleri yerine getirdi ve 28 Mayıs 2021’de SPK’ye listeye alınma başvurusunda bulundu. efonla, e-Devlet doğrulamasını da içeren Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank entegrasyonları da dahil olmak üzere kitle fonlama faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayan bir yazılıma imza attı. Ardından 14 Ekim 2021’de ise SPK tarafından listeye alınarak paya dayalı kitle fonlama faaliyetlerine aracılık etmek için yetkilendirildi. Yatırımcılara sunulan paylar, MKK üzerinden dijital ortamda kaydediliyor ve her an e-Devlet şifresiyle yatırımcılar tarafından görüntülenebiliyor.”
Efonla'ya başvurarak yatırım aramakta olan teknoloji ve üretim alanındaki girişimlerin projeleri, uzman bir yatırım komitesi tarafından değerlendirmeden geçirilerek onaylanıyor. Onaylanan girişimlerin fonlama kampanyaları ise maksimum 60 gün boyunca efonla tarafından yayınlanıyor.
efonla CEO'su Melek Demiray,
“Kitlelerin desteğini alarak hedef fona ulaşan girişimler başarılı oluyor” dedi.
Bu tarz diğer haberlerimize
buradan ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...