Fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan dijital platform Startup Burada, İlk Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyası olan egaranti tohum yatırım turunu başarıyla tamamladı. 35 günlük sürede %120 fonlama oranına ulaşan egaranti kampanyası 474 yatırımcının katkısı ile gerçekleşti.
Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü "doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma" vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım’ın fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada Platformu’nun İlk Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyası olan egaranti, tohum yatırım turunu başarıyla tamamladı. Startup Burada Platformu’nun 60 gün sürecek olan egaranti kampanyası hızlı bir şekilde hedefe ulaştığı için 25 gün önce olacak şekilde 1 Ağustos tarihinde sona erdi.
Firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan uygulama egaranti girişiminin 27 Haziran tarihinde başlayan kampanyası ilk 24 saatte 65 yatırımcı ile yüzde 66 fonlama oranına ulaştı. 4 Temmuz’da yatırımcı sayısını 225’e çıkararak yüzde 75 oranında fonlanan egaranti, 6 Temmuz’da 340 yatırımcının katılımıyla 2 milyon TL yatırım elde etti. 20 Temmuz’da 400’ün üzerinde yatırımcı ile yüzde 100 fonlama oranına sahip olan egaranti, 35 gün gibi kısa bir sürede yüzde 120 fonlama oranına ulaşarak yüzde 20 ek fon dahil 2.8 milyon TL yatırım aldı.
Nitelikli yatırımcıların oldukça yüksek ilgi gösterdiği egaranti kampanyasına 474 yatırımcı katıldı. Startup Burada Platformu’nun ilk kampanyası egaranti’ye kurumsal yatırımcılar ve melek yatırımcıların yanı sıra ilk defa girişim yatırımı yapan çok sayıda yeni yatırımcı da katılım gösterdi.
İlginizi Çekebilir: Eşarj Yeni Araç Şarj Fiyatlarını Açıkladı!
egaranti 2022 Sonunda 300 Bin Kullanıcı Hedefliyor
egaranti, garanti belgelerini elektronik ortamda üretici firmanın süreçlerine uygun bir formda oluşturabilmesi ve satış sonrası süreçlerin yönetimini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırabilecek teknolojik altyapıda faaliyet göstermektedir. 2021 yılının Kasım ayında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan girişim şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. egaranti hakkında bilgi veren Kurucu Ortak Kamil Kınacı, “API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra mağaza/bayi yönetimi ve pazaryeri entegrasyonları gibi birçok ek özellik de bulunuyor. Mart ayında kapalı beta ilk versiyonunu yayınladığımız egaranti platformunda aralarında Vava Cars’ın da bulunduğu 7 firma ile çalışıyoruz. Kullanıcı geri bildirimlerini temel alarak platformu geliştirmeye devam ettiğimiz egaranti’de bugüne kadar 4500’in üzerinde kullanıcıya garanti verisi aktardık.” ifadelerinde bulundu.
Geçtiğimiz Kasım ayında 200 bin₺ değerinde Tübitak 1512 BİGG desteğine hak kazanan girişim ayrıca BAU HUB Kuluçka Merkezi ve Startup Wise Guys ön hızlandırma programında yer alıyor. egaranti’nin 2022 içinde 10 firma ile anlaşarak 300 bin kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve tüm süreç için gerekli olan entegrasyonları tamamlamayı hedefliyor.
“egaranti Kampanyamız Hedefine 35 Günde Ulaştı”
Startup Burada olarak İlk Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyası’nın kısa sürede başarıya ulaşmasından oldukça mutlu ve gururlu olduklarını belirten Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, “60 gün sürmesini planladığımız kampanyamız kısa sürede büyük ilgi gördü ve 35 günde hedefine ulaştı. egaranti, kampanya sürecinde elde ettiği fonun yanı sıra birçok yatırımcı ile görüşerek iş birliği için de ilk adımları atmış oldu. Aldığı yatırım ile ekibini genişleterek müşteri portföyünü büyütmeyi hedefleyen egaranti’nin pazardaki hakimiyetini güçlendireceğine inancımız tam. Startup Burada olarak Paya Dayalı Kitle Fonlaması Platformumuz ile özgün projeleri olan girişimcileri yatırımcılarla bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.
“Yenilikçi Girişimler Kitle Fonlaması Sayesinde Daha Geniş Tabanda Yatırımcıyla Buluşuyor”
İnfo Yatırım’ın sermaye piyasalarındaki çeyrek asırlık tecrübesiyle, gelişim vadeden projeleri bularak yatırımcıların dikkatine sunduklarını ifade eden Özten, “Kitle fonlaması pazarı büyük bir potansiyel barındırıyor. Pazarın 2030 yılına kadar yaklaşık 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. Biz de SPK’dan aldığımız paya dayalı kitle fonlaması lisansı ile yenilikçi girişimler için sınırlı olan yatırımcı sayısını daha geniş tabana yayarken, yatırımcılarımıza "kitle fonlaması" gibi alternatif bir yatırım seçeneği de sunuyoruz. Yatırımcılarımız birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...