Green for Growth Fund ve Rockstart tarafından döngüsel ekonomi, sürdürülebilir yaşam, enerji ve kaynak verimliliği alanlarında en yenilikçi girişimlerin seçildiği Clim@ Scaler 2022 programına seçilen 7 küresel girişim arasında Fazla Gıda da yerini aldı.
Yenilikçi enerji verimliliği, döngüsel ekonomi, kaynak verimliliği ve sürdürülebilir enerji çözümleri aracılığıyla iklim değişikliğiyle mücadele eden girişimleri destekleyen Clim@ Scaler 2022 programı sonuçları açıklandı. Green for Growth Fund ve Rockstart tarafından düzenlenen Clim@ Scaler 2022 programına seçilen 7 küresel girişimden biri de Fazla Gıda oldu. Clim@ Scaler 2022, sürdürülebilirlik sorunlarıyla başarılı bir şekilde mücadele eden ve iklim çözümlerini ölçeklendirmek isteyen etkili girişimleri teşvik etmeyi amaçlıyor.
Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO'su Olcay Silahlı, çok mutlu oldukları belirterek,“28 farklı ülkeden gelen 150’den fazla başvuru arasından; sürdürülebilir iş modellerini ölçeklendirme, etki yaratma ve daha sürdürülebilir bir geleceği destekleme potansiyelleri ölçümlenerek seçilen 7 girişim arasında yer almak çok onur verici. Ayrıca Loggma ekibi ile birlikte ülkemizi uluslararası bir platformda temsil ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm Fazla Gıda ekibine, birlikte fazlayı faydaya çevirdiğimiz iş ortaklarımıza ve destekçilerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir: Azerbaycan’da TEKNOFEST Rüzgarı Esti
Fazla Gıda Hakkında
Fazla Gıda 2015 yılında kurucuları Olcay Silahlı ve Arda Eren’in İklim Eylemi’ne yönelik teknoloji tabanlı bir girişim ile çözüm bulma amacı ile fikir olarak ortaya çıkmıştır. Gıda Atığı kaynaklı oluşan karbon salımı İklim Değişikliğine sebep olan karbon salımının %8’ini oluşturmaktadır. Gıda tedarik zincirinde oluşan gıda atığı kaynaklı karbon salımının 2030 yılına kadar %50 azaltılması için teknoloji tabanlı çözümler oluşturmak amacı ile yola çıkan kurucular, 2016 yılında Fazla Gıda’yı resmi olarak kurarak özel sektörde konu üzerinde farkındalık yaratma çalışmalarına başlamış ve etki odaklı bir girişim olarak 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na dikkat çekmek ve yeni girişimlerin oluşması konusunda örnek oluşturmayı hedeflemiştir.
Gıda Atığını önlerken diğer iki önemli Küresel Hedef olan Sorumlu Üretim ve Tüketim ile birlikte Açlığa Son hedeflerini de çözerek dönüşüm ekonomisi oluşturma konusunda niyetini ve sağladığı altyapı ile başarılı örnekleri ortaya çıkartan Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) tarafından desteklenen Accelerate 2030 Hızlandırma Programı’na seçilen dünyadan 9 etki odaklı girişimden biri seçilmiş ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından organize edilen 2017 Cenevre Sosyal Fayda Zirvesi’nde Türkiye’den tek temsilci olarak yer almıştır. Günümüzde sosyal sorunların çözümü için Devlet Kurumları ya da Dernek ve Vakıfların tek başına tüm sorunlar ile başa çıkmasının mümkün olmadığı görüşü ve kar amacı güden işletmelerin de en az dernek ve vakıflar kadar sorumlu olduğu düşüncesi ile iş yapış şekillerini sosyal sorumlu şekilde değiştirmeleri ya da kurmaları gerektiğini düşünerek bu konuda örnek olmak misyonu ile çalışan Fazla Gıda, sadece gıda alanında değil tekstilden elektroniğe, ambalajdan kimyasal farklı atık tipleri ile mücadelede sağladığı teknoloji altyapısı ile çözüm üretmektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...