Yerli Web3 girişimi Finceptor, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından gerçekleşti.
Finceptor; merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolüdür. Yerli girişim, Web3 projelerinin hem likidite hem de sermaye finansmanını organize eden bir platform olarak hizmet veriyor. Platform sayesinde Web3 protokolleri; token arz, token arz öncesi ve token arz sonrası aşamalarda finansmana erişim sağlayabiliyor. Platform üzerinden bireysel yatırımcılar, sermaye korumalı ve 1 dolardan başlayan yatırım modelleriyle şu projelerin fon ihtiyacını karşılıyor;
İlginizi Çekebilir: Collaborative Robotics, 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Finceptor, Türkiye ve Asya’da Büyümeyi Hedefliyor
Finceptor; Emre Dönmez, Can Kocagil, Güneş Serel, Arman Vural Budunoğlu ve Ege Kafalı tarafından kuruldu. Yerli girişimin kurucu ortakları, Finceptor’un 1 senede geliştirildiğini açıkladı. Ayrıca yerli girişimin platformunu 5 binin üzerinde KYC ve 50 binin üzerinde de Web3 yatırımcı topluluğu kullanıyor.
Konuyla ilgili kurucu ortaklar şu açıklamayı yaptı: “50 binin üzerinde Web3 yatırımcı topluluğumuz ve 5 binden fazla KYC’li kullanıcımız var. Polygon’un Hypernest DeFi hızlandırma programından mezun olan Finceptor, aynı zamanda Web3 dünyasının önemli isimlerinden Brinc ve Türkiye’deki önemli bankalar Yapı Kredi ve Neohub tarafından destekleniyor. ICO öncesi ve sonrasındaki aşamalarda likidite finansmanı sağlayan finansal ürünler sunarak fonlanan Web3 projelerinin DeFi dünyasında daha derin ve verimli marketlere sahip olmasını sağlayarak, yeni kullanıcılar ve trader’lar çekebilmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda yatırımcı koruma modellerimiz, yatırım ön koşullarının esnekliği, regülasyona uyumlu altyapımız ve proje seçimi alanında ince elenip sık dokunması ile rakiplerimizden ayrışıyoruz.”
Yerli girişimin CEO’su Can Kocagil’de Finceptor’un hedeflerinden bahsettik. Kocagil; “Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldık. Hedefimiz; Türkiye ve Asya’daki en büyük Web3 yatırımcı topluluklardan biri haline gelmek. Web2 ve CeFi yatırımcılarına yeni bir varlık sınıfı ve yatırım modeli tanıtarak geleceğin Web3 dünyasının bir parçası olmalarını istiyoruz. Aynı şekilde topluluğu ön plana çıkaran yeni fonlanma ve finansman modelleri ile geleceğin Web3 projelerinin sadece kurumsal sermayelere bağımlı kalmadan, geleceğin finansman yöntemleri ile fonlanabilmesini istiyoruz” dedi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...