Kripto saklama platformu Fireblocks kurucu ortağı ve CEO’su Michael Shaulov TechCrunch ile röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda şirketlerinin blok zinciri alanındaki en başarılı ve en az bilinen şirket olduğunu söyledi.
Şirket bugün, altı ay önce D Serisinde yönettiği toplamın neredeyse dört katı olan 8 milyar dolarlık bir değerleme aldığını duyurdu. Ardından dünyanın en değerli dijital varlık altyapı sağlayıcısı olduğunu açıkladı.
D1 Capital Partners ve Spark Capital tarafından yönetilen turda yatırımcı grubundan 550 milyon dolar alan şirket E Serisinde yeni değerlemeye ulaştı. Turda yer alan yatırımcılar arasında General Atlantic , Index Ventures , Mammoth, Altimeter, VenturesCanapi, Parafi Growth Fund yer alıyordu. En son tur, Fireblocks'un 2018 başlangıcından bu yana gerçekleşen toplam değerini 1 milyar doların biraz üzerine çıkardı.
Ürünü, Bank of New York Mellon, BlockFi ve eToro dahil olmak üzere finansal kurumların dijital varlıkların doğrudan saklamasını sağlar. Shaulov'aun açıklamasına göre Fireblocks, 25 farklı blok zincirinde saklama sağlamaktadır.
Shaulov, bu konu ile ilgili düşüncesini şu şekilde ifade etti:
Fireblocks 2021 Yılında Oldukça Büyüme Gösterdi
Shaulov, Fireblocks'un 2021 yılında hızla ölçeklendiğini ve müşteri tabanını 100'den 800'e çıkardığını söyledi. Bunun yanı sıra platformunda güvence altına alınan varlıkları ikiye katlayarak 2 trilyon dolara çıkardığından da bahsetti. Ayrıca, Shaulov belirli bir gelir rakamını paylaşmayı istemesede, yıl boyunca gelirini %600 artırdığını söyledi. Yıl 50 ila 100 milyon dolar arasında bir rakamla sona erdi.
Shaulov, Fireblocks'un kripto saklama altyapısı alanındaki en büyük rakiplerinden ikisinin geçen yıl satın alındığını söyledi. Coinbase’in Paypal ve Curv’ü satın aldığından söz etti. Bu nedenle artık Fireblocks, bu noktada herhangi bir belirli şirketi doğrudan rakibi olarak görmüyor.
Shaulov, Fireblocks hakkında şöyle konuştu:
Şirket, en son turdan elde edilen geliri, mühendisleri ve müşteri başarısı profesyonellerini işe almaya odaklanmada kullanacağını söyledi. 300 kişilik ekibini ise 2022 yılı sonuna kadar iki katına çıkarmayı planlıyor.
Ayrıca, bu bölgelerdeki düzenleyici ortam kripto işletmeleri için daha elverişli hale geldiğine değiniyor. Artık Güneydoğu Asya, Doğu Avrupa ve Afrika dahil olmak üzere bölgelerdeki yeni ülkelere genişlemeyi de umuyor. Bugün müşterilerinin %40’ı ABD'de, %30'dan biraz fazlası Avrupa'da ve yaklaşık %25'i Asya-Pasifik bölgesinde bulunuyor. Shaulov, bu bölgenin Fireblocks için 2020'den beri en hızlı büyüyen alan olduğunu da belirtiyor.
Firblocks DeFi’da Önemli Bir Sağlayıcı
Shaulov'a göre, kripto ürünleri açısından, merkezi olmayan finans (DeFi), başlangıç için özellikle sıcak bir büyüme alanı oldu. Verilere göre DeFi, Fireblocks'un geçtiğimiz ay işlem hacminin %10'unu oluşturdu.
DeFi hakkında ise şöyle konuştu:
Şirket, kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine kolayca uymaları için yollar içermektedir. Finansal kurumlar arasında popüler olan Aave'nin bir sürümü olan Aave Arc protokolü aracılığıyla DeFi saklama tekliflerini de kısa süre önce başlatmıştı.
Fireblocks ayrıca, halihazırda saklama platformunu kullanmakta olan dijital varlık yeteneklerini geliştirmek isteyen müşterilere stratejik danışmanlık da sağlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...