Gabon'da çalışan bilim insanları, Dünya'daki karmaşık yaşamın başlangıcını tahmin edilenden 1.5 milyar yıl öncesine çeken çarpıcı kanıtlar keşfetti. Kayaların derinliklerinde 2.1 milyar yıl öncesine ait hayvan yaşamına elverişli koşulların izlerine rastlandı. Ancak bu canlıların iç denizlerle sınırlı kaldığı ve zamanla yok olduğu düşünülüyor.
Tartışma Yaratan Teori ve Bilim Dünyası
Bu bulgular, bilim dünyasında genel kabul gören görüşlerden farklı olduğu için tartışmalara yol açtı. Birçok uzman, hayvan yaşamının yaklaşık 635 milyon yıl önce başladığına inanırken, bu araştırma Gabon'daki Franceville bölgesinde bulunan ve henüz açıklanamayan oluşumların fosil olup olmadığı konusundaki tartışmayı alevlendirdi.
Kayaların Kimyasal Analizi ve Yaşam İçin Uygun Ortam
Bilim insanları, oluşumların etrafındaki kayaları inceleyerek yaşamı destekleyen oksijen ve fosfor gibi besin maddeleri aradılar. Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Ernest Chi Fru liderliğindeki ekip, teorileri doğruysa bu yaşam formlarının beyinsiz tek hücreli bir canlı olan balçık küfüne benzeyebileceğini düşünüyor.
Şüpheler
Araştırmaya dahil olmayan Prof. Graham Shields, 2.1 milyar yıl önce daha yüksek besin seviyelerinin varlığına karşı çıkmasa da, bunun karmaşık yaşam formlarının oluşumuna yol açabileceğine ikna olmadığını ve daha fazla kanıt gerektiğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...